Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?

Канцлерът призова да се работи с Либия по въпроса
Обновена: 29 яну 2017 16:25 | 28 яну 2017 16:32,
210
Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че все още няма решение на проблема как справедливо да бъде разпределен товарът на миграционната вълна сред страните членки на ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Европа трябва да работи с Либия относно контрола на незаконната миграция, но не може да подпише сделка, подобна на постигнатата с Турция миналата година, докато политическата стабилност в северноафриканската страна не бъде възстановена, заяви в събота германският канцлер Ангела Меркел, предават Reuters и "Фокус"

Канцлерът подчерта, че е важно да се работи с Либия, имайки предвид, че повече от четири хиляди мигранти са загинали в Средиземно море, опитвайки се да стигнат от Либия до Италия.

„Към момента не можем да подпишем споразумение като това, което беше сключено с Турция“, обясни Меркел. Тя допълни, че подобен договор би бил възможен, когато „ политическата ситуация се подобри, когато правителството на единството е наистина правителство на единството, когато то има контрол над цялата държава и ние можем да говорим за правата на човека, за стандарти и други въпроси“.

Въпросът безпокои 28-те страни от евросъюза от години, но се изостри заради неочаквания приток на стотици хиляди миграни от страни извън Европа през 2015 година, посочва БТА.

Германия прие огромна част от тези мигранти, но настоя и други страни да поемат част от вълната или като приемат мигранти, или като отпуснат средства.
Неуспехът в намирането на решение даде повод за критики срещу Меркел в Германия.

Меркел, която ще се бори за четвърти мандат на парламентарните избори през септември, посочи днес, че ще настоява за солидарност от всички страни членки на ЕС. По думите й обаче тя на този етап все още не може да каже как ще изглежда това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мда....коства ми усилие ...да подържам нивото на *** като теб! Стягай ханъмите...и не забравяй бурките! Пхахаха
117
12
 
6
 
! Отговори
До ци(к)ик и т.н преди 7 години
Повечето от коментиращите ги разбирам живота в България не е лесен и все някой е виновен ,във повечето случаи хората от малцинствата или емигрантите или Фрау Меркел.Не разбирам българите,тия които живеят във Германия,немски хляб ядете,засрамете се.Щом не ви харесва защо сте още там?
116
0
 
10
 
! Отговори
Циник до заптието преди 7 години
... и стига ми тази награда...че ти падна лустрото ***! За моето възпитание - не се коси!Стягай ханъмите за Харманли...ъъъ...и бурки да им сложиш, че афганистанските бекове - да не ги пребият...преди да им оправят ДНК-то! Пхахаха
115
7
 
5
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Имам предвид ниво на възпитание, но ти не ги разбираш тези работи, така спокойно.Първите седем години никога не могат да се наваксат.
114
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НикакДръще си ги в вас,нали ти ги вика откачалка.Аз не викам мой гости да ядът и пият в комшиите
113
0
 
5
 
! Отговори
Циник до заптието преди 7 години
...ако не друго...поне се научи - да отговаряш на "заптие" пхахаха - яко се "храниш"
112
1
 
7
 
! Отговори
Циник до заптието преди 7 години
Пука ми на кого говориш...точно колкото ми пука "за представата ти за ниво"*** миризлив...или "кърджалиия" повече те устройва! Пхахаха
111
0
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Милиардите са 94! Според "Фокус"!
110
1
 
6
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Не говорех на теб, а на господина, който се оплака от тона ни.Той е с няколко нива над теб и заслужава моите извинения
109
0
 
20
 
! Отговори
2945 преди 7 години
Съюзниците ни от САЩ показаха вече правилното решение - не се допускат на тяхна територия - засега от няколко държави, а след известно време списъкът ще бъде разширен. никой дори насън дане си представя разпределение - те се стремят към Германия, защото фрау меркел ги покани лично и защото само за 2016 е изсипала в тяхната купичка 21,7 милиарда евро. Цинично, длонопрезателство към трудещият се германец, който създава блага.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всеки народ има тъппаци,но някои германци направо са са върха. Как може все още да има добитъци които да гласуват за тая скрофа? Германският тъпакк - най-големия ***. Олимпийски шампион по тъппотия.
107
0
 
3
 
! Отговори
Циник до заптието преди 7 години
Упс...пак съм чукнал грешна буквичка . Пръстите ми са големички за самсунгската клАвиятура! Не приемам извиненията ти!Гнъсен си ми! :-)
106
0
 
6
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Принципно съм кротък...но провокации не харесвам...виж го нози под мен с латиницата...2 клика е да смениш клавиатурата...ама не - шльокави юнашки ! Симпатизант на тарамбуки!
105
0
 
3
 
! Отговори
Мустафа до анон 129 преди 7 години
Приемам критиката и поднасям моите извинения.
104
0
 
12
 
! Отговори
До Циник и доМустафа преди 7 години
През последните два часа на няколко пъти влизам в този сайт и се чудя кога ще се скарате. Отначало тонът ви беше умерен, сега се нажежава.Ще видим как ще приключите.Но проблемът с бежанците, уви, със словесни стрелички няма да се реши. Искат да ядат и да живеят добре, но не показват желание за интеграция, нито за работа.
103
9
 
4
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Аз съм достатъчно потентен за моите ханъми, даже и на теб мога да услужа, ако имаш нужда.
102
0
 
16
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Защо иска да ги разпределя ? Нали тя лично ги покани ! А и арабите искат при Меркел.Всички драпат натам и казват ,че тя лично ги е поканила. Както си и беше. Всички чухме когато ги покани !
101
12
 
2
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Защо бе?Тук г яурите са на уважение, особено г яурките.
100
0
 
8
 
! Отговори
Циник до заптието преди 7 години
Пхахаха...в Кърджали? В тази забравена от бога дупка ли! Пхахаха..абе , заптие - *** се прегледай - даже и смешен не си! Само жалък!
99
4
 
2
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Ха,ха,ха -" социялни".***, ти наистина ли си българин?