Италия в ЕС? Все по-малко италианци го искат

Проучване показва, че хората винят съюза за мигрантската криза
17
Италия в ЕС? Все по-малко италианци го искат
Снимка: архив Reuters

Все по-малко италианци искат Италия да остане член на Европейския съюз. Феновете на членството в общността вече са по-малко от половината в страната, сочи проучване.

Освен това над две трети обвиняват евросъюза, че не помага за разрешаване на мигрантската криза, показват данните от изследване на общественото мнение на института Еуриспес, цитирано от ДПА и БТА.

Общо 48,8 на сто от участвалите в анкетата са против евентуално напускане на ЕС, а 29,5 на сто подкрепят произвеждането на референдум, подобен на този, довел до Брекзит.

71,5 на сто от италианците обвиняват ЕС, че не помага за разрешаването на кризата с мигрантите, а 70,2 на сто са недоволни, че Брюксел им налага да правят несправедлива икономическа саможертва.

48,5 на сто от анкетираните твърдят, че покупателната им способност е намаляла през изминалата година, 77,2 на сто познават хора, чиито заплати не им стигат, за да изкарат месеца, а 24,2 на сто се чувстват бедни.

 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
анонима преди 1 година
НЕ искаме болния ЕС А ИСКАМЕ ПАРИЧЕН СЪЮЗ
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соц помощите за търтеите разрушиха морала на българите.
Моя съседка казва: "защо да кслючват брак, нека си вземат копелдашките пари".
Тези помощи са измислени от ЦК на БКП след 1958г при насилственото заселване на България със скитниците-роми от катуните, придошле от половин Европа да крадат от ТКЗС-тата.
Тагава са учредени помощите за извънбрачнородените деца на самотни майки. Тогава извърбрачни деца са раждали само ромките. Сега отива около милиард от бюджета за такива помощи.
10
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Това е резлтата от управлението на истинските популисти - либералите!
9
0
 
18
 
! Отговори
Циганин преди 1 година
ЕС се пука по шевовете! Какво ли ще стане с цените на имотите и земята при повтаряне на сценария на разпадането на предишният съюз,няма да има и соц помощи за мързеливите.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До реалност
Не може ... няма кой да им плаща да стоят там !
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експеримента ЕС май вече никой не го иска !
6
3
 
39
 
! Отговори
Циник до 4 преди 1 година
Кьорсофрата наречена ЕС ще продължи да привлича като магнит - търтеи от цяла Африка, и близкия изток! Само до миналата година Фронтекс стовари на италианския бряг 720 000 африканци...всичките "спасени" в териториялните води на Либия! Италия скоро ще заприлича на зулуско село! Само много ми е интересно - кога ще започнат да пращат и в България от "спасените" африканци!
5
7
 
37
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ЕС е продължение на политиката на колониализъм по света. България е колония на запада, където някои *** от ЕС ще ни кажат дали правителството ни става или не, дали в страната ни има корупция или не като самите тях са образци на корупция, ще ни изпомпват всичките богатства в замяна на това да си изпращат при нас боклуците, ще ни казват кой да ни бъде съюзник и кой не. Хайде баста! Да идват на власт Патриотите и да вкарват продажниците в затвора. И излизане от ЕС и НАТО и търговия с Евразия
4
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност ЕС е много добър като замисъл, но изпълнението е далече от първоначално замисленото. Вместо да осигури добри условия за бизнес, търговия, пътувания и въобще комфорт за членовете на съюза, на практика се стигна до еднолични и безумни решения на продажни политици, с което територията на целия съюз се превърна в разграден двор и безплатна софра за търтеите на света.А корумпираните управници ще бъдат добре възнаградени за предателството си и ще си живеят старините далеч от ЕС .
3
5
 
60
 
! Отговори
реалност преди 1 година
В ЕС ще останат накрая само България и Румъния ..........
2
41
 
13
 
! Отговори
Тролска новина преди 1 година
Поредната озмислица на руснаците...
1
7
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел и компания разбиха ЕС.