Франсоа Фийон се бори за политическия си живот

Съпругата на френския кандидат-президент в интервю: Не съм била негова асистентка
3 фев 2017 12:22, Елка Василева
4
Франсоа Фийон се бори за политическия си живот
Франсоа Фийон. Снимка: архив, Reuters

Кандидатът за президент на Франция Франсоа Фийон се бори за политическия си живот, пише британският в. "Гардиън".

Всички погледи се насочиха вчера към любимата на Фийон, след като тя стана по неволя героиня в предаването "Специален пратеник" по телевизия Франс 2, пише френският в. "Фигаро".

Още по темата

В него бяха излъчени кадри от интервю, дадено от Пенелоп Фийон за британския в. "Дейли телеграф" през 2007 г., в което тя казва: "Никога не съм била асистентка на съпруга си и никога не съм се занимавала с неговия пиар".

Това е нов тежък удар за Франсоа Фийон, който бе посрещнат вчера с викове "Оставка!" по време на изява в Шарльовил-Мезиер, пише френското издание.

Интервюто на Пенелоп Фийон е водеща тема в днешния брой на "Дейли телеграф". То е дадено седмица преди съпругът й да стане премиер на тогавашния президент Никола Саркози и ще придаде тежест на твърденията, че тя няма много общо с политическия му живот, пише вестникът.

На вчерашния митинг кандидатът на партия "Републиканците" за президент се изкара жертва на атаки, целящи да "разбият десницата", но не каза нищо по същество за аферата, отбелязва френският вестник "Либерасион".

Казусът с Фийон е един от многото неочаквани обрати в тази предизборна кампания, на която се придава допълнителна тежест след референдума във Великобритания за напускане на ЕС и победата на Доналд Тръмп в САЩ. Заедно с германските парламентарни избори през септември вотът във Франция е смятан за тест дали антисистемният гняв ще срине основите, върху които е изградена следвоенна Европа, пише в. "Файненшъл таймс".

Гласуването за Brexit наруши хармонията в Европа. Идването на Тръмп в Белия дом постави под въпрос бъдещето на това, което досега наричахме Запад. Победа на Марин льо Пен във Франция ще подложи на изпитание европейската либерална демокрация. ЕС може да понесе напускането на Великобритания. Но не и това на Франция, пише британското издание.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Францияфрансоа фийон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
бъзиклийкс преди 7 години
едни и същи предизборни хватки във всички държави, но западняците са по-зомбирани и от нас, щом кълват още на първото кьоспе
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разчиства се пътят на руската агентка льо пен
1
0
 
3
 
! Отговори
МЪРТВИ ДУШИ преди 7 години
по ГОГОЛ е безсмъртно произведение. Личи си класата на франсето. Даже и нашите власт имеющи държат над 1 МИЛИОН мъртви души в избирателните списъци