Мъжът с брадвата в Дюселдорф – с психични проблеми

Германската полиция изключи терористичен акт
Обновена: 10 мар 2017 09:40 | 10 мар 2017 09:18, Петя Славова
40
Мъжът с брадвата в Дюселдорф – с психични проблеми
Снимка: БТА

Мъжът, който нападна пътниците на гарата в Дюселдорф с брадва късно вчера, е идентифициран. Става дума за 36-годишен жител на Вупертал, който е регистриран с психически проблеми. Полицията изключи терористичен мотив зад атаката.

Още по темата

Към 21,30 часа вчера нападателят изскочил с брадва от регионален влак и нападнал чакащите да се качат хора. 7 души са ранени, двама от тях тежко, но никой не е с опасност за живота.

Полицията изхожда от това, че става дума за един нападател, съобщи малко след полунощ говорител на дюселдорфската полиция. Малко преди това имаше объркани съобщения за повече нападатели и поне още двама арестувани.

Всъщност властите са задържали няколко души, които са се държали подозритено. Те обаче нямат общо с нападението. Гарата в Дюселдорф бе отцепена от спецчасти още в 22 часа и цяла нощ влаковете бяха отклонявани към други градове.

Пристигналите вече на гарата пък бяха задържани, а пътниците помолени да не отварят вратите. Близо час и половина те са прекарали в купетата, но не е имало паника. Полицията проверила всеки пътуващ, след което е освободила хората.

Нападателят бе заловен буквално минути след атаката при опита си да избяга от гарата. Заради повишена опасност от терористични нападения жп гарите в Германия са охранявани денонощно от полицията и реакцията е била мигновена, пише "24 часа".

През изминалата година в Германия имаше няколко атаки на единични нападатели, някои от тях се обявяваха преди това за привърженици на Ислямска държава. През юли мъж, въоръжен с брадва и нож нападна пътниците във влак във Вюрцбург и рани петима, преди полицията да го застреля. 17-годишният нападател бе бежанец, представил се за афганистанец и чакащ постоянен статут в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: дюселдорфбрадва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албанец-джихадист, презапасил се с диагнозата "психични проблеми"
27
0
 
9
 
! Отговори
Стар набор преди 7 години
Не е "терористичен акт", а какъв акт е да попитам, може би любовен "
26
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Според теб Унгария би следвало да е на "дъното на цивилизацията".
25
0
 
7
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
В сайта Политикал Инкорект публикуваха, че нападателят е 36 годишен от Косово.А днес още един нов случай в Дюселдорф, 80 годишен нападнат с мачете.
24
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Ало сайта вече се е " изявил" и 1 с мачете ! Бавно реагирате!!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРМАНИЯ е ислямизирана държава чернизирана И ЦИОНИЗИРАНА ТАМ ПОЛОВНАТА ИМ ПОЛИЦИЯ СА МИСУЛМАНИ БЕЖАНЦИ И ИMГРАНТИ ОТ АЗИЯ ТУРЦИЯ ЮГОСЛАВИЯ АФРИКА ТАМ РАСИЗАМА Е ОБРАТЕН АКО НЕ СИ РОМ ЧЕРЕН БЕЖАНЕЦ НЯМАШ ЧОВЕШКИ ПРАВА САМО НА ХАРТИЯПрочети още на: dnes.bg/world/2017/03/10/myj-rani-s-bradva-sedmina-na-garata-v-diuseldorf.334383#comment-newest
22
1
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Ахаха, наистина си мн смешен, но за жалост адски тъпичък. Прочети си текстчето отново и виж колко е безсмислено. Бих го нарекъл в стил патетичен и.диотизъм или. Няма какво аз да я превръщам територията ти в нещо. Тя отдавна се казва ганьовистан. И ти си от ужасното мнозинство на простаците, които прогонват все повече кадърните, за да си властват доволно в ***, докато сами се доунищожат. Вие сте като *** които убиват бавно тялото и в крайна сметка умират и самите те.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германски поданик, но с АРАБСКО име и вероятно съответстващо вероизповедание....Явно всички луди стават радикали преди им дойде музата...
20
10
 
