Говорителят на Франсоа Фийон подаде оставка

Той е поредният, напуснал лагера на френския кандидат за президент
3 мар 2017 20:18, Петя Славова
3
Говорителят на Франсоа Фийон подаде оставка
Снимка: БТА

Говорителят на френския кандидат за президент Франсоа Фийон подаде оставка и стана поредният човек, напуснал лагера на поддръжниците на бившия премиер, срещу когото се води разследване за предполагаеми фиктивни длъжности, заемани от негови роднини, съобщиха Франс прес и Ройтерс.
 

"Реших да сложа край на функциите си на говорител на Франсоа Фийон", написа в "Туитър" Тиери Солер, който бе и организатор на първичните избори на десницата, спечелени от Фийон.

По-рано днес главният опонент на Фийон на балотажа в първичните избори Ален Жупе намекна, че е готов да се яви на президентските избори във Франция, ако Фийон се откаже и ако партия "Републиканците" застане единодушно зад него, пише БТА.

Публикувано днес социологическо проучване на института "Одокса" за пръв път прогнозира, че центристът Еманюел Макрон може да победи на първи тур на 23 април крайнодясната лидерка Марин Льо пен с 27 срещу 25,5 процента, а Фийон би останал трети се 19 процента.

Ако обаче Фийон се оттегли и на негово място се яви Ален Жупе, то Жупе ще победи на първи тур с 26,5 процента и ще се бори на балотаж с Макрон, се казва в проучването.

Съдебният натиск върху Фийон, чийто дом бе претърсен вчера в рамките на разследването за заплатите от държавния бюджет, получавани от съпругата и двете му деца като парламентарни асистенти, се засилва. Фийон, който получи призовка да се яви в съда на 15 март, потвърди вчера решимостта си да се бори докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Францияфрансоа фийон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи, след цирка в краварията мислех, че по-голяма падение вече няма! Но предизборната "борба" във Франция удари дъното!!! Да заливаш така с помия кандидатите си само защото не ти харесват и се боиш от тях.....и това ми било "либерална демокрация"!!!!! Това е връх на цинизма и лицемерието и абсолютно дъно в отношенията в т.н. "еуропка"!!!! Боже, помагай ни по-бързо да се отървем от това недоразумение!