Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!

Лидерът на Националния фронт смята, че ЕС принизява Франция
24 фев 2017 09:07, Елка Василева
283
Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен, която води в допитванията за спечелване на първия тур, заяви, че е "време да се приключи с ЕС", предаде Франс прес.

"В Европа е време да се приключи с един Европейски съюз с това изкушение за сливане, което унищожава Европа на нациите", заяви Льо Пен на конференция в Париж пред журналисти и представители на 42 държави, сред които посланиците на Тайван, Камбоджа, Куба, Саудитска Арабия, Албания и Йемен, както и китайски и американски дипломати, се казва в изявление на партията на Льо Пен - Националния фронт.

"Трябва да се приключи с това бюрократично чудовище", добави Льо Пен. Тя отдавна критикува ЕС и го смята за "тоталитарен".

"ЕС принизява Франция, отделя я от света. Радвам се на възраждането на европейските народи против ЕС, за Европа" като континент, каза тя, имайки предвид решението на британците от миналата година да напуснат ЕС.

"Ще изградим друга Европа", обеща Льо Пен и се ангажира, ако стане президент, да "преразгледа европейските договори, а Франция решително да участва в изграждането на една Европа на свободните нации".

Льо Пен осъди "стратегическия авантюризъм на САЩ" и приветства "реализма и волята за промяна" на новия американски президент Доналд Тръмп.

Русия е "решаващ елемент в баланса на силите, който може да омиротвори глобализацията" според Льо Пен.

Тя повтори желанието си да защитава преди всичко националния интерес и осъди господството на международните институции, "заплахите" от големите миграционни движения, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС и споразумението на свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: ФранцияЕСМарин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
2
 
! Отговори
+ преди 7 години
До 201 Оф смотан като изнасилвана изглежда жена ти да не забравиш да правиш днк тест че какъвто се ****** нищо чудно детето да не е от теб смотльо.
153
5
 
8
 
! Отговори
пълен абсурд преди 7 години
Тази никаквица взима пари от Европарламента и в съото време работи против ЕС?!?!??!!? Все едно да плащам на мой работник а той да иска да фалира фирмата!
152
3
 
8
 
! Отговори
НЕ БЕ МАЙНА преди 7 години
нищо не мисля. В ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ мисленето не се толерира. Там всичко е регламентирано - дължината и дебелината на краставиците, диметъра на черешите. Защо да мисли човек. Нали по 5000 ЕВРО получават евродепутатите, а комирарите като кривоустата КУНЕВИЦА с по 20 000 ЕВРО. ДА МУ МИСЛЯТ ТЕ. Къде ще се скрият от недоволните граждани когато арабите се настанят в двора им
151
2
 
12
 
! Отговори
+ преди 7 години
жалките либераси *** на умряло, защото усещат, че им идва краят :) :)
150
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НЕ СИ ПАДАМ ПО ЕСТи мислиш ли си че като пишеш със 100 различни имена има някой, който не различава неграмотния ти начин на изразяване. Или че някой се впряга и си мисли "леле колко много хора мислят така"
149
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Масква, савецки - ти просто плачешза един ред с Калашников. Многоме дразнят хора които са толкова глупавиче не могат да запомнят една думана чужд език.
148
4
 
12
 
! Отговори
НЕ СИ ПАДАМ ПО ЕС преди 7 години
Много застаряла дама е ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА
147
2
 
11
 
! Отговори
НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА преди 7 години
бе брюкселски търтеи. Тия бюрократи надминаха и йезуитите с техните безсмислени спорове колко дяволи могат да се съберат на острието на ножа
146
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЯВНО ДАМИТЕЯвно ти харесват застаряващи и властни жени.
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 200Във всеки случай това е ......... на България!
144
3
 
14
 
! Отговори
ЯВНО ДАМИТЕ преди 7 години
са по-големи мъже от мъжете напоследък. Марин Льо Пен и Оланд. Една дама го "начука" словестно на ЕС. А даже и нашата КОРНЕЛИЯ каза на ТИКВАТА да излезнат навън и да се разбрьерат като мъже. И той млъкна
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай и Русия няма да пропуснат данаритат Америка.
142
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До +Верно изглеждаш като грабен и насилван
141
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕС ЛИА един мноого високопоставен мъж от екипа на Тръмп заяви в Мюнхен, че "е време русия да бъде наритана в ***".
140
4
 
8
 
! Отговори
ЕС ЛИ преди 7 години
една много изискана американска особа с висок пост каза: цитирам - *** EU
139
3
 
10
 
! Отговори
Дааа! преди 7 години
Крайно време е...
138
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Алтернатива за DСъветвам ви да започнете търсенето на нов виновен. Сорос и стар и като умре на другия ден кой ще е виновен.
137
0
 
14
 
! Отговори
ПАЦИЕНТЪТ Е МЪРТЪВ преди 7 години
ама още не го разбрал
136
1
 
20
 
! Отговори
+ преди 7 години
уважаеми либераси, колкото и да се пънете да ни убеждавате с късите си памети, никой не иска да живее с натресени му от въздуха араби, да бъде грабен и насилван, да му се налагат отнякъде сиправила какво да не произвежда и какви полезни за здравето му отрови да яде. ЕС в този си вид е обречен. А вие сте жалки.
135
3
 
20
 
! Отговори
Алтернатива за D преди 7 години
Джорж С. имз визия за Европа с едно централно правителство, хора без национални патриотични чувства, традиции, празници и обичай, РОБОТИ подчинени на мултинационалните концерни, без ИДЕНТИТЕТ. Ама няма да стане -Европейските народи се пробуждат и не желаят да бъдат претопени в една леко кафеникава нова раса.