Проучване: Макрон бие Льо Пен и на първи, и на втори тур

Прогнозата е Фийон да отпадне още на първия тур
9 мар 2017 09:54, Елка Василева
22
Проучване: Макрон бие Льо Пен и на първи, и на втори тур
Еманюел Макрон. Снимка: архив, Reuters

Центристът Еманюел Макрон ще победи крайнодясната Марин льо Пен на първия тур от президентските избори във Франция, преди да я победи и на балотажа. Това сочат резултатите от анкета на американската маркетингова компания "Харис интерактив",  цитирани от Ройтерс.

Според проучването Макрон ще вземе 26 на сто от гласовете на 23 април, следван от Льо Пен с 25 процента. Докато резултатът на Льо Пен е същият като в анкетата отпреди две седмици, показателят на Макрон се е увеличил с шест пункта. През този период Макрон оповести своята предизборна програма, а ветеранът центрист Франсоа Байру му даде подкрепата си.

Експертите на "Харис интерактив" установяват, че консервативният кандидат Франсоа Фийон ще отпадне на първия тур с резултат от едва 20 процента, с един пункт по-малко отпреди две седмици.

На балотажа Еманюел Макрон ще победи Марин льо Пен с 65 на 35 на сто.

Социологическото проучване по поръчка на френската национална телевизия е извършено на 6-8 март сред 4932-ама респонденти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Бие, колкото Бабика Хилари би Тръмп.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАКАРОН ЩЕ ОСТАНЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЩом е политик, значи е от лошите!
15
1
 
0
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Абе, те и за баба Килъри разправяха и ни убеждаваха, че ще победи Тръмп, пък тя каква излезе, а!?"Пилците се броят на есен"/в техния случай напролет/.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до # 8:Да не мислиш,че въпросът е в "икономиките" на страните в кошарата ЕС?Отдавна икономиката е резултат от политиката,а не обратно,както е било и както вече не е!Погледни в "собствената" си държава и виж дали почти несъществуващата икономика има някакво влияние на политиката,ИЛИ ЦЯЛАТА НИ "ИКОНОМИКА" Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПОЛИТИКАТА,ПОДЧИНЕНА НА ЗАПАДНАТА ПОЛИТИКО-ОЛИГАРХИЧНА СИСТЕМА,БЛЕДО КОПИЕ НА КОЯТО Е И НАШАТА ТАКАВА!!!Я ПОКАЖИ ОЛИГАРХ НЕСЪЗДАДЕН ОТ И НЕПРИКАЧЕН КЪМ ПОЛИТИЧЕСКАТА ЯСЛА?!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кой ли път...за кой ли път,Ротшил пак си пробута създанието Макрон,да управлява за пореден път, гоите, от "свободолюбива" Франция!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Макарон от добрите ли е, или от лошите?
11
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Да бе да, тоя Макарон ще спечели колкото Хилъри спечели....
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американска агенция правилапроучване остава и да гласуватвместо французите.Авторкатае турски *** продала майка си,заключението -- fake news.
9
9
 
8
 
! Отговори
До АНОНИМЕН 4 преди 7 години
ЕС е страните членки и народите им, не е някакво отделно свръхтворение, което заповядва и създателите му го покорно изпълняват (поне не Франция, Германия и големите де).Льо Пен няма да може да наложи никакъв ред, защото, както и повечето популисти, е богата на обещания и силни думи, но бедна на възможности. Не знам дали знаеш, но в отделни общини във Франция, Националният фронт управлява от години. В голяма част от тях е батак, ама як батак. Не виждам как на национално ниво може да е по-добре
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те кандидатите май бяха 12 откъде таквиз проценти,тази Харис харизва в повече проценти за първенци,за последните нищо не остава,но последните могат да станат първи в първата редица като в час по строева подготовка.
7
4
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Кои са слабите звена в ЕС? Гърция, България. И непослушната Унгария. Това е. Разпада е неизбежен. Не може да има нищо общо между държави с толкова различни икономики. А при нас и корупция до небето. Даже валутата не е повсеместна. Така че всеки да си взима шапката и кой откъде е.
6
3
 
23
 
! Отговори
SS преди 7 години
А бе то и Тръмп трябваше да изгуби *** виж какво стана, на социолози вера да нямаш, още повече ако вземе някой арабин да сгази някой друг французин.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилният човек, на правилния клан кукловоди, подкрепян от правилните медии, агенции и т.н. бие някой, зад който е почти целия народ /без третополовите, дьордчетата, клепоухите и останалата па.плач/.Повярвахме ви.
4
9
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Щом като Льо Пен е крайно дясна според краварите какви са Хилари, Обама, Меркел, Оланд? Жената иска ред във Франция и независимост от ЕС. Това лошо ли е , или само за ЕС е лошо? Краят на ЕС се вижда както и края е евролибералния модел. Европа трябва да стане от истински независими държави , а не командвани от ЕС. Путин и Орбан са примели за политици националисти и патриоти. Нека Унгария прави АЕЦ с руски реактори , а ние да слушаме ЕС да ни дои.
3
18
 
8
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Дано... Руснаците ще му извъртят едни такива лийкове, едни такива течове та свят ще му се завие. И на нас.Но, все пак, това е политик, който смело застава зад ЕС, зад либерална демократична и човешка Франция и Европа.И печели от сблъсъка с простащината на национал популистите.
2
5
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
После да няма пак Жи сюи бля бля бля! Хайде де.
1
6
 
19
 
! Отговори
tangra преди 7 години
Ама разбира се. Тя и Хилари Клинтън щеше да победи, но ...Добре е някой в нашата държава вече да започне да мисли, какво ще правим когато и Франция излезе от ЕС ?