1
 
! Отговори
до пустиняк преди 7 години
Ако няко в Русия или ислямските и съюзници от Евроазаийския съюз тръгне да говори против Русия и да защитава НАТО отива в затвора.А тук разни предатели като теб пропагандират за Русия и плюят по България и съюзниците и от НАТО.Такива като теб които се опитват да превърнат България в ***,като Казакстан,Узбекистан,Таджикистан трябва да се вкарват в затвора за терористична дейност против държавата и българския народ.Предател.
19
0
 
3
 
! Отговори
Пустиняк до 17 преди 7 години
Руско-ислямски предател!?! Ахаха, много си умен, бравоз. Сега ще седна да те ограмотявам, като те намирам за неспясаем случай. Но за да стигна до ограничените ти възможности и със сигурност липсата на чужди езици ще ти помогна като просто напишеш terror statistics in russia и ще видиш какви бройки ще ти излязат за последните години. А това че хиляди с руско гражданство от чеченски прозход се бият за ИД сигурно също нищо не знаеш. И че вече обявиха Чечения за територия на ИД.
18
0
 
12
 
! Отговори
Коментарът е излишен преди 7 години
Амир се казвал, значи?
17
3
 
2
 
! Отговори
до пустиняк преди 7 години
Тогава нямаше ислямска държава.След създаването и колко атентати има в Русия.Я разкажи за някой случай от твоите информационни потоци долен руско-ислямски предател.
16
0
 
8
 
! Отговори
Пустиняк до трол преди 7 години
Ех, глупчо. Толкова си късопаметен, че забрави Шереметово, Беслан, тетърът в Москва, а за да знаеш че атентатите в Чечения и Дагестан са ежедневие, ти трябват информационни потоци, които са прекалено сериозни за теб. Такива късопаметляци като теб, са елементарни за манипулиране и подчиняване. А ти имаш право и да гласуваш, което намирам за ужасно
15
2
 
2
 
! Отговори
трол преди 7 години
Абе в Русия що няма нападения и атентати,като тя е най голямия борец против ислямска държава?Да,кажеш че там няма мюсулмани след като най голямата джамия в Европа скоро беше открита там от Путин и Ердоган,или че няма брадви.Странна работа.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петя Славова да беше уточнила, че е преписала статия на Ди ВелтНо понеже никога никой няма нея да я преписва, без да я посочи за автор, какво й пука...авторските права са далечна непонятна тема. Само се чудя, ако Ди Велт научат...колко ще й струва? :)
13
18
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Това, че Германия е шокирана от 19годишен убил по ужасен начин деветгодишно дете., *** нема ни да чуе, нито го интересува. Защото извършителят е чист германец. Че в Германия се водят две гигантски дела срещу крайнодесни терористични организации, извършили десетки убийства на чужденци, също е твърде далеч от интересите и интелектуалните възможности на ***, но се впечатлил да оплаква германците, дето не могат да разберат как след толкова налети милиарди, *** продължава да мизерства
12
0
 
22
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Те всички ислямци имат психични проблеми,но тоя дето се прави на ненормален що не замахна да пребие себе си,а взе да бяга като видя че положението става напечено?
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медиите в Германия едвам процедили, че се казвал Амир.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБИВШ ЮГОСЛАВЯНИН АМА С МЮСЛИМСКО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕОТ ОНИЯ ДЕТО ВЪРТЯТ ДРОГА , *** И ТЪРГУВАТ С ЧОВЕШКИ ОРГАНИ, НО СА ПОД ЗАКРИЛАТА НА СОРОС И ФАЩ
9
28
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Човекът е с тежък психичен проблем с дълго досие. Пишат че идва от бившата югославия, защото като е пристигнал в германия, е бил с такъв паспорт. Германците не са толкова елементарни да определят хората по вероизповедание. А нападения с брадви на луди е имало винаги, и винаги ще има. *** обаче търси оправдание, за това че прогонва семейства на бежанци, и по този начин стои на дъното на цивилизацията.