Белгийски политик поиска България вън от ЕС

Валонският премиер Пол Маниет коментира критично развитието на ЕС
Обновена: 7 фев 2017 01:07 | 6 фев 2017 22:38, Красимир Ангелов
174
Белгийски политик поиска България вън от ЕС
Пол Маниет. Снимка: Reuters

Министър-председателят на белгийския автономен район Валония Пол Маниет се обяви за излизане на Полша, Унгария, Румъния и България от ЕС, пише френският вестник "Монд".

Маниет заяви, че след Brexit - предстоящото напускане на общността от Великобритания, е "желателно" да последват "Полекзит, Унгрекзит, Румекзит, Булекзит".

Валонският премиер, "може би най-големият евроскептик сред социалистите", както сам се представя, се изказва много критично за развитието на Европейския съюз, посочва "Монд".

Френският ежедневник припомня, че белгийският политик се прочу с позицията си срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА). В крайна сметка документът бе подписан, след като обаче неговият регион настоя да бъде предоговорен.

Маниет заяви пред вестник "Еко", че се надява на "твърди, но балансирани" преговори с Великобритания, които да стимулират страни от Централна и Източна Европа, а може би също Дания и Швеция, потенциално склонни на свой ред да преговарят за търговски споразумения и партньорства, а в крайна сметка и за излизане от ЕС.

Един от колегите му, бившият министър-председател социалист на Валония Руди Демот (женен за българка – бел. ред.), се дистанцира от позицията на Маниет. Ръководителят на белгийските франкофони се обяви пред френски медии по-скоро за възраждане на европейския проект, което да започне от няколко държави, но без същевременно една или повече страни членки да напуснат ЕС.

Още новини от Европа и света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: БългарияесПол Маниет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко не сме умрялиза толерасткия ви съюз. Напълнете си държавите с *** пък после може да се окаже че ще ви трябват визи за бг *** такива западни.
45
0
 
1
 
! Отговори
до преди 7 години
*** залюхан туй го пиши на оня дето иска да купува шистова газ а в Русия много му пука за него но нека си гъделичка самочувствието че е част от нечии пуканета, само да не се спука гърнето от много пукане, Опа чакай да помисля вече сме заложници на големите риби дъвчат ни докато ни изплюят ех ***, ***. Ятоя наснимката иска да ни плюе май дано вие да сте прави и в колониалното робство да ви е спасениетол
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е била 16 та,колкото и Куба е 16 в момента. Ттъпи червени пенсии . разправяли им преди, колко са велики..днес с един компютър немогат да се оправят. Огрономи
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мене честно казано ми е дошло до гуша от европейските олиго френи и пародията им на съюз. Само двойни стандарти и презрително отношение, на мене такива "приятели" не ми трябват, а и не съм ги искал, зорлем ни направиха такива.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ли сме в ЕС или не на Бъчгария енергетиката и зависи от Русия. ЗАТОВА Е БЕДНА. В КОЗЛОДУЙ ВРАЧАНСКИТЕ ПИАНДЕТА РАБОТЯТ НА ИШЛЕМЕ. ТОКА СЕ ИЗНАСЯ ЗАТРИ ПЪТИ ПО НИСКА ЦЕНА ОТ ТОЯ ЗА БЪЛГАРИЯ. И Врачанските пущиняци са с наи ниските заплати в ЕВРОПА ПРОИЗВЕЖДАЩИ ЕЛ. Енергия
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И откъде да купим друга газ не щем шистова, но това не означава, че в Русия им пука за тебе освен като клиент . А Германия като купува руска газ на руснаците много им пука за Германия всеки си гледа интереса и никой не му пука за никого, дано ся схванеш. А утре ако ти поискат някоя област от типа Крим ще я дадеш нали, тъй си знаех.
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСИЯ Е ЕДИН КЛОЗЕТ!!!!!НА РУСИЯ НЕ И ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО!!НА РУСИЯ НЕ И ПУКАШЕ ЗА СЪРБИЯ ДЕТО СА СИ БЛИЗКИ ТА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!------------ЕС ВИНАГИ Е БИЛ + ЗА БЪЛГАРИЯ!!!НЕ ЕС ОКРАДЕ ПАРИТЕ А БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ КОЙТО ИЗХАРЧИ ЦЕЛИЯ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ ПЛЮС ТОЗИ НА ЗДРАВНАТА КАСА И ВЗЕ ТОГАВА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ 4 МИЛИАРДА ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!!А ПРЕЗ ВТОРИЯ СИ ПОЛУМАНДАТ НИ СЪСИПА НАПЪЛНО ФИНАНСОВО!!!РУСИЯ Е КЛОЗЕТ И КЛОЗЕТ ЩЕ СИ ОСТАНЕ!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако русия беше толкова велика и ларж...Украйна щеше да се къпе в пари и морал. Уви .... Украйна е в пъти по зле даже от България. Тук свършва всичко за русия и просперитета.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАми не купувайте газ от Русия бе, защо купувате скъпа от Русия. Купувайте евтина шистова газ от САЩ, оставате я Русия да фалира, ако Българи спре да купува газ и Русия ще фалира, кой ви кара да купувата скъпо от Русия?
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой му пука на Русия за тебе, а чакай пука им да им купим газта, а на тия пък им пука да ни спрат Южния Поток, щото не е европейски. Знаеш ли за войната в Украйна какво казват, ние не искаме Украйна да е поредния европейски просяк искаме да се научат да си стъпват сами по земята.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтоюСега стана ли ви ясно , че освен на Русия , на никой друг не му пука за нас ?Не знам дали на Русия и пука заради хубавите ни български очи, но с Русия имаме общи интереси.
35
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 7 години
Този много ме оплаши мен лично, дреме ми за ЕС, още малко от цветните братя да изселим в ЕС и се махаме мойто момче и отиваме в Евразийския съюз при Путин и Ердоган и Шан ***(предполагам така се казва президента на Китай) и почваме да ви бълваме още арабели към европата до припадък....
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога досега българите не са живяли в такава мизерия както в ЕС. България - световен шампион по измиране. Най-висок процент самоубийства. Най-бедната стран в ЕС (10 пъти по-бедни от средния европейски стандарт), най-висик процент починали от рак.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво пък, нека излезем от ЕС. Това без друго си е пирамида на междудържавно ниво. Който напусне първи - печели. Британците не са прости.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да излезем първо трябва да влезем като пълноправни европейски партньори, което интересно как не се случи дали не заради Брюксел.
31
6
 
8
 
! Отговори
Стою преди 7 години
Сега стана ли ви ясно , че освен на Русия , на никой друг не му пука за нас ?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Goliama familiya ima cingo
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимния който крещи с главни букви - от крясъка ти разбирам, че си увиснал на някоя европейска субсидия, обаче на мен за такива като теб не ми пука. Малцина крадете парите от Европа, а ние многото останали плащаме членския внос.
28
3
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Може да сме и на 100 морета, но нямаме пари да ги посетим. И дълго още няма да можем. Пък скоро и визи ще ни искат.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега накъде, след като ни оставиха на перона? Към Русия, естествено!