Зигмар Габриел срещу Меркел на изборите през есента

ГСДП ще реши официално за кандидата си на 29 януари
10 яну 2017 10:42, Елка Василева
8
Зигмар Габриел срещу Меркел на изборите през есента
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Германският вицеканцлер и лидер на Социалдемократическата партия Зигмар Габриел ще се бори за канцлерския пост с Ангела Меркел на парламентарните избори в Германия през есента, съобщи ДПА, като цитира в. "Билд".

Според източници от ГСДП Габриел взел това решение след разговори с партийни лидери и след препоръка на бившия канцлер Герхард Шрьодер, пише "Билд".

Засега няма официално потвърждение от ГСДП, отбелязва ДПА. Членове на ръководството на партията нарекоха "спекулация" публикацията на вестника. ГСДП ще реши на 29 януари кой ще бъде кандидатът й за канцлер. Очаква се партията да подкрепи 57-годишния Габриел, след като миналия месец досегашният председател на Европейския парламент Мартин Шулц се отказа да се бори за канцлерския пост.

Сегашната широка управляваща коалиция на Меркел включва нейния Християндемократически съюз, баварският му клон - Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия, напомня ДПА.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От трън ,та на глог ,че по висок.Германия нищо добро не я чака по въпроса с наплива на азиатски племена.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние знаем, нищо, че самата партия отрича и предупреждава, че решение ще бъде взето едва на заседанието им на 29-ти януари.
4
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Дебел хърбел vs. Още по-дебел щърбел! На тези двамката им е минало трепането - начист български!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То тогава няма значение кой ще спечели. Няма да има и нужда от избори. Габриел е същия като Меркел.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно защото са в коалиция означава, че меркел въобще не е десен полотик. Това е все едно да се коалират бсп и сдс. Дясна е Право и Справедливост в Полша, където казаха, че няма да приемат НИТО ЕДИН мигрант, заради опасения заради националната им сигурност. Дясна партия е Алтернатива за Германия. Меркел е комунистка с досие, клела се във вярност на ГДР и Хонекер - тя ще ми се прави на дясна. Айде сиктир! Дясно означава консерватизъм, патриотизъм, пазарна икономика и капитализъм. Къде при Меркел?
1
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
вие не чувствате ли вина за всичко което се случва в германия нали сте в коалицияпрез тези години подкрепяхте меркел и викахте ура сега пак ще сте в коалиция амас друг водач хаиде стига с тази демагогия