Обезвредиха бомба от войната до летището във Франкфурт

Полицията отцепи района, блокира близката магистрала
14 фев 2017 08:55, Петя Славова
2
Обезвредиха бомба от войната до летището във Франкфурт
Снимка: Reuters

Необезвредена бомба от Втората световна война, открита близо до летището на Франкфурт, беше успешно обезвредена вчера, заяви германската полиция, цитирана от ДПА.

Бомбата с тегло 250 кг беше открита по обед в поле близо до град Келстербах, само някоколкостотин метра от най-натовареното германско летище.

Преди да бъде обезвредена бомбата, властите блокираха близката магистрала и железопътна линия, а на шофьорите беше казано да заобикалят района поради възможни нарушения в автомобилното движение.

Район от около 700 м на мястото на находката беше отцепен от полицията. Индустриален комплекс, хотел, както и бежански център също бяха евакуирани, посочи полицията, като мярката е засегнала няколкостотин души.

Полети не бяха засегнати. Сапьорите изчакаха до 23 ч снощи, за да започнат работа, когато въздушното движение от и към летището спира за през нощта, пише БТА.

Незибухнали бомби от времето на бомбардировките над Германия през Втората световна война все още биват намирани често, а на много места властите си имат специализирани звена, които се занимават с откриване и обезвреждане на такива боеприпаси.

През 2009 г. руска бомба от войната беше открита в непосредствена близост до сградата в Берлин, където живее канцлерът Ангела Меркел, при което се стигна до блокиране на целия център и евакуация на местните жители, включително и на Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе много ме съмнява тази 250 кг бомба да не я видят 70 години. Това да не е сламка че да не се вижда? Щях да повярвам ако бяха започнали да строят нещо и при прокопавенето на основите да бяха я намерили да! Ама цели 70 години да престои в полето нещо не се връзва! В това поле никой ли не е ходил цели 70 години? Евах го у полето безлюдно! Те че швабите са задръстени това ми е пределно ясно но чак пък презадръстени!!!
1
2
 
3
 
! Отговори
haha преди 7 години
nesto mnogo bur3o po4naha da namirat bom bi nemzite