ГСДП номинира Мартин Шулц за кандидат за канцлер

Очаква се той да оглави и социалдемократическата партия
25 яну 2017 09:50, Елка Василева
14
ГСДП номинира Мартин Шулц за кандидат за канцлер
Мартин Шулц. Снимка: Reuters

Изпълнителният комитет на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) официално номинира бившия председател на Европейския парламент Мартин Шулц за кандидат на партията за канцлер на предстоящите през есента парламентарни избори, предаде ДПА.

"Това е единодушното предложение на изпълнителния комитет към партийните членове", каза председателят на ГСДП Зигмар Габриел. Той отбеляза, че вътрешнопартийното гласуване за утвърждаването на кандидатурата на Шулц ще бъде през март.

Шулц заяви, че номинацията е "изключително голяма чест" и че я приема "с гордост, но и със съответното смирение".

"В обществото цари сериозно безпокойство", посочи той на пресконференция, цитиран от ТАСС. "Искаме да водим предизборната борба така, че в крайна сметка ние - Германската социалдемократическа партия - да получим мандат да управляваме страната. В това сложно време тази страна се нуждае от ново ръководство", отбеляза бившият председател на ЕП.

Това решение означава, че Шулц вероятно ще оглави партията на мястото на Габриел, пояснява ДПА.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Напълно те разбирам! Аз пък се чудя дали наистина мнозинството хора по почти ЦЕЛИЯ свят са толкова слепи и глухи; толкова хептен не ги е грижа; или просто изборите навсякъде са само прах в очите и всичко се манипулира отгоре...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвах до последно,че е възможно да изберат Шулц, не вярвах и за Тръмп...явно ще сме принудени да приемаме все повече абсурди...както и да се убедим,че никой не зачита мнението на обикновения човек..Нямам думи..Всичко случващо се напоследък противоречи на елементарна логика!
9
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Шулц наистина не е конкуренция за берлинската ханъма! Не го искам...ама както вървят работите май-ще остане на власт...докато не умре от старост! Ще довърши пъкления план за ислямизацията на Европа - да се пържи в ада дано!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Болно ми е как всичките тука сте промити мозъчета с историческа култура, добита от холивудски екшъни. Редник Райън спасихте ли го, в Списъка на Шиндлер ли е той?Дрънкайте си за холокоста, дето никога не се е случил. И вземете да гугълнете изказванията на Шулц, според който Германия съществува само за да обслужва интересите на Израел. Еврейчето си го казва направо, но вие все още не вярвате.Ще повярвате. Скоро.
7
2
 
5
 
! Отговори
don преди 7 години
Да е честито на новия канцлер на Германия.Вече по безспорен начин се доказа че г-жа Меркел е купена от С.О ? Р О С и както голяма част от немският елит.на С О Р О. С. е съдтанеля на ислямска държава и същи изпрати армий от авганистан и пакистан в германияжалко ми е за германците *** от кога искат да им го върнат за холокоста
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 3?Ей брат, много забравяш какво са преживели хората по света през хитлеристко време! Чети история да та е!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 4 ami te zatova sa go izbrali - za da ostane merkrliza. niama spasenie ot neia.
4
2
 
4
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Мартин Шулц е завършил 10-ти клас. Не са му стигнали способности да завърши средно образование с Матура. Така че той няма никакви шансове да бъде избран за канцлер.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТОЗИ НЕО-ЛИБЕРАСКИ И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ГЕЙ С НЕО-ЛИБЕРАСКАТА И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ЛЕЗБИ МЕРКЕЛ .ИСТИНАТА Е,ЧЕ МЕЖДУ МЕРКЕЛИЦА И ШУЛЦ НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА И ДВАМКАТА СДА СЛУГИ НА СОРОС И НЕО ЛИБЕРАЛИЗМА КОЙТО УБИВА БЕЛИЯ ЧОВЕК ХРИСТИЯНИН В ЕВРОПА ЗА ДА ПРОСТЪЪЩЕСТУВА ГЕРМАНИЯ,НЕМЦИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ИЗБЕРАТ ЗА УПРАВНИЦИ НАЦИОНАЛИСТИТЕ ОТ АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ.АКО НЕ СТОРЯТ ТОВА СЪВСЕМ СКОРО ГЕРМАНИЯ ЩЕ Е ИЗЛИЯМСКИ ХАЛИФАТ
2
2
 
15
 
! Отговори
Раъдерс преди 7 години
Е нали казваше във всички интервюта, че няма да се кандидатира за канцлер и не напуска затова европарламента... а какво стана българска работа, говори се едно, а си прави друго. Където има повече "далавра" там отива всеки един, а и дари и в германия.
1
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
псевдосоциалисти в коалиция с меркел сьсипаха германия и европа и пьрви гласуватсанкции срещу русия ще спечелят на куково лято тьпите германци пак ще избератмеркел за да се довьршат окончателно