Започна се: Британските депутати гласуваха за начало на Brexit

Трудно е противопоставяне на волята на избирателите според мнозинството
Обновена: 2 фев 2017 09:42 | 2 фев 2017 09:34, Елка Василева
107
Започна се: Британските депутати гласуваха за начало на Brexit
Снимка: архив, Reuters

Депутатите в британската Камара на общините гласуваха с 498 гласа „за“ и 11 „против“ за задействане на член 50 от Лисабонския договор, с което се поставя началото на процеса на преговори за напускането на Великобритания на ЕС.

Британският премиер премина първото препятствие по пътя към Brexit след убедително гласуване на проектозакона на второ четене, предаде БНР.

Още по темата

Това обаче е само началото на един по-сложен процес. Законопроектът сега ще бъде върнат в парламента за повторно разглеждане, след като в четвъртък Тереза Мей публикува така наречената "Бяла книга", в която се излага стратегията на правителството за водене на преговорите. Преди мярката да се превърне в закон, тя трябва да мине повторно гласуване както в Камарата на общините, така и в Камарата на лордовете.

Следващата седмица в продължение на три дни депутатите ще обсъждат проектозакона, но този път при наличието на много повече информация за намеренията на властите, както и предлаганите промени от опозиционните партии.

Преди референдума за Brexit-а през юни миналата година две трети от британските депутати бяха против излизане от ЕС. Мнозинството от тях обаче смятат, че е трудно да се противопоставят на волята на избирателите, 52 на сто от които подкрепиха напускането на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
kukoto преди 7 години
До АнонименНещо не мога да видя на хоризонта тези, които могат. И това е вече 26 години! Повече от четвърт век дълбаем дъното. Мини по ул.Витоша за да видиш как се работи в България. Затова сме най бедни в богатия клуб и ще ставаме още по-бедни ако всичко това не се промени фундаментално.
30
8
 
7
 
! Отговори
Бе хайде бе преди 7 години
Абе хора, никой не казал че мрази Русия! Проблема е друг, руснаците нямат добра разнообразна икономика като гигантите на Европа! визирам сьвременни богати дьржави като Германия Франция Холандия и тнт.Какво ще ни даде русия с тая враждебна комунистическа ако щеш сталинска политика която се води от жужи и компания от олигархи?
29
5
 
11
 
! Отговори
Az преди 7 години
Учител съм приятелю, съдове не мия ! :))) НЕ се оплаквам- по-добре тук да взимам 2400 паунда отколкото в бг 700 лева :)) Но ще трябва и оттук да се спасявам понеже тия разсипват държавата с умопомрачително темпо. Защо си мислиш, че всички имигранти вършат най-долната работа ? Това го правят хората без желание за нещо повече или без образование.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си ако плащахме повече отколкото получвахме какъв вой щяхте да нададаете , но разгеле не е така за жалост поне за сега .
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агне, ти гледаш само преводи на пари, но унищожаването на български предприятия,------------------------25 Какво унищожаване на предприятия като последните никнат като гъби . какви предприятия си имал преди бе . Кво ти разбира тъпата тиква от икономика . Как може да сравняваш онази произвеждаща само брак ниско качество с днешната конкурентна икономика Никнат нови мощности именно защото сме в ЕС който е най-голям инвеститор и пазар за продукцията ни.
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AzБ аси 11 години да миеш чинии,браво.От всичко което си изброил си пропуснал само едно,лондонското Сити вече е фалирало.Иначе всичко друго ти е вярно да знаеш,Хаххахааа
25
9
 
12
 
! Отговори
Шпицарка преди 7 години
Без подкрепата на Европа, нашата страна ще бьде окупирана от руския ботуш като слуги както е било миналия век! И за това по добре с страни като Германия Франция ако щеш Чехия Ромьния и Полша от колкото с рашките!
24
4
 
21
 
! Отговори
Az преди 7 години
Като живеещ въс Великобритания от 11 години, мога да ви кажа следното, след вота за излизане, държавата буквално се срива-затварят се фабрики, предприятия се местят, заводи затварят. Ама за това не пишат- просто стоят докрай на власт, въпреки,че излизайки от евросъюза опропастяват държавата. За последните 2 месеца има близо 3 % инфлация. Горчиво съжаляват вече почти всички за глупостта нарарена Брекзит. Колкото до мен- радвам се,че имам двойно гражданство и ще мога да се преместя другаде !!!
23
5
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Агне, ти гледаш само преводи на пари, но унищожаването на български предприятия, за да си клиент на чужди е в пъти по-голяма загуба. Като докараш някого до просешка тояга, после си щедър като му хвърлиш 5 лева, нали?
22
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
?Виж първо каква вноска плащаме за членството и тогава говори кой колко щял да получава!---------------22 *** много добре знам колко плащаме и колко получваме и престави си ние не сме ВБ или Германия или Холандия или дори Франция и не сме страна донор а наши донори са те . Ние взимаме в пъти повече отколкото даваме . скапаняккк
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Откога на чобаните им викат програмисти?
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21 няма никаква разлика . Всяка година в началото на годината се прави това упражнение и тази година ще бъде направено , но ако излезеш от ЕС няма а бъде направено
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Между предстои да се изплатят и ИЗПЛАТЕНИ СА има много голяма разлика като стане факт тогава ще говорим.А и нали нашите земеделци все ревът че никой нищо не им дава.
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разберете ЕДНО няма по-хубаво място за живеене на планетата Земя от Европейския съюз , дори и в Щатите е по трудно и не ми давайте примери със развиващи се страни или страни от третия свят . Да ние тук в България сме последни , но последни в клуба на богатите и ако се вземем в ръце можем много да сторим. Всичко зависи от нас . Идват избори - опичайте си акъла . Искате ли БГ да се развива по ускорено или да крета както сега . Ако искате изберете тези които могат да го направят това изберете НОВА
17
2
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
не ни баламосвай, ти се една код мънки а не програмист. Програмисти са по други географски ширини. Ако беше и ти програмист щеше да си сред бели хора и цивилизация, а не да ни баламосваш от някоя панелна килия. На местата където си ти в цивилизацията ги наричаме Невърленд, това е страната на Питър Пан където хората не порастват. Държиме ей такива кат теб в клетките да бачкат на тръстиката и да се перчат коя *** е по високо на клона от другите в клетката. И по някое време им фърляме трохички
16
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На обикновените хора съюз, като този не е нужен - корумпиран, алчен, сатанински.------------------------11 Предстоят да се изплатят 700 млн лева по директниплащания на ОБИКНОВЕНИ ХОРА земеделци , ако го няма съюза няма да има и тези 700 млн , нещо да кажеш ттъпак
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13Китай ще фалира до 10 години, за какъв *** да се учи тогава?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13 Че Китай какъв пример е . Да не би да е социална дъдържава. Имаш ли представа какво е в Китай
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сме цъфнали и вързали, че да сядаме и да мислим чайниците какво ще правят след като излязат от ЕС. В нашата "паница" е по-важно какво става
12
6
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Учи китайски, ще ти трябва! Сложно е защото така сме го направили ние, за да има бюрокрация, немеца да си вземе гешефта, италиянеца да врътне дараверка, испанеца да се скатае е те така.