Работниците от ЕС – "живителната сила" на Лондон

Сектори като здравеопазване и строителство изцяло разчитат на тях
28 фев 2017 22:33, Елка Василева
33
Работниците от ЕС – "живителната сила" на Лондон
Снимка: архив, Reuters

Работниците от ЕС са "живителната сила" на Лондон и сектори като здравеопазването и строителството изцяло разчитат на тях, така че трябва да им бъде гарантирано правото да останат след Brexit. Това заявиха политици от британската столица, предаде БНР.

Икономическата комисия към Съвета на Лондон обяви, че 13 процента от 5-те миилона работни места в британската столица, или 600 000 от тях, са заети от работници, родени в страни от ЕС.

Още по темата

Най-силно е тяхното присъствие - около една трета, в сектори като жилищното настаняване, хранително-вкусовата промишленост и строителството.

Фиона Туикрос, председател на комисията, заяви, че Лондон разчита на работниците от ЕС както никой друг район на Острова.

Сектори като здравеопазването, строителството и услугите не трябва да бъдат изтласквани на ръба на скалата поради тяхната голяма зависимост от работниците от ЕС, допълни Фиона Туикрос.

Днес Британската търговска камара провежда годишната си конференция в Лондон с акцент върху Brexit. Преди началото нейни представители изразиха мнение, че Brexit трябва да бъде забавен, ако не бъде постигнато търговско споразумение с ЕС преди края на двугодишния преговорен процес.

Британската търговска камара освен това иска бизнесът да може да продължава да наема квалифицирани и неквалифицирани работници от ЕС и след като Великобритания напусне организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ЛондонЕСработници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е този сектор жилищно настаняване,отделен от строителството?Моля някой ако може да обясни!Предполагам се има предвид че голям процент от наемателите в Лондон са от ЕС,и ако е така, това е типичен пример до какви изкривявания и недоразумения може да доведе жаждата да се изкажеш толкова умно,че никой да не те разбере!
12
9
 
33
 
! Отговори
отСиднейАв$тралия преди 7 години
До БОГАТ ГУЩЕРаа хахаха Умнияя Гущер реши да се прекръсти на "богат" гущер след като осъзна че и 5 такива живота да има пак няма да ме стигне колкото и да блъска в панелното гето и да разправя колко велик е бил и добрече бил той да научи западняците как да правят компютри, там платките и елементите им оптимизирал че без него са били загубени.. хахаха такува ми ги разправяше той, не е моя измислица.Гущер кой си къде си? много си прокопсал няма що щом целия си живот си прахосал в панелната килия
11
9
 
42
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Всъщност...както и навсякъде...по-евтината работна ръка осигурява огромни печалби за съответната икономика.Ако искат да си вкарат автогол - да продължават в същия дух.
10
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако изключим САЩ, няма по добро образование от Кеймбридж, Оксфорд, LSE------------------------------. Боже, то в Америка какво престижно образование остана, от там идват в Англия да следват защото английското висше си е традиционно номер 1иангличаните добре си го 'продават'! Пък в Лондон е събран цветът на световната интелигенция.
9
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'икономиката' на англия са капиталовите пазари и централите на банки в лондон, т.е. гешефти :)..назовете ми една нормална марка техника - телевизори, хладилници; някакви храни; туризъм, ако щете и риболов...строителството им върви в градове, където има чужденци и централи на големи международни компании..които обаче няма да се застоят дълго, защото нито една корпорация няма да се зарадва да плаща 20% ддс и 10% мито заради кефа на британците :)
8
5
 
45
 
! Отговори
Good Save the Queen преди 7 години
Rolls Royce (самолетни двигатели) , JCB
7
13
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Абе не знам имат или нямат стоки, ама икономиката им върви като часовник. Затова половината свят се е изсипал там да работи, включително много българи. Да му мислят бившите соц държави с техните икономики.
6
5
 
51
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 5,Една от най-важните стоки забравяш, а именно образованието. Ако изключим САЩ, няма по добро образование от Кеймбридж, Оксфорд, LSE и някои други ВУЗове. Цените им са убийствени , а дипломите оттам ти гарантират почти всяко работно място за което кандидатстваш. Друго нещо което пропускаш е лондонските борси. Те също произвеждат продукт, който има висока стойност. Иначе бакалски стоки не произвеждат много....
5
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да каже една известна стока от УК, освен уиски и то е шотландско не се сещам какво произвеждат. Защо са им работници тогава се питам.
4
7
 
56
 
! Отговори
ИМАТ СИ РАБОТНИЦИ ! преди 7 години
Имат се хора от Пакистан Индия и още други бивши и не бивши техни робски страни . Сектори като здравеопазване и строителство изцяло разчитат на тях . . . няма такова нещо бе ! Чудят се как да се отърват от сега от нас че в бъдеще ще станат като нас . . . . Това е истината . Просто си търсят добри подходящи роби , ние не сме такива и за това не ставаме за тях .
3
12
 
80
 
! Отговори
български селянин преди 7 години
Омръзна ми от лицемерието на този кривозъб, сексуално сбъркан, грозен народ с мания за величие.
2
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да напуснат! Все едно, куче от салам да бяга!
1
5
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, напускайте и правете ветър. Оплаквате се от поляци, българи, румънци и кого ли още не, но не искате да вършите работата, която те вършат. Какво искате и вие самите не знаете.