Населението на Германия нараснало рекордно - заради бежанците

То е наброявало 82,8 млн. души в края на 2016 г.
Обновена: 27 яну 2017 16:23 | 27 яну 2017 16:19, Елка Василева
54
Населението на Германия нараснало рекордно - заради бежанците
Снимка: архив, Reuters

Населението на Германия е било 82,8 млн. души в края на 2016 г., рекорд в историята на страната. Причината е напливът на бежанци, съобщи Федералната статистическа служба, цитирана от ДПА.

Агенцията отбелязва, че досегашният рекорд от 82,5 милиона души е датирал от 2002 г.

Ако не беше бежанската вълна през 2016 г., когато пристигнаха около 750 000 души, населението на Германия е щяло да намалее, твърдят статистиците.

За да няма спад на населението, всяка жена в Германия би трябвало да ражда средно по 2,1 деца. Раждаемостта в страната обаче е далеч под този показател.

Миналата година броят на починалите е превишил този на новородените с между 150 000 и 190 000. Естественият прираст през предходната 2015 г. е бил -188 000 човека.

Началото на мрачната тенденция в Германия е поставено още през 1972 г., посочва Ройтерс. Броят на починалите общо за периода надвишава този на новородените с над 5 милиона.

Ройтерс отбелязва, че от началото на дълговата криза в еврозоната Германия привлича много мигранти не само от Близкия изток и Африка, но и от други европейски страни, като Гърция и Испания.

Стабилният икономически ръст след 2010 г. и щедрата политика за насърчаване на раждаемостта от германските правителства през последните години доведоха до известно покачване на раждаемостта, но тя все още остава много по-малка от смъртността.

Днес бе публикуван и финансовият отчет на германското правителство, в който се посочва, че държавата е похарчила 21,7 млрд. евро за справяне с бежанската криза през 2016 г., предаде ДПА.

За тази година са заделени още 7 милиарда евро, съобщи Ройтерс.
 

/БТА/


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами честито ,да си ги дундуркат новите "германци" и да си я изберат
пак любимата си бурка.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бравос! Питанката остава - кой ще работи? За всички е ясно, че гостите няма да работят. Май зададох отговор!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,щом са решили да стигнат Китай по брой население,да продължават да приемат муджахидините.Аз призовавам всички българи да се върнат в родината си и да работят в нея и за нея и ще се чувстват много по-добре отколкото в обкръжението на тези ди..аци.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само за следващите десетина год. ще се удвоят,типично за гризачите е че при благоприятни условия се размножават с изумителни темпове,не случайно един нацистки лидер отпреди 80 год. бе написал ,,Изтребването на низшите е въпрос не на идеология ,а на хигиена,,....
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой по-долу беше писал "кочовете на Меркел".
Имамите, които насъскват ордите да нахлуват в Европа злоупотребяват с желанието на тези нещастници да имат поколение. Говорят им:"Вървете и ги опрашвайте, мъжете им са загубили способността си ..."
А вместо това имамите трябва да кажат, че Аллах е дал равни права на жените, щом се раждат еднакъв брой момчета и момичета. Ако всеки мъж трябваше да има по 4 жени, то Аллах трябваше да направи така, че да се раждат 4 пъти повече момичета от момчета.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой по-долу беше писал "кочовете на Меркел".
Първо нито една германка няма да роди дете заченато от изнасилване. За това си има вълшебни хапченца, които изпити до 48 часа след изнасилването унищожават оплодената яйцеклетка.
За семействата, които имат възпроизводителни проблеми пък си има клиники за асистирана бременност, в които спермата е от проверени здрави хора, а не от полунеандерталци.
Ако една жена не иска дете и да я изнасилиш няма да го роди.
24
0
 
5
 
! Отговори
Добре преди 1 година
И ние можем да им изпратим *** хора.
23
0
 
20
 
! Отговори
Качество преди 1 година
Не количеството е важно а КАЧЕСТВОТО!
Чудя се за какво се хвалят като милион или два са необразовани дрипльовци и черни маймуни от Африка. Пълнете детските градини с маймунки но ще има да плачете ...
22
0
 
17
 
! Отговори
Darma преди 1 година
Голямо щастие, че населението се увеличавало благодарение на бежанците, няма що.

Германия БЕШЕ едно време една хубава подредена чиста държава. С това "увеличение" на населението се превръща в посредствена държавица, с един куп получатели на социал, и още един куп работещи за нетно възнаграждение от около 1000-1500 евро. Наемите са космически, щото имало много хора в Германия. След около 10 години нещата ще са просто трагични.
21
0
 
9
 
! Отговори
въпроси..въпроси.. преди 1 година
Каква радост..тц..тц..тц..Няма ли да се намери един смел журналист или политик ,да попита -КОЙ ОРГАНИЗИРА И СУБСИДИРА ТОВА ПРЕСЕЛЕНИЕ НА АФРИКА И БЛИЗКИЯ ИЗТОК КЪМ ЕВРОПА??
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тези почти 83 милиона колко точно са търтеите - 80хиляди турци с изтекли трудови визи, 70 хиляди албанци без никакви разрешения промъкнали се с "бежанците", 60 хиляди сърби1 250хиляди афганистанци, и десетки хиляди мароканци, тунизийци, алжирци, сомалийци, пакистанци и т.н.
Всичкото това лежи на немската социална система.
Да си ги хрантутят, но ние не можем да отглеждаме поканените от Меркел гости. Бедни сме!!! Имаме си един милион роми.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oт друг сайт: На 21,7 млрд. евро се изчисляват разходите на германското правителство начело с Ангела Меркел, свързани с настаняването и интеграцията на имигрантите.

Честито на данъкплатците!
18
0
 
25
 
! Отговори
bg преди 1 година
На гърба на българския данъкоплатец лежат 1 милион черни арийци.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мНеците винаги са били полуумни.
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За демографска криза се говори и в Италия. Това е просто пропаганда за да се оправдаят политиките на ЕС. Индия е многобройна като народ, но там цари пълна мизерия. Важни са ценности, качество на образование, желание и умение да се възползва това множащо се население от тях. В Германия средствата за социални помощи за тия нови хора вече сериозно нараснаха. За другото ще видим.
15
20
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Те германците са прости, мислят само 9 часа напред.
Всяка просперираща нация поставя демографията на челно място в приоритетите си. Това което прави Меркел ще даде плодове поколение напред.
14
1
 
29
 
! Отговори
до 12 Анонимен преди 1 година
Жените няма да раждат не разбрахте ли! Какви айгърести кочове? - децата не се раждат 9 часа след половия контакт!!!
Кой ще се грижи за бременната, за да се стигне до раждането? Така и не разбрахте, че жените и децата не растат по дърветата или да са като дърветата на фотосинтеза! Като мъжете НЕ поемат отговорност за децата и търсите за всичко майката, че и на работа да ходи: така ще е !!!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво точно ще работи тази *** и въобще да какво са и, след като до 10 години роботите ще навлязат практически навсякъде и хора няма да и трябват, да гледа Япония, застаряват, но не се притесняват!!
12
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво да кажат ушанките, като вече са по-малко от германците и се топят като снега в Сахара?
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кочовете на Меркел все надарени ги избрала.