Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?

Канцлерът призова да се работи с Либия по въпроса
Обновена: 29 яну 2017 16:25 | 28 яну 2017 16:32,
210
Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че все още няма решение на проблема как справедливо да бъде разпределен товарът на миграционната вълна сред страните членки на ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Европа трябва да работи с Либия относно контрола на незаконната миграция, но не може да подпише сделка, подобна на постигнатата с Турция миналата година, докато политическата стабилност в северноафриканската страна не бъде възстановена, заяви в събота германският канцлер Ангела Меркел, предават Reuters и "Фокус"

Канцлерът подчерта, че е важно да се работи с Либия, имайки предвид, че повече от четири хиляди мигранти са загинали в Средиземно море, опитвайки се да стигнат от Либия до Италия.

„Към момента не можем да подпишем споразумение като това, което беше сключено с Турция“, обясни Меркел. Тя допълни, че подобен договор би бил възможен, когато „ политическата ситуация се подобри, когато правителството на единството е наистина правителство на единството, когато то има контрол над цялата държава и ние можем да говорим за правата на човека, за стандарти и други въпроси“.

Въпросът безпокои 28-те страни от евросъюза от години, но се изостри заради неочаквания приток на стотици хиляди миграни от страни извън Европа през 2015 година, посочва БТА.

Германия прие огромна част от тези мигранти, но настоя и други страни да поемат част от вълната или като приемат мигранти, или като отпуснат средства.
Неуспехът в намирането на решение даде повод за критики срещу Меркел в Германия.

Меркел, която ще се бори за четвърти мандат на парламентарните избори през септември, посочи днес, че ще настоява за солидарност от всички страни членки на ЕС. По думите й обаче тя на този етап все още не може да каже как ще изглежда това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
181 - извинявам се за правописните грешки!?Тя не трябва да разпределя. Кой и е дал право да разпределя хора? Хората не са марули.Тя трябва да екстрадира:3. както се е разбрала с Афганистанския държавен глава - трябва да екстрадира 250 хиляди афганци, ксоето трябва да приключи до началото на лятото тази година;4. Както се е разбрала държавните глави на Мароко, Тунис и Мали трябва да екстрадира и техните граждани, които са сред най-радикализираните мюслите в Европа;5. 50 хиляди сърби и т.н.
157
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та не трябва да разпределя. Кой и е дал право да разпределя хора? Хората не са марули. Тя трябва да екстрадира:1. 80 хиляди турци с изтекли трудови визи, но не може защото те са се оженили пред немските ходжи до 4 пъти и са направили на немската социално систепа от 4 до 10 ***, които получават допълнителна пари като извънбрачни деца. Сега клетите им майки(2-рар 3-та и 4-та съпруга на агата-бедняк в Турция без мъж ли да останат?2. 70 хиляди албани, промъкнали се като бежанци;
156
0
 
14
 
! Отговори
честит преди 7 години
представете си утре идва съседа ви и казва - аз поканих гости. Дай сега да си ги разпределиме - кой у вас, кой у нас .
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето една хитра идея за разпределението им:- ЕС се разширява, като приема Турция;- бежанците се изсипват в Турция;- ЕС се свива, като изключва Турция.Готово, проблемът е решен.
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MERKEL HAZARKATA E ZLA KAKTO VSICHKI HAZARI I SE STARAE DA NAVREDI MAKSIMALNO NA EVROPEZITE TIA NE E EVROPEKA
153
0
 
30
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Няма вече плакати,топли дрехи и плюшени мечета."Бежанците" дори и в западните медии се превръщат в "мигранти" а поканата на Меркел към тях потъна някак си в забвение.Слава Богу,самите те,мигрантите,не щат в България.Но не прави чест на Фрау Меркел да ги разнася като панаирджийски мечки из Европа.Решението е ясно - подкрепят Асад срещу съответните условия като например дезертьорите да не се съдят,спират финансирането на Саудитска Арабия,разбират се със САЩ и всеки по домовете кой от където е!
152
1
 
32
 
! Отговори
firo преди 7 години
Немците трябва да са изкукали за да изберат Меркел отново. Ще погубят ЕС с тази изкуфяла жена.Но, като се има предвид че в татковината избираме доказан мафиот да ни управлява вече няколко пъти... не можем се сърди или присмива на немците.
151
1
 
17
 
! Отговори
тя преди 7 години
Нали си много "умна" *** , какво се чудиш?
150
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пращай ги на тръмп,той ще ги оправи
149
3
 
2
 
! Отговори
? преди 7 години
До АнонименКоменатар добре, ама си оправи малко граматиката, българино!
148
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво толкова има да се чуди бабата то е ясно какво да бъде разпределението на бежанците. 99,9% за Германия и останалите за Белгия,Франция и така нататък.
147
4
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Справедливо разпределение - който кани си ги взима вкъщи.Слава Богу Подлизурко не е вече президент и новият може би ще има доблестта да се опълчи на мултипедеполастите.
146
13
 
8
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
Изпратете ги в София.Там не искали селяни,а тези са все граждани.
145
0
 
47
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Логистично ще е почти невъзможно да екстрадират 3-4 000 000 тарамбуки - Луфтханза няма да им стигне да ги извозят! И без шмайзери, и немски овчарки тази с**** не може да се контролира! Лошото е , че тъ*пата Мурксул вече е издала 70 000 визи за "събиране на разделени семейства" ! Това са оке 70 000 чаа*ве*та на гърба на европейския данъкоплатец! А и да се стигне до гражданска война - все някога ИНВАЗИЯТА НА ТАРАМБУКИТЕ трябва да бъде спряна! Колко години, и колко милиона още трябва да търпим, и хрантутим
144
52
 
6
 
! Отговори
Сабри преди 7 години
Радва ме факта, че ние мюсюлманите в България вече сме мнозинство
143
0
 
56
 
! Отговори
EUSSR преди 7 години
Германската бурка не спира с изцепките , на изборите ще изяде голяматабухалка , а след това естествено ще е виновен Путин .
142
2
 
42
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До *** 73Не знам, дали си чул, но бежанците, които избягаха от Полша, ги връщат в Полша, придружени от немски овчарки и шмайзери. Това го гледах от някоя от официалните немски телевизии - предаване, на което присъстваше една известна полска журналистка. Та така...те немците не са се променили много от онова време, да знаеш. Не ги гледай, че приемат бежанци с отворени обятия. Те ги приемат, защото така им е казано. Ако утре им кажат да ги убиват, ще ги убиват. Психопатията на немеца е безмерн
141
34
 
4
 
! Отговори
Мустафа do bigpick преди 7 години
Трябват ни тук. През България минаха около 300 000 бежанци за последните 2 години и трябва да са тук в България.
140
1
 
35
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Да си ги вземе всичките, на нас не ни трябват
139
23
 
5
 
! Отговори
Мустафа преди 7 години
Да ги връщат на държавите, в които са влезли най напред в Европа. Само така тук, при нас положението ще се подобри