Надежди в Лондон: Brexit без да се плати на ЕС?

Съветници твърдят, че Брюксел не може да застави Лондон да плаща
4 мар 2017 08:12,
41
Надежди в Лондон: Brexit без да се плати на ЕС?
Снимка: архив Reuters

Великобритания може да напусне Европейския съюз, без да трябва да плати милиарди евро като част от споразумението за Brexit, заключиха правителствени адвокати, пише вестник The Times.

Още по темата

Според експертите не съществува закон или договор, който да принуди Лондон да плати на ЕС след Brexit.

Това значително ще подобри позициите на британския министър-председател Тереза Мей по време на преговорите. Мей се подготвя да задейства член 50 през следващите две седмици, припомня "Фокус".

Очаква се ЕС да поиска до 60 млрд. евро от финансови задължения, които според Брюксел Лондон дължи. Основната част от парите са за фондовете, финансиращи проекти, за които ще трябва да се плати, въпреки напускането на Великобритания.

Според различни европейски източници Брюксел може да поиска от Лондон да плати "фактура за напускане" на ЕС, достигаща 60 милиарда евро. Сумата съответства на поетите ангажименти за участие в европейския бюджет.

При все това Европейската комисия досега оказва да потвърди каквато и да е сума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
45
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ преди 7 години
ДА-ДА ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ СОЛИДНО ......... И НЕ САМО ! ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ВИЗОВ РЕЖИМ ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЩОМ НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ХОДИМ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ТЕ НЯМА ДА ИДВАТ В Р. БЪЛГАРИЯ !!!
5
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да ги разбера. Напълниха се с пакистанци и индийци, ама не искали българи и румънци.
4
34
 
22
 
! Отговори
Трайчо преди 7 години
Ингилизите се спасиха да му мислим нише и тия които са по периферията.Но няма да бъдат само те напуснали и още ще има дори и на десет скорости да го направят ЕС еврозелките е все тая доверието в ТКЗС-то наречено ЕС отдавна се е изпарило и нищо не може да спре разпада му.А и ние сме там а никой съюз в историята не ни е издържал, няма да ни издържи ни ЕС, ни НАТО ще ги разтурим и тях стой та гледай :-))) !
3
14
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Британците се опитват - да си гледат интереса! 60 милиарда - та Мурксул ханъм - да ги пръсне по гладни тарамбуки!И казвам "опитват" защото и те са пълни с всякакви мамуни...и арабскоафриканска г*меж!
2
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф хайде да излизат тия че ми писна.
1
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава да плащат мита, визи и да си стоят на Острова