Белгийски политик поиска България вън от ЕС

Валонският премиер Пол Маниет коментира критично развитието на ЕС
Обновена: 7 фев 2017 01:07 | 6 фев 2017 22:38, Красимир Ангелов
174
Белгийски политик поиска България вън от ЕС
Пол Маниет. Снимка: Reuters

Министър-председателят на белгийския автономен район Валония Пол Маниет се обяви за излизане на Полша, Унгария, Румъния и България от ЕС, пише френският вестник "Монд".

Маниет заяви, че след Brexit - предстоящото напускане на общността от Великобритания, е "желателно" да последват "Полекзит, Унгрекзит, Румекзит, Булекзит".

Валонският премиер, "може би най-големият евроскептик сред социалистите", както сам се представя, се изказва много критично за развитието на Европейския съюз, посочва "Монд".

Френският ежедневник припомня, че белгийският политик се прочу с позицията си срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА). В крайна сметка документът бе подписан, след като обаче неговият регион настоя да бъде предоговорен.

Маниет заяви пред вестник "Еко", че се надява на "твърди, но балансирани" преговори с Великобритания, които да стимулират страни от Централна и Източна Европа, а може би също Дания и Швеция, потенциално склонни на свой ред да преговарят за търговски споразумения и партньорства, а в крайна сметка и за излизане от ЕС.

Един от колегите му, бившият министър-председател социалист на Валония Руди Демот (женен за българка – бел. ред.), се дистанцира от позицията на Маниет. Ръководителят на белгийските франкофони се обяви пред френски медии по-скоро за възраждане на европейския проект, което да започне от няколко държави, но без същевременно една или повече страни членки да напуснат ЕС.

Още новини от Европа и света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: БългарияесПол Маниет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Трябват им бачкотори на швабитее
85
0
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 7 години
Каапути не се караите за бооклуци .. ходете на митинга на слави....
84
0
 
1
 
! Отговори
гадост преди 7 години
Социалист и белгиец - най-отровната комбинация за България.
83
2
 
0
 
! Отговори
индустриалец преди 7 години
А бе накъде без индустрия. В България и пирони не могат да произведат!Бях миналат година на пазара, че и български чесън няма!
82
0
 
1
 
! Отговори
Дърт самунист преди 7 години
М,дава.Ако излезем от ЕС,отново трябва да правим ТКЗС-та,отново национализация,колективизация. Селскостопанската техника и хиляди декари земя собственост на номенклатурчици от БКП-БСП директно в колхоза,както след 1944 година.Арендаторите да облекат дочените дрехи и в обора ,а техен бригадир да е общият неграмотен работник върл комунист от новата модерна БКП.Който недоволства директно в Белене.Как е другари.Съгласни ли сте да се върне лентата от мрачните години на комунизЪма?
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е отявлен ***-ноид. Рашка му плаща за да говори глупости и нашите патриоти и ***-ноиди му се радват и го аплодират.
80
0
 
3
 
! Отговори
искам да попитам преди 7 години
До СТРАНДЖАТА "Членство в НАТО и ЕС на всяка цена.."А това по какъв начин?????????????
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е човека по близо сме до Евразия отколкото до ЕС.
78
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Членство в НАТО и ЕС на всяка цена... - в противен случай рашките да са ни плячкосали... - и трябва да чакаме още 45 години в мрак...
77
2
 
11
 
! Отговори
sid преди 7 години
Чудесно предложение тъкмо няма да имаме ангажимент да пазим външните граници на евротсъюза.Ще пуснем една рекламна кампания за всички емегранти колко е хубаво в Белгия и отваряме грниците за там.Боже колко ще ни улесни ,и без това нямаме никаква полза от Белгия.
76
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Мон шер, когато на българските земи е имало население с култура ,в средата на Европа са се разхождали глигани. Но ние Вярваме в еволюцията ва видовете.
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ам и то и аз искам България вън от ЕС. И да плащат неустойки за пропуснати ползи. И нанесени морални и материални щети.
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да верно е преди 2007 добре се справяхте червени ***. Сега вече сте гладни и вииииете, като руски вълци.
73
6
 
8
 
! Отговори
месара преди 7 години
то още след първата година се разбра че тоя измислен ес е гнил и нищо хубаво няма да се случи - освен за меркел и за всички тия дето станаха милионери в брюкселския далаверник ! разпадането е неизбежно но дано е по скоро та всичко да си дойде на мястото - ние хубаво не видяхме , а само забрани , санкции и наредби как да живеем - та чак се стигна до кривите краставици , казани за ракия , и пращане на касапи на специализация за хуманно убиване на прасета ! е айде збогом драги " европейци "
72
5
 
5
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Тежък за зелените червени мозъчета въпрос:Роми ли са Романови от руската царска династия,или роми ги избиха??? Едно от двете ще да е- вие кажете кое!
71
2
 
3
 
! Отговори
Несъгласна преди 7 години
До анонимен 119НоАло, анонимния, това по-долу го написах заради некадърни *** като тебе, които искат да изядат целия свят и пак да им е виновен.
70
2
 
6
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Много добре. Каквото изсмукаха от нас, стига им. Забравиха какво са правили и какви зверове са били в Африка! Грабители долни!
69
5
 
3
 
! Отговори
Божил- П.С. преди 7 години
Преди началото на червеното иго (1917 г.) руснаците са били близо 10% от населението на света. Днес,в края на червеното робство те вече са 1,5% от населението на света а до края на XXI век успешно ще станат 0,4% от населението на света,ако някоя голяма война не сведе броя им до 0,1%.
68
6
 
8
 
! Отговори
Несъгласна преди 7 години
За Белгия и други западноевропейски държави е наистина по- полезно да сме извън съюза, защото се наливат колосални средства, за да имаме относително приличен стандарт на живот. Но за нас това е самоубийство, въпреки че мнозина тук са отворили нагли уста да плюят по ЕС, макар отлично да знаят, че никога няма да се справим сами дори и на една десета от сегашното положение - всеобщата липса на обществен морал много бързо ще ни завлече към дъното.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незабавно НАТО и ЕС вън от България!Прав е тъпотоВалонскоКопиле!