Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко

За полски евродепутат те били и по-малко интелигенти
Обновена: 3 мар 2017 07:45 | 3 мар 2017 07:42, Камелия Цветанова
137
Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко
Снимка: Reuters, архив

Европейският парламент започна разследване срещу полския евродепутат Януш Корвин-Мике за негово изказване, че жените "трябва да печелят по-малко", защото са "по-слаби", "по-дребни" и "по-малко интелигентни", предаде БТА като цитира ДПА.

Още по темата
Разследването за слово на омразата, което може да доведе до наказание, включително глоба и временно отстраняване от длъжност, беше предприето след изявление на Корвин-Мике, направено снощи по време на пленарни дебати за разликата в заплащането между половете.

"Разбира се, че жените трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни. Те трябва да печелят по-малко, това е всичко", заяви той.

Евродепутати, които бяха видимо смаяни от изказването му, призоваха за санкции срещу него.

Според лидера на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела "подобни изявления са в явно противоречие с основните принципи на равенството между половете".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената трябва да има финансов избор да бъде домакиня,да работи на 4 часов работен ден или на пълен. В противен случай няма семейство- чисто и просто няма време- денят е само 24 часа!!!!!! МЪЖКАТА ЗАПЛАТА трябва да е достатъчна за да може да се отглеждат 2-3 деца с нея, а жената трябва сама да реши дали да си ги отгледа и възпита, а не да е принудена да ги хвърли на детските градини, защото парите не достигат, и да забавя раждането с години, въпреки че го желае. Въпроса с МЪЖКАТА ЗАПЛАТА е пряко свързан с демографският проблем на България. И без дотации и облекчения- това не работи.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този полски депутат да отиде да обясни на майка си, че е второ качество човек!
84
4
 
4
 
! Отговори
Бай Йордан от Сливен преди 7 години
Няма нито едно обективно биологическо основание да се смята ,че жените са равни или дори превъзхождащи мъжете по някаква редица качества. Всички факти сочат обратното.Всякакви спорове и коментари по тази тема са на чисто демагогско ниво и извън сериозният диалог.2.8 милиона години еволюция не могат да бъдат зачеркнати за 100 г. тъй наречена "еманципация". Това е несериозно.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените трябва да работят по-малкото, работата да е щадяща, защото жените раждат, гледат деца и когато една жена работи наравно с мъжа, се прибира и продължава да работи защото чистенето и домакинската работа са много изтощителни. Уважение, любов и дозирана кариера за да може да има баланс между всичко в живота на една жена.
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя мозък няма, заплата ще иска... А квартирата да и плащам? Не стига че я плющя у гaзо, ами и да и плащам... Аз са потя, че и да плащам. Е за това си почивам, пия си питието и си тръгвам. Като я напъне мерака ме вика и си знае - мезенце, питиенце, тиртиплийка е. Иначе няма кекс...
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Създаде я след Адам, ама проблема е, че е направена от мъжко ребро. А е известно, че единствените кости без костен мозък са ребрата... Та от къде мозък у жената, като дори и костен няма?
80
7
 
5
 
! Отговори
жена преди 7 години
Мили ХОРА (МЪЖЕ).. КАКТО и да ни тъп4ете КОЛКОТО и да се големеете КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ. ДЯДО ГОСПОД СЪЗДАДЕ ЖЕНАТА СЛЕД АДАМ..... А КАКТО ЗНАЕМ ВСИ4КИ ...ВТОРИЯ МОДЕЛ (40ВЕК) Е ПО ДОБЪР ОТ ПЪРВИЯ (4ОВЕК).. С ПОВЕ4Е ЕКСТРИ ...С ПО ДЪЛЪГ ЖИВОТ НА БАТЕРИЯТА... С ЕДНА ДУМА 2 МОДЕЛ Е ПО СЪВЪРШЕН....
79
3
 
5
 
! Отговори
Bravo korvin-mike преди 7 години
Naj-posle da se kaze v prav tekstTrqbva da se zabrani na zeni da zastavat na rukovodni postove osobeno v politikata. Stetite desetiletiq po-kusno ne mo3em da opravim
78
4
 
2
 
! Отговори
един там преди 7 години
До валентина,Що в Италия на ръка ли перете?За целта има перални! Освен за онова нещо, вече във всяка една дейност сте заменими! Така че, жените, не си предавайте повече важност от необходимото! Иначе и аз съм помагал на жена с финанси , но съм го правил по собствена инициатива , а не защото тя ми е оббещавала нещо!
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То това жените, не са като човека.
76
7
 
6
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До валентина Дано по скоро да се разпадне Ес а то на там вървят нещата та да ви върнат всички българки в Бг тогава да ви видим от къде,ще си търсите италианци само диктатура за българката от години ми прави впечатление колко бг ***** си падат по чужденци и пренебрегват българския лъв-мъж,всичко мили дами,ще е до време..
75
8
 
3
 
! Отговори
валентина преди 7 години
До един тамзащо пишеш глупости?Това,че българските мъже са като маяле(преведи си от италиански!),не означава,че всички са такива.Имам много мъже приятели,на които в такива моменти съм разчитала и са ми помагали,и не един път,че чак си нямаш на идея..(не са българи).Еййй я си стойте сами в к.о.ч.и.н.а.т.а и перете на ръка!стронцо!
74
3
 
4
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
А не бе,лъвът да яде краставици,а чучулигата печени прасенца...или ще вървиме тотално срещу природата ОТНОВО...
73
1
 
2
 
! Отговори
гуапа преди 7 години
До един тамо горкия..какво знаеш ти!!дават дават,има си начини,има си думи,има сълзи..!!!ех,мъже мъже..:))
72
1
 
3
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До 94 Имам молба към теб напиши си само първото има искам да знам с кого общувам.
71
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е направена от реброто на Адам по Библията.Защо се е наложило да я направи Бог? Защото Адам се щурал гол и гладен из Райската градина и не знаел какво да прави, защото мъжете по принцип лежат. *** му дала ябълката и той прогледнал и първият му порив е да я натисне...И не си възпитал децата, та единият убил другият, защото бил завистлив.Колко престорени льохмани лежат по църквите?Жената не може да бъде потискана изкуствено, за да стърчат мъжете!Това е комплексарско и ретроградно.
70
2
 
4
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До гуапа Значи разбирам,че ти не харесваш бг мъже а чужденци и като гледам ника ти май си падаш по испанци кажи ми къде живееш в Испания можем да се видим.
69
2
 
3
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Боже Господи,какви глупости са написани по-долу от жени *** била дошла от космоса :)) ей това и македонците не биха го измислили ахаха
68
5
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
До гуапа,Е щом БГ мъжете не стават за нищо друго, то варианта за теб е само един- емиграция! В противен случай ще си останеш стара мома! Пък и не ми се вярва, някой който не те е клатил, да ти плаща квартира, ток, вода и т.н. Не знам кой ти дава плюсове тук, ама се надавам жени като теб в България да има максимално малко количество. В противен случай демогравската само ще се задълбочава!
67
5
 
6
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Идете да целунете ръце на майките си, такива умни и способни мъже са родили. После им намалете доходите и ги ограничете от образование, здравеопазване и социален живот понеже са жени, ergo неравни на мъжете и неспособни да измислят парния двигател, бензиновия, колелото и топлата вода...