Германия ускорява депортирането на мигранти

Ще бъдат връщани тези, чиито молби за убежище не са удовлетворени
10 фев 2017 09:39, Елка Василева
40
Германия ускорява депортирането на мигранти
Снимка: архив, Reuters

Федералното правителство на Германия и лидерите на 16-те германски провинции съгласуваха план за ускоряване на депортацията на мигранти с отхвърлени молби за убежище, съобщи канцлерът Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Меркел, която се кандидатира за преизбиране през септември, нееднократно е призовавала за "национално усилие", за да се направи така, че хора, които нямат право на пребиваване, да напуснат Германия, припомня Асошиейтед прес.

Депортациите по принцип са в компетенциите на правителствата на федералните провинции. Но министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че централната власт в Берлин иска да има по-голямо влияние над процеса.

След срещата вчера канцлерът и провинциалните ръководители съобщиха пред медии, че ще работят в близко сътрудничество за разработване на нови правила за депортиране.

Властите планират да създадат няколко т. нар. изходящи центъра, където получилите отказ за бежански статут да бъдат прехвърляни преди планираното им депортиране, за да се гарантира, че няма да изчезнат в последния момент.

Планира се също да бъде създаден национален център за координиране на връщането на хората по родните им страни.

Според проекта мигрантите, които имат малко шансове да получат убежище, ще преминат през процедурите и ще бъдат депортирани само седмици след пристигането им в Германия.

Имигранти, които доброволно се върнат в родните си страни, без да чакат молбите им да бъдат преразгледани, ще получават финансови стимули.

През 2016 г. около 55 000 кандидати за бежански статут са напуснали страната доброволно, а около 25 000 са били депортирани при общо 280 000 души, поискали да бъдат признати за бежанци. През 2015 г. кандидатите бяха 890 000.

Промените ще покажат ясно, че "по същество искаме да помогнем, но на тези, които се нуждаят от помощ", подчерта канцлерът, цитирана от ДПА.

"Разчитаме, че ще има много желаещи да се завърнат (в страните си - бел. ред.) доброволно, но знаем че доброволното завръщане не винаги работи, особено ако хората знаят, че не могат да бъдат върнати принудително", допълни тя.

Предложенията предвиждат също на имиграционните власти да бъде разрешено да конфискуват и претърсват мобилни телефони на кандидати за убежище, които се опитват да скрият самоличността си. В момента служителите на миграционните служби нямат право да теглят данни от мобилни телефони, посочи премиерът на провинция Хесен Фолкер Буфие.

Тези мерки ще бъдат прилагани само в случаи, когато самоличността не може да бъде потвърдена, допълни той.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Властите планират да създадат няколко т. нар. изходящи центъра, където получилите отказ за бежански статут да бъдат прехвърляни преди планираното им депортиране, за да се гарантира, че няма да изчезнат в последния момент."И тъй като в България всичките мигранти искат дза изчезнат към Германия и другите страни с големи социални помощи, да се държат в лагери от затворен тип.Който не му харесва, да не минава през България!!!Много по-евтино е с кораб, като турист направо в Хамбург или Хелзинки.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 3 Медия сглоби зорлем една статия , браво на тебе ***
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе точно на теб ще кажат , колко точно са екстрадирали хахаха.....и такъв нямаше тука
25
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 7 години
От Анонимен 9Бате, не коментирай, преди да си прочел. Излагаш се. Сметката е: 80 000турци 70 000албанци 60 000сърби250 000афганци100 000 от сев Африка---------------------------560 000 общо са за екстрадиране до декември 2016г.
24
1
 
7
 
! Отговори
месара преди 7 години
е защо сега така постъпва другарката меркел , нали тя ги покани с - добре дошли ? а толко снимки се публикуваха как плаче до майки с деца , даже селфита си правеше с " мигрантите " , щеше да ги интегрира , призоваваше германците към толерантност спрямо тези " изстрадали мигранти " ........... абе това ми прилича на предизборен ход , но дано и това не и помогне да спечели , щото ако спечели пак ше почне да внася същите тия " мигранти " !
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички които бъдат върнати да съдят Меркел за ,където ги е подвела да направят това опасно пътуване към Германия.
22
2
 
12
 
! Отговори
Циник до 24 преди 7 години
50 000??? Никога!!! За 1 месец върнаха 155 ****нгала...и им платиха...ако до края на тази година върнат 1000 ще е събитие
21
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Германия "настъпи пастата за зъби", а сега ще се пробва да я върне обратно....
20
2
 
8
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До Анонимен 7Сигурно са дори повече от 3 млн. тия, които дойдоха през последните 2 години. Меркел ще симулира депортиране докъм изборите през септември тая година, а към края на годината, живот и здраве, ще се похвалят, че са депортирали има-няма 50 000 човека. Та така...
19
1
 
13
 
! Отговори
А не преди 7 години
Защо ги гоните ? Германките заченаха ли вече от тех ?
18
1
 
19
 
! Отговори
българка преди 7 години
А в БГ-то кога ще започнат да екстрадират навлеците ?!? Там поне бабет ги покани, тук никой не ги иска - освен Боко, за да може да краде още повече пари от Евросъюза. Ужким обеща да ги връща *** в Афганистан, но не забелязвам някаква активност по въпроса. Само празни приказки. Докога ще храним и издържаме тази голяма банда престъпници ?!?
17
1
 
14
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Първо ги канят а после ги гонят уж немците са напред с тиквата ама Меркел е изключение
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13 Това е голяма заблуда,ромите нямат и 1млн.
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сети се предизборно Меркел. Само че сметките ще излязат криви. Ще депортират тея, които са що-годе свестни и са следвали някакви процедури за регистрация и жените. Останалата па п лач вече се е покрила, никой не знае даже, че са влезли. Само знаят някаква бройка - >500000. Безумие. Рекапитулацията - цяла Европа се радикализира, издигнаха се стени и се намразиха хората. Отделно още неизвестно количество мюсулмани решени да се борят с кръв срещу нас и начина ни на живот.Благодарим ти Меркел!
14
1
 
28
 
! Отговори
Леля ми преди 7 години
Ей,затова трябваше като им се дава документ за пребиваване да е с пръстов отпечатък,за да не си сменят имената и да източват средства от държавата по няколко пъти....
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На преброяване на Населението на България при ромите винаги ни дават една броика от 350 000 а те са към 2 000 000
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и наще роми в България са нелегални , дошли по вереме на Византия 11 век.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тeя които са дошли нелегално преди 20 години отдавана са легализирани чрез различни Схеми примерно брак с полякиня с немско гражданство чувал съм лично че им е предлагано до 20 000 евро да сключат брак за да остане кюрдина в Германия
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
80 000 а накрая общо 56 0000 хахахаха........от къде го сглоби тоа FACE NEWS голем талант си бате
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До декември 2016 трябваше да бъдат върнати 80000 турци, с изтекли работни виза. И как ще стане, като 2-та, 3-та и 4-та съпруга на въпросния турчин (краен бедняк в Турция) остават в Германия и продължават да източват социалната система с извънбрачно родените си деца, за които кполучават големи помощи(както и в България милите ни ромки)?70000 албанци и 60000 сърби, нахлули заедно с арабските пълчища?250000 афганци с отказан хуманитарен статут?100хиляди от сев.Африка?Или общо 560000 за връщане?