Берлин отвръща на Ердоган: Нелепо, злобно…

Германия обвини турския президент в опит за провокация
6 мар 2017 07:43,
55
Берлин отвръща на Ердоган: Нелепо, злобно…
Снимка: архив Reuters

Часове след като Ердоган обвини Германия нацистки практики, Берлин отвърна, че обвиненията са "нелепи, злобни и неправдоподобни".

Министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас постави под въпрос дали въобще би трябвало да се реагира на провокативните коментари на Ердоган.

Коментарът идва малко след като Ердоган сравни отмяната на митинги на негови поддръжници в Германия с "нацистки практики".

Още по темата
"Той иска да ни провокира. А ние трябва да внимаваме да не се оставяме да бъдем провокирани", каза Маас в телевизионно предаване, цитиран от ДПА и БТА.

Министърът подчерта, че Берлин няма желание да изостря дипломатическия спор, и добави, че не подкрепя обща забрана за публични изяви на турски министри в Германия.

Ердоган отправи обвиненията си, след като поредица от планирани прояви в Германия с участието на турски министри бяха отменени, главно поради съображения за сигурност.

Междувременно турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи присъства вчера на събиране в хотел в Кьолн, след като други две събития бяха отменени.

В своята реч пред около 300 поддръжници той засегна напрежението между правителствата на двете страни, без да споменава конкретно Германия.

"Ние не позволяваме на никого да ни казва какво да правим и какво - не", заяви Зейбекчи.

В същото време той каза, че турците, които са в Германия, живеят "в страна, която е наш приятел".
Преди това Зейбекчи присъства на концерт в Леверкузен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
22
 
8
 
! Отговори
гафур преди 7 години
наистина нациски практики то се вижда
22
19
 
11
 
! Отговори
Топ-Терориста преди 7 години
До някаде Ердоган е прав , Германия позволява на Кюрди живеещи в Германия да правят всякакви протести където си пожелаят и то забележете със знамена на Топ-Терориста Юзджелан заловен в Италия излъчван по Новините по Канал 1
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като почне война никой не гледа документи.Особено пак ядрените.
20
2
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Има си регулации които регулират ползването на проливите. Турция може да ги затвори при война и то за кораби на противниковата страна или за кораби принадлежащи на страни подкрепящи противника. За други са свободни и не могат да бъдат затворени. Четете бре!
19
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия да пита ,защо Ердоган не пуска Кюрди да говорят по площадите на Истанбул?!?Тоя *** реално ли говори на Райха,какво да правят хахахаххахагахахаМай му се марширува в газовата.
18
1
 
5
 
! Отговори
COPY - PASTE преди 7 години
Нито БТА нито днес.бг знаят как се кава предаването където казва тези думи германския правосъден Министър г-н Маас а иначе всичко е COPY-PASTE , предаването се казва Anne Will по немската тв Das Erste
17
10
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
И без тези митинги е ясно ,че фесът ще получи каквото иска рано или късно.След опита за преврат инсцениран от него за да се отърве от неудобните ,цялата власт в Турция е негова.Целта му е да може гн* усният му народ да пътува безвизово в цяла Европа.А германците са такива пу*тки въвнвсяко отношение ,намерили на кой да се дървят ....и веднага се си върнаха думите,не били против.Смешници , имперските амбиции на тоя и нас ще ни попарят ,ако реши за 3 дни България е турска ,няма НАТО няма Русия!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименАбе явно не са чак толкоз свободна зона(Проливите),щом могат да бъдат затворени от Турция по нейна преценка!
15
11
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Конфликт в отношенията между северна и южна Турция!
14
14
 
30
 
! Отговори
... преди 7 години
Не позволявали на никой да им казва какво да правят. Абе ей уланколу, какво си мислиш, че можеш да идеш на гости и да се разпореждаш, я тоя веднага да изчезне в някой Aushwitz, че ми писна от недоразбрали изцепки на азиатски маймуни.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че те и сега са свободна зона.
12
11
 
30
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Цялата сила на Турция идва от Проливите!Ако ги загуби-край с рекета над Европа!Какво пък-не е ли време Константинопол да се върне на законния си собственик,а Проливите да станат Свободна зона?
11
10
 
9
 
! Отговори
King Djon преди 7 години
тръгвайте орди балкански ,към западния рай,палете ,грабете и ругайте понеже там за нас ще бъде двоен рай.Нали на варвари ни оприличават,нали сме втора ний ръка ,тогава това си го заслужават понеже в беда нени подадоха ръка .....*** от анадола ще бъдат ударния чук и после ние пълни с злоба ще ги довършим ала минут...
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Султанът има договорка с Меркел да не пуска ордите докато не минат изборите в Германия. След това ще се процедира според изборните резултати. Падне ли Меркел бежанците тръгват отново.
9
7
 
27
 
! Отговори
Една добра идея преди 7 години
Проблемът с Турция е лесно решим!Вместо да се дават луди пари на Ердоги да държи "бежанците",то просто същите(че и по-малко) средства трябва да се отделят за укрепване на границата!Нека после азиатското к.уче си джафка гладно отвън-без нито един европейски турист!Изобщо,добре се развиват нещата-в Европа започват да разбират истината!П.П. Парите за границата не трябва да се дават на Б.Б.-ще бъдат "усвоени",а свястна ограда няма да има!
8
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забрана на двойното гражданство на турците в Германия и всичко ще е ок
7
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно кога на султана ще му писне и ще пусне ордите които ще сложат край на ЕС?
6
6
 
34
 
! Отговори
лейля преди 7 години
като не им хатесеа на турците към анадола ходом нарш
5
7
 
40
 
! Отговори
Циник преди 7 години
С 3 000 000 тарамбуки в "задния двор" Талип-хан изнудва супер тъпата Мурксул-ханъм та пушек се вдига! Вместо да му плаща милиарди...трябваше просто да затвори външните граници на ЕС, и да сложи край на социалния туризъм на куцо, и сакато!Уникално т*па крава се оказа!
4
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичкото това "напрежение" е добре планиран и обсъден цирк между Ердоган и Меркел при посещението и в Турция. Просто с тези "забрани" се цели да се сплоти и обедини електоратът и на единият и на другият. За Меркел е много важно Ердоган да остане на власт. Парадоксално, но Ердоган в момента пази сигурността в ЕС.