Германия не иска мигранти? Дали?

Над половината фирми в страната наемат работници от такъв произход
112
Германия не иска мигранти? Дали?
Снимка: БТА

Над половината фирми в Германия в момента имат работници от мигрантски произход или са имали такива през последните пет години, показват данни от Института за икономически изследвания, цитирани от ДПА.

В тази категория попадат около 57% от фирмите, посочва германският частен институт. Сред големите фирми пък цели 92% имат работници от мигрантски произход.

Още по темата
В последните години миграцията се превърна в основен въпрос в германската политика заради масовото пристигане на бежанци и други мигранти от Близкия изток и Северна Африка. Въздействията от миграцията оживено се обсъждат тази година заради парламентарните избори, които ще се произведат през септември. Повечето от мигрантите пък имат ясна крайна цел – именно Германия.

"Компаниите стават все по-отворени към идеята да имат служители от мигрантски произход", каза ръководителят на Института за икономически изследвания Ханс-Петер Кльос.

Фирмите говорят и за проблемите, с които се сблъскват при наемането на такива работници. Оказва се проблем №1 е не квалификацията на работниците, а непознаването на езика. След  неяснотата със статута на пребиваване на работника и едва тогава идва оценката на получената в друга страна квалификация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Isto4no Evropeizite kato Balgaria sa Palnopravni Graschdani na EC i Ne sa nikakvi Beschanzi!
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90% от хората бяха араби, набутали са и тези които знаят немски да работят в ДънкинДонътс и прочие фаст фууд. След 20 години в Германия ще има повече джамии от България, ще бъде като във Франция - тероризъм и престъпност.
63
0
 
3
 
! Отговори
Svedust преди 7 години
До Анонимен Защо пишеш глупости бе глупакооо. Като не познаваш историята, замълчи.Първо, Западна Германия прави икономически бум от края на петдесетте до края на 60те. Има необходимост поради този икономически бум от работна сила и я запова да да внася. Прави опити да се разбере с ГДР-то ама няма късмет. Междувременно, има доста имигранти от италиански, испански и португалски произход. Подписва споразумение с Титова Югославия и през седемдестте започва да внася югославяни
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до османлията; Турците в Германия отидоха там със съгласието на германците и направиха от срината до основи държава една велика и развита държава.Точно такава каквато направиха от една аграрна Бълграия за 50 години.Сега германците стигнаха върховете в качеството на живот и не искат тези които допренесоха най-много за днешна Германия.Но вече е късно, те са рожби на същата Германия.А ти и твоето лъжливо, грабливо, завистливо, злобно племе дойдохте на готово както в България така и в Германия.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен84; Лъжеш, *** гадна и недна. Всичко това е присъщо на твоето злобно, дребно, гадно, завестливо, лъжливо и грабливо племе.
60
0
 
5
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 7 години
Ех как пускате тези фалшиви новини значи. Няма такова нещо като 57% от немските фирми имат до 92% мигрантска работна ръка. Прочетете малко западни новини и ще разберете.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красимире ти някога бил ли си в Германия бе бате , щото едно е да си на Екскурзия там а друго е да живееш там
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви 3-етажни блокчета цели Комплекси като на Слънчев Бряг им строят в Германия на Бежанците , наще бедни роми с теа бараки от ламарина и дървени подпори по-добре да са Бежанци в Гермаания така поне имат някакво бъдеще
57
0
 
12
 
! Отговори
Арбaитсамт преди 7 години
Бежанците в Германия ги пращат на курсове по немски , в Училища дори в Университетите кандидатстването за Бежанци е безплатно , а нашенци в немския Арбaитсамт или Джобцентар ги влачат или занимат само с глупости без някаква перспектива за вбъдеще , всички се занимават само с Бежанците и всичко само за тях
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрант мюсюлманин - работи 5 години докато си доведе четирите жени и дванайсетте деца и после минава на гостоприемната немска осигурителна система. Всяко от децата му се води извънбрачно и всякато жените му се води нещастна самотна майка за което получава 400евро отгоре.След 20 годи тези деца палят коли и изнасилват, защото завиждат на белите, които се учели добре и
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A чакай, чакай, чакай. Какви мигранти? Никъде не пише сирийци, афгани, иранци? Източноевропейците също са мигранти. И тук май става въпрос точно за това. За разлика от мамините дундурковци, дет тежка работа, лопата и мотика в живота не видели Източноепропейците си късат за**ика от бачкане. Онея ядрени инжинери само самоделни бомби и терористични атаки могат да правят.
54
1
 
8
 
! Отговори
до османлията преди 7 години
бомбе на главата си никога няма да сложиш.толкова е куха главата ти- доказа го с написаното
53
2
 
24
 
! Отговори
до османлията преди 7 години
където стъпи турски крак, връща държавата назад.едно време са ги взели да им работят най- мръсната работа(не че сега е по-различно) и добре че е така,защото ще оакат всичко на което кацнат. толерантни към турците са тия държави,които не са били под турско робство.сега вече дупе да им е яко.Внесоха си ги сами.А тия са и по-лоши - нито приемат- нито предават.Не разбра ли Меркел ,че тия са отишли там да ги хранят Да им е честито!От *** бомбе НЕ става.За добро утро ще ги поздравяват на ***
52
0
 
24
 
! Отговори
Ма верно? преди 7 години
Дъра-бъра сто чадъра.Наемат те мигранти, наемат ама европейци от други държави и турци.А новите "мигранти" са си наели германците да им слугуват. Това е истината.
51
0
 
20
 
! Отговори
загубена работа преди 7 години
Лакомията за лесни пари измества ефективния мениджмънт!На "Сименс" само централата е в Германия,цялото и производство е в Китай!После защо фирмата се сринала!?Малкия "Мерцедес" дето го сглобяват в Турция-същата работа!
50
2
 
29
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Заради тъпите емигранти от Турция и други страни от Близкия изток,едновремешните добри германски автомобили станаха на тарантайки закъсващи по пътищата и ги влачат като умрели кучета...
49
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Османската кокошка пак се разлива тука. Ако бяха много оправни покровителите ти, нямаше да живеят половин милион в Немция и да бършат другите бузи на дъртите германци за пари. Че покрай тях посурнаха и нашите османлии да работят там.
48
4
 
28
 
! Отговори
ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ преди 7 години
Като се разпадне ЗАПАДА!!!! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!!!
47
2
 
25
 
! Отговори
PROBLEMO преди 7 години
Проблема е там ,че НЕМСКО МЪЛЧАЩИ биват НАЕМАНИ от НЕМСКО ГОВОРЯЩИ ТУРЦИ ЕВАЛНИЦИ и АЛБАСКИ ТАКИВА!!! А БЪЛГАРЕ и ДРУГИ им стават РОБИ!!! И ХИТЛЕРИСТКАТА СИСТЕМА- ПОЗВОЛЯВА!!! РОБИ !!! В ДНЕШНО ВРЕМЕ!!!
46
1
 
45
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
свършиха умните немци и за това се налага да се назначават *** - вярвате ли си като ги пишете тези идиотщини !?*** се назначават по 2 причини:- работят за по-малко пари- големите фирми са собственност на евреиско-лихварската мафиа и на тях им е наредено да назначават *** - Сорос обяви например че ще спонсорира 10 000 работни места за ***