Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?

Канцлерът призова да се работи с Либия по въпроса
Обновена: 29 яну 2017 16:25 | 28 яну 2017 16:32,
210
Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че все още няма решение на проблема как справедливо да бъде разпределен товарът на миграционната вълна сред страните членки на ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Европа трябва да работи с Либия относно контрола на незаконната миграция, но не може да подпише сделка, подобна на постигнатата с Турция миналата година, докато политическата стабилност в северноафриканската страна не бъде възстановена, заяви в събота германският канцлер Ангела Меркел, предават Reuters и "Фокус"

Канцлерът подчерта, че е важно да се работи с Либия, имайки предвид, че повече от четири хиляди мигранти са загинали в Средиземно море, опитвайки се да стигнат от Либия до Италия.

„Към момента не можем да подпишем споразумение като това, което беше сключено с Турция“, обясни Меркел. Тя допълни, че подобен договор би бил възможен, когато „ политическата ситуация се подобри, когато правителството на единството е наистина правителство на единството, когато то има контрол над цялата държава и ние можем да говорим за правата на човека, за стандарти и други въпроси“.

Въпросът безпокои 28-те страни от евросъюза от години, но се изостри заради неочаквания приток на стотици хиляди миграни от страни извън Европа през 2015 година, посочва БТА.

Германия прие огромна част от тези мигранти, но настоя и други страни да поемат част от вълната или като приемат мигранти, или като отпуснат средства.
Неуспехът в намирането на решение даде повод за критики срещу Меркел в Германия.

Меркел, която ще се бори за четвърти мандат на парламентарните избори през септември, посочи днес, че ще настоява за солидарност от всички страни членки на ЕС. По думите й обаче тя на този етап все още не може да каже как ще изглежда това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
43
 
! Отговори
Ем преди 7 години
Постепенно депортиране в държавите от където са дошли, това е решението. И за токова решение трябва да сме солидарни. На Европа не й е нужна тази ***, и не бива да допускаме ислямизация! Никога!
137
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа, не, стара изпъpдянa кошнице! Ти, и ония мазен препечен бpukeт американски - Обама, ги канехте. Ти издигаше транспаранти за добре дошли! Сега си ги гледай!!! Изобщо забрави за споделяне на натоварването, бабишкер издухан!
136
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до МустафаМастияФа е пУмак от южна България , леко помъчен , щото дядо ми е тъпчел резаната му баба с гоуемия нерезан патлджан :)
135
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво има да се чуди!? Да си ги взима в Германия! Нали тя си ги кани!
134
0
 
37
 
! Отговори
Рупърт преди 7 години
При такъв прилив на учени и интелектуалци какво мрънка меркел ?!
133
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре е немците да я свалят от власт и после нека продължава да се чуди,но там където на никого няма да пречи.
132
0
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Заптие (като теб) не съм! :-)
131
2
 
2
 
! Отговори
Ци(к)ик преди 7 години
Най накрая си призна,всички ние разбрахме защо си все още там.
130
1
 
2
 
! Отговори
Dи ци(к)ик преди 7 години
А ти какъв си ? И дали това е от значение?
129
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се разпределят из ислямският свят, никой не е длъжен да храни хора, които не са в крайна нужда.
128
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Und noch was...Leck mich voll am Arsch.! JA? Und bitte gruendlich ja?
127
0
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Пиша там където мисля, че имам какво да кажа! Не ме интересуват силиконовите цици на Глория! А ти си заптие! Преговаряй...и не се опитвай да ме впечатлиш със знания по немски! Ако не искаш да ти излизат шльокавици "умлаута" го пиши с ue ! Ама си оставаш заптие! Пхахаха
126
3
 
2
 
! Отговори
До ци(к)ик преди 7 години
Какво да преговарям ,като развален грамофон си,видиш ли новина свързана със Германия и веднага включваш,щом е толкова лошо и лоши,защо си още там.Wie ich schon sagte, erzähle den Blödsinn zu einem anderen, der noch nie in Deutschland gelebt hat.
125
0
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
По спокоен няма накъде ! Ако имаш още въпроси - преговаряй предните ми коментари до (другото) заптие :-) там всичко е обяснено! Пхахаха
124
3
 
2
 
! Отговори
До ци(к)ик преди 7 години
Кризата със емигрантите рано или късно ще отмине след това следващия враг за Afd ще си ти и такива като тебе от източна Европа.Яко са те обидили *** карабини,каква е тая пароноя .
123
0
 
9
 
! Отговори
Циник до 143 преди 7 години
Оффф..още едно мекокиткино либерастче...с мюсюлмански хинтъргрунд! Аланкоолу AFD е последната възможност за Германия - да се оттърве от братята ти едноверци!
122
8
 
5
 
! Отговори
До Ци(к)ик преди 7 години
Щом не те устройва,защо още си във Германия.Много си зле ако вярваш че тия от Afd със популистки пароли и обещания един ден може да управляват Германия.За сега да е жива и здрава Фрау Меркел и наесен четвърти мандат тя ще поправи грешката си.
121
0
 
21
 
! Отговори
ами преди 7 години
Какво не разбра до сега кравата Меркел?????????????
120
6
 
4
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Явно и ти живееш на помощи щом по цял ден киснеш по форумите.
119
0
 
22
 
! Отговори
Циник до 139 преди 7 години
От какво да се засрамя? От това , че всеки божи ден ставам в 4.20 и отивам на работа ли?! От това, че не съм взел и 1цент социална помощ?! От това, че със съпругата ми годишно плащам над 40 000? данъци - да тъпчат с тях гушата на мюсюлмански търтеи, и бомбаджии?! Па и кой си ти, да ми казваш кое е правилно? Аре у лево!