Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!

Лидерът на Националния фронт смята, че ЕС принизява Франция
24 фев 2017 09:07, Елка Василева
283
Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен, която води в допитванията за спечелване на първия тур, заяви, че е "време да се приключи с ЕС", предаде Франс прес.

"В Европа е време да се приключи с един Европейски съюз с това изкушение за сливане, което унищожава Европа на нациите", заяви Льо Пен на конференция в Париж пред журналисти и представители на 42 държави, сред които посланиците на Тайван, Камбоджа, Куба, Саудитска Арабия, Албания и Йемен, както и китайски и американски дипломати, се казва в изявление на партията на Льо Пен - Националния фронт.

"Трябва да се приключи с това бюрократично чудовище", добави Льо Пен. Тя отдавна критикува ЕС и го смята за "тоталитарен".

"ЕС принизява Франция, отделя я от света. Радвам се на възраждането на европейските народи против ЕС, за Европа" като континент, каза тя, имайки предвид решението на британците от миналата година да напуснат ЕС.

"Ще изградим друга Европа", обеща Льо Пен и се ангажира, ако стане президент, да "преразгледа европейските договори, а Франция решително да участва в изграждането на една Европа на свободните нации".

Льо Пен осъди "стратегическия авантюризъм на САЩ" и приветства "реализма и волята за промяна" на новия американски президент Доналд Тръмп.

Русия е "решаващ елемент в баланса на силите, който може да омиротвори глобализацията" според Льо Пен.

Тя повтори желанието си да защитава преди всичко националния интерес и осъди господството на международните институции, "заплахите" от големите миграционни движения, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС и споразумението на свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: ФранцияесМарин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРуски бонбони в БГ магазинче? Ти да не си пътувал във времето?Единствените руски стоки са: автомобилни гуми, антифриз и спирачна течност. А и някои масла като ТАД-17 :)
133
2
 
19
 
! Отговори
до 189 преди 7 години
Всички цветни революции и арабски пролети бяха организирани от Запада, а не от Русия.Конфликтите в Близкия Изток и Северна Африка са също следствие от политиката на НАТО, САЩ и ЕС. Русиясе намеси само в Сирия и то по молба на светското управление на законото правителство на президента Асад. Никой друг не е използвал повече танкове, артилерия и самолети от НАТО след неговото създаване.
132
7
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Европа на свободните нации имаше до 1945та. и войните в Европа бяха периодични
131
7
 
14
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Права е лидерката на Фронт Национал, бюрократичният тоталитарен и антинароден EUSSR трябва да отиде в историята. Бъдещето е на Европа на суверенните нации !
130
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Френската мажоретка на Путин. Дърта хрантутница *** рубли.И не само.......
129
7
 
4
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До НякойКак точно са те заробили Монсанто. Тоя дума заробил много се употребява напоследък. И все не на място.
128
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
същото мислят всички нормални хора в европа .глобализмът чието отроче е евросъюзът е идея на американския ционизъм и европейския му представител германия.останалите държави са в ролята на безгласни букви.безмозъчните управници на германия и брюксел не могат да се справят с елементарни неща камо ли със цветните революции и емигрантския поток предизвикан от тези американски престъпления причинили смърта на милиони хора
127
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция ако излезе от ЕС и спрат потоците от финансиране за тяхното земеделие + гарантиратания пазар заради тия квоти ще претърпи най-тежката си криза от 2рата световна.Тая пуйка само се надува и обещава.Той и Ципрас обещаваше и червените *** пишеха пак Русия, РУсия ела ни вземи и че Ципрас щял да изкара Гърция от ЕС и да се обърне към Русия, ама се видя, че Русия пари за себе си няма, камоли за издръжка на хрантутняци, като Гърция.
126
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФактТи кога иска помощ от САЩ и НАТО и те ти отказаха.
125
11
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Немам търпение за Фрекзит.*** сам да се изхвърля - мечта!Без англичаните и французите ЕС ще е много хубаво място.И понеже пише "без гмо" и ти затопли гащите от умиление?Ми от де гмо в Русия? То трябват селскостопански култури за гмо.
124
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С какво те е заплашва Турция? Я сподели, че да се страхувам и аз и да стана русофил.
123
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименНяма нужда да сме с Русия до гроб,но има смисъл да държим вратата отворена!При такъв съсед на югоизток имаме нужда от силен съюзник!А от САЩ и НАТО категорично отказаха да ни осигурят защита от Турция,какво ни остава тогава?Впрочем и гърците имат абсолютно същия проблем и се подсигуряват!Ако някой намери способ сами да се предпазим от Турция,то тогава спокойно можем да се отречем от Русия!Обаче освен собствено ядрено оръжие,няма друг начин това да стане,само че кой ще ни го позволи?
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаеш ли колко грешки си направил в един ред и половина?А най-голямата грешка е, че си мислиш, че ние ще ходим там.....Ами поправи го ако можеш!
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ако си третополов(а) няма да се оплакваш.
120
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До ПешкоМонсанто например. А относно данъците - Аз не се оплаквам от размера им. Платил съм си ги. Но с тези пари вместо да се инвестира, да се даде нещо към пенсиите, да се изпрати още няколко деца в чужбина на лечение и т. нт. те разбираш ли хранят някакъв *** дето е дошъл да тъпче знамето ни, да го пали и да хвърля камъни по нас!
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация е достатъчна да се чувства човек като във феодалнадържава. А феодалите са с маскина демократи - няма как да се получинещо смислено.Съгласни ли сте?
118
5
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Някой,Това просто не е вярно. А пък за данъците - ДОД е най-ниският сигурно в света, не знам какво се оплакваш
117
2
 
12
 
! Отговори
Frank преди 7 години
Точно така! ЦЯЛА Европа издържа шепа брюкселски мултиполови бюрократи. Exit Now!
116
8
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
"загробването от корпорациите" е също само в савецките пропагандни сайтове, където се пишат пълни измислици и после се пускат на конвейр. Коя корпорация те загроби теб извън Топлофикация?
115
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До Пешко154Ако за теб това са глупости за мен не са. Аз не очаквам никой да ме тъпче с пари, изкушавам се сега да напиша тук колко данъци и такси съм платил на България за 2015г. но ще се въздържа по разбираеми причини. И ме е много яд че продажното ни правителство вместо да помага на БЪЛГАРИ храни някакви XXL- ли по заповед на бабето. А относно налагането на пeдeрacтиятa като нещо нормално... Така ще унищожат много деца. Не ви пожелавам и вашите да са сред тях.