Отпускат над 9 млн. за представителството ни в Брюксел

Парите са за временно командироване за председателството през 2018 г.
8
Отпускат над 9 млн. за представителството ни в Брюксел
Снимка: архив, Ройтерс

Министерският съвет в оставка одобри допълнителни разходи по бюджетите на министерствата и ведомствата за 2017 г. в общ размер на 9 398 900 лв.

Средствата са за командировка и издръжка на временно командированите служители в състава на Постоянното представителство на България към Европейския съюз в Брюксел във връзка с подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Парите са разпределени по бюджетите на Министерския съвет, министерства, на Държавната агенция "Национална сигурност" и Държавен фонд "Земеделие".

На 28 ноември 2016 г. правителството реши да се увеличи съставът на Постоянното представителство на България към ЕС с цел обезпечаване на нуждите на първото за страната Председателство на Съвета с 90 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: председателство на ЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ганев преди 7 години
Лакействане ...уреждане на наши и ваши ......да се чуди и мае човек. Забележете на кои структури се дават тези пари. ЕС - това е една безмислица с 400 000 човека персонал.Краденето на пари продължава
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че те за таквиз парици у ДФЗ не се отвиват сабахлем из кревато.... Ша има папканица като за последно още няколко седмици!
3
1
 
1
 
! Отговори
Kra преди 7 години
Nakolenki i lakatni krapki i te struvat mnogo pari...pa i barzo se kasat...neka da imat dostatachno bg pred stavi telite....ima mnogo da kolenichat tam...
2
1
 
4
 
! Отговори
Манджи преди 7 години
Ще ги изпапкат и тях.
1
2
 
2
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Ай, по 90000 се падат на командирован. Ама струва си щом ще докарат Швейцария в България. Едни само ножаре от Габрово ще загубят, щото няма да им вървят ножовете пред Викторинокса.