Осуетиха атентат – задържаха четирима в Монпелие

Готвели взривяване на терорист камикадзе в туристическа зона на Париж
Обновена: 10 фев 2017 14:09 | 10 фев 2017 14:05, Елка Василева
7
Осуетиха атентат – задържаха четирима в Монпелие
Снимка: архив, Reuters

Четирима души, включително 16-годишно момиче, са задържани тази сутрин във френския град Монпелие по подозрение, че са готвели терористичен акт, съобщи полицейски източник, цитиран от Франс прес.

"Осуетен е план за атентат", увери източникът, според когото заподозрените са имали "намерение да правят взривни устройства".

"Четиримата заподозрени на възраст 16, 20, 26 и 33 години са арестувани след покупка на ацетон", който може да послужи за направата на експлозивно устройство, уточни друг източник от полицията.

Шестнайсетгодишното момиче попаднало в полезрението на службите, след като споделило в социалните мрежи, че смята да замине за региона на Ирак и Сирия или пък да участва в удар във Франция.

Според френската телевизия Ем-6 по непотвърдени сведения задържаните са подготвяли взривяване на терорист камикадзе в туристическа зона на Париж, предаде ТАСС.

При обиски са открити веществото ТАТР - мощен експлозив домашна направа, твърде нестабилен, но високо ценен от джихадистите, ацетон, кислородна вода, спринцовки и защитни ръкавици, съобщи източник от правосъдната система.

След джихадистките атентати от 2015 и 2016 г. във Франция е въведено извънредно положение и терористичната заплаха остава "много висока". Двайсет и деветгодишен египтянин нападна на 3 февруари военнослужещи близо до парижкия Лувър, държейки мачетета във всяка ръка, с викове "Аллах акбар", напомня АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 20% безработица в ЕС, а излира Магарерини и реве как щяла да ни трябва работна ръка след 15 години.Моля!? Канарчетата измряха.Целта е друга, и на всички почва да им просветва.Тая няма да я бъде.
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ НАПЪЛНИХА СИ ТЕРИТОРИЯТА С ДЖИХАДИСТИ И СЕГА РЕВЪТ. НЕ НЯМА ДА РЕВЕТЕ А ЩЕ ВИЕТЕ. ЩОТО ТОЛКОВА ВИ Е АКЪЛА ЛИ.ЗАЧИ!
3
0
 
38
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Да питам администратора : Големите бели камиони, дето обикалят София призори и дрънчат с разни контейнери...звездички ли събират ? Или сега ще изтриете и въпроса ? Не е почтено, уважаеми...
2
0
 
43
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Натъпкахте си държавите с ***, сега се чудите как да го изметете - Германия, Белгия, Франциия и прочие "умници"....
1
0
 
46
 
! Отговори
ами преди 7 години
Не може да бъде......сигурно са щели да правят химически опити,а вие веднага-атентат.......