В Люксембург отблъснаха кибератака срещу правителствени сайтове

Засега не е ясно откъде идва атаката
1 мар 2017 14:30, Елка Василева
2
В Люксембург отблъснаха кибератака срещу правителствени сайтове
Снимка: архив, Reuters

Люксембургските власти заявиха, че са отблъснали кибератака срещу правителствени сайтове, чиято цел е била да се залеят официалните сървъри с огромен брой едновременни искания за свързване. Не е имало изтичане на данни, предаде Асошиейтед прес.

Жил Файт, началник на IT службата на люксембургското правителство, каза, че за пръв път местни официални сайтове биват подложени на атака с такива размери.

Пробивът започнал в понеделник, когато за пръв път било съобщено, че извършва така наречената "разпределена атака за отказ от услуга". Това е опит за извеждане от строя на дадена интернет услуга чрез претоварването й с огромен трафик от голям брой източници. Файт каза, че правителството е могло да продължи работата си нормално, макар че много сайтове са били засегнати.

Засега той не разполага с информация откъде идва атаката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не не са рашките , те смучат бояршчик и се готвят за световно по зобане! Само гадните *** имат мотивацията зда атакуват великото херцогство! Дали не трениратза 26-ти март?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 7 години
Руснаците .. Руснаците... ТРЯБВА да са РУСНАЦИТЕ...> !!! НОВИ САНКЦИИ ВЕДНАГА... ПАНИКА>.. ОПРАВДАНИЯ !!! Не не.. вие НЕ разбирате.. за ВСИЧКО е ВИНОВНА Русия.. !!! Който ОТРИЧА е КОМУНИСТ... АНТИ-СЕМИТ... !!! И така... КОИТО СМЕЕ да твърди че Русия НЕ Е виновна .. да се само-накаже ВЕДНАГА...!