Разследването срещу Фийон обхвана и двете му деца

Те получили 84 000 евро като негови асистенти, твърди издание
2 фев 2017 16:25, Елка Василева
4
Разследването срещу Фийон обхвана и двете му деца
Франсоа Фийон. Снимка: Reuters

Френски следователи разшириха обхвата на разследването срещу кандидата за президент Франсоа Фийон и включиха в него и двете му деца, предаде Ройтерс.

Разследването се водеше досега за фиктивна работа на съпругата му като парламентарна асистентка на Фийон и на неговия наследник в парламента, както и като сътрудник на литературно издание. За тези две длъжности, за които се твърди, че са били фиктивни, Пенелоп Фийон е получила над 900 000 евро, припомня Франс прес.

Още по темата

Разкритията бяха направени първо от френското издание "Канар аншене". Във вторник то съобщи, че две от децата на Фийон също са получили 84 000 евро като негови асистенти по времето, когато са били студенти.

Разпитите в рамките на разследването продължават. Случващото се с Фийон доведе до спад на общественото доверие в него и ново социологическо проучване го постави на трето място сред кандидатите за президент след Марин льо Пен и Еманюел Макрон.

Съпартийци на Фийон започнаха да говорят за намиране на алтернативен кандидат. Фийон вчера каза, че продължава борбата и помоли съпартийците си да изчакат 15 дни, докато бъдат обявени резултатите от разследването. Той каза, че срещу него се прави опит за институционален преврат и допълни, че не е извършил нищо нередно.

Нещата се влошиха, след като френската държавна телевизия Франс 2 разпространи кадри от интервю на госпожа Фийон от 2007 г. В него тя казва: "Никога не съм била асистентка на съпруга си". Още откъси от интервюто ще бъдат излъчени по-късно днес в предаването "Специален пратеник".

Френски медии като в. "Монд" и сайтът "Медиапар" пък днес насочват вниманието си върху фирма, наречена "2F", която Фийон е създал точно преди да бъде избран за депутат в парламента. Те отбелязват, че за дейността на фирмата са известни малко неща. Знае се само, че тя е консултантска компания и че за три години /от 2012 г. до 2015 г./ е донесла на Фийон 750 000 евро.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлата вода не е открита в България.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ, И ПАК СЕ ЗАВРЪЩАТ И ПАДАТ И ***
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който заплашва евро статуквото на крадците евролидери веднага го компрометират.фийон или льо пен все едно'ФРАНКЗИТ'