Берлин отвръща на Ердоган: Нелепо, злобно…

Германия обвини турския президент в опит за провокация
6 мар 2017 07:43,
55
Берлин отвръща на Ердоган: Нелепо, злобно…
Снимка: архив Reuters

Часове след като Ердоган обвини Германия нацистки практики, Берлин отвърна, че обвиненията са "нелепи, злобни и неправдоподобни".

Министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас постави под въпрос дали въобще би трябвало да се реагира на провокативните коментари на Ердоган.

Коментарът идва малко след като Ердоган сравни отмяната на митинги на негови поддръжници в Германия с "нацистки практики".

Още по темата
"Той иска да ни провокира. А ние трябва да внимаваме да не се оставяме да бъдем провокирани", каза Маас в телевизионно предаване, цитиран от ДПА и БТА.

Министърът подчерта, че Берлин няма желание да изостря дипломатическия спор, и добави, че не подкрепя обща забрана за публични изяви на турски министри в Германия.

Ердоган отправи обвиненията си, след като поредица от планирани прояви в Германия с участието на турски министри бяха отменени, главно поради съображения за сигурност.

Междувременно турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи присъства вчера на събиране в хотел в Кьолн, след като други две събития бяха отменени.

В своята реч пред около 300 поддръжници той засегна напрежението между правителствата на двете страни, без да споменава конкретно Германия.

"Ние не позволяваме на никого да ни казва какво да правим и какво - не", заяви Зейбекчи.

В същото време той каза, че турците, които са в Германия, живеят "в страна, която е наш приятел".
Преди това Зейбекчи присъства на концерт в Леверкузен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това са мисюлманите. Инати и злобни. За това в арабските държави още се колят и не спират да воюват. Лошото е че след 500год. робство и ние сме го прехванали
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те скоро ще им прилеее добрината на Германия. След Всв изкупуват грехове осъзнали грешката си. Но някой хора почват вече да им се качват на главата. Германия направи добро на Балканите. Ако беше затворила границата всичко,щеше да се струпа на нашата граница и сръбската! А ние не сме способни да се оправим. Но всяка добрина си има граница.
41
0
 
1
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
М,дааа....голямо оглупяване там.....
40
5
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Много глупави германци! Тия им се качиха на главата, а същите още не са разбрали!
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците по принцип са нелепи хора
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да има мир всички турци във Измир
37
1
 
0
 
! Отговори
Bai ganu преди 7 години
До АнонименE i? I kvo I iska6 da kaje6 ?
36
9
 
9
 
! Отговори
... преди 7 години
и рашките и фесовете са диви азиатски муцуни и който им служи да си събира куфара и да ходи да практикува навеждане в друга държава!
35
5
 
8
 
! Отговори
руски тролъ ??? преди 7 години
"Положителното е, че Германия се възражда. Десетки години е под американски диктат, който я лишава от развитие и перспектива. Да живее Велика Германия! А азиатците - в Азия!" ????????Ами тогава защо не си ходиш и ти в Азия при червените лъжци на които лижеш г.за??
34
0
 
5
 
! Отговори
до: !!! преди 7 години
Ясно , аз гледах когато го излачваха по Новините на Канал 1 при екстрадиране на Йозджелан от Италия в самолет с специални части с черни маски , това излачваха по Канал 1 тогава
33
6
 
21
 
! Отговори
Курт фон Шлайхер преди 7 години
Положителното е, че Германия се възражда. Десетки години е под американски диктат, който я лишава от развитие и перспектива. Да живее Велика Германия! А азиатците - в Азия!
32
3
 
1
 
! Отговори
do fakt преди 7 години
smotan ela si go vzemi6te te posre6tnem na cerven kilimnyama takava silati gleday da se darji6 prilicno ce nyama takava sila deto moje da te opazi mra6lyak
31
7
 
7
 
! Отговори
do anonimen 20 преди 7 години
abe mutrogermaniya kato kakva moje da tardi smetka na turciyatazi sa6tata germaniya nali priznava pkk za teroristicna grupatya sa6tata germaniya za6to ne razre6i na deas da pravi mitingi po neynite plo6tadiegati dvolicieto egati lecemerieto
30
0
 
5
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До Топ-Терориста-Йоджалан беше похитен от MIT(TR)крит се в Гръцкото посолство в КЕНИЯ
29
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия има толкова немци, колкото в София - софиянци.
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са теа протести по всички градове в Германия на германски кюрди с жълти знамена и снимка на терористи , що за протест е тва , тва въобще не е Германия било е някога вече не е
27
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А с како право тия в ЕС си позволяват да командват останалите, след като тях никой не може да ги командва, кой ги е упълномощил за господари на света.
26
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
толкова много даде на турците Германия те не го оцениха и искат всичко ако може и целия свят
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали са нацистки практики, но ЕС е една диктатура за туй ли пуснаха тия терористи навсякъде. Вече не може да се протестира от съображения за сигурност но ако беше протест във възхвала на баба Меркел дали шяха да го отменят.
24
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се премахне двойното гражданство! Това е лечението срещу такива обвинения.