Около Айфеловата кула правят противокуршумна стена

Целта е засилване на мерките за сигурност
9 фев 2017 15:35, Елка Василева
10
Около Айфеловата кула правят противокуршумна стена
Снимка: архив, Reuters

Стена от противокуршумно бронирано стъкло с височина 2,50 метра може да бъде издигната тази есен около Айфеловата кула в Париж с цел засилване на мерките за сигурност около емблематичния монумент, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на парижкото кметство.

Стената би заменила грозните метални бариери, поставени около кулата още от европейското първенство по футбол миналата година.

Става дума за стена от бронирано противокуршумно стъкло, която ще заобикаля по-съществената част от градините на Айфеловата кула, обясни Бернар Годийер, президент на фирмата, която експлоатира обекта.

Проектът за стената се вписва в голям план на стойност 300 милиона евро, обявен от кметството на Париж миналия месец с цел засилване на мерките за сигурност, модернизиране на начина на посрещане на посетители и подобряване на условията на визитата на прочутата кула.

Самата стена ще струва 20 милиона евро, допълва в. "Паризиен".

Общински съветници са притеснени, че чрез новият план Айфеловата кула би се превърнала в крепост, въпреки че според него всеки ще има безплатно достъп до подножието на монумента.

Сега по прилагането на плана се водят консултации.

Айфеловата кула е посещавана от 6 милиона туристи на година.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Ами да преди 7 години
По-добре е да раздават на туристите по една бронежилетка срещу 5 евро
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Je suis стена!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До наблюдателИдеята е в собствените си държави да живеем като в затвор.Не позна, като в затвор, тоест , на ОЛИМП ще живеят само златния милион, а ти навън при тълпата и на кучетата. Ако се доредиш за слуга на боговете-милиардери, ще оцелееш.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вадят от музеите рицарските брони и всеки французин с ламаринени ***.
4
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Така ще ги предпази тази стена че направо никак. Само ще загрози гледката и ще се изхарчат няколко милиона на вятъра. Тези Французи е време да се събудят вече
3
0
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Идеята е в собствените си държави да живеем като в затвор. А, навън да се разхождат радикализирани мюсюлмани, седящи спазването на законите на Шериата и граждани излизащи на собствен риск.До там я докарахме, никой вече не може да гарантира сигурност на данъкоплатеца в Европа. Парите вместо за охраната на границите отиват за изхранването на главорези, чакащи сигнал да почнат да колят и бесят.
2
1
 
9
 
! Отговори
амок след кома преди 7 години
стига ве, то около Пирамидите няма такава стена.много зле положението при франсетата, сигурно затова англосаксоните искат да взривят Ламанша и ако може да отплават с целия остров по към Америка. или това само край изборната истерия за пабедата на Люпкен.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнооого са *** тия франсета. След 10-15 години всички в Париж ще ходят с бурки, фереджета и чаршафи... Няма да има нужда от стени и бронирани стъкла. Шериата ще им донесе мир и благоденствие.. Толерантно ще се затрият