Трима камикадзета щели да нападнат мола в Германия

Те е трябвало да взривят експлозиви в раници
14 мар 2017 09:37, Елка Василева
19
Трима камикадзета щели да нападнат мола в Германия
Снимка: архив, Reuters

Трима заподозрени атентатори самоубийци планирали да нападнат търговски център в Германия, като взривят експлозиви в раници, предаде ДПА, като се позова на в. "Велт".

Заподозрените атентатори планирали да извършат нападение в мол в град Есен. Заради заплахата търговският център беше затворен през уикенда.

Още по темата

По информация на германския вестник главният организатор на планираното нападение бил Имран Реме К. от град Оберхаузен. Предполага се, че 24-годишният мъж е пътувал до Сирия през Турция през април 2015 г., за да подкрепи групировката "Ислямска държава".

Прокуратурата в град Дюселдорф потвърди, че нападението било планирано от 24-годишен мъж от Оберхаузен, който бил определил точно време и място на атентата.

Властите наредиха в събота търговският център да бъде затворен, след което полицията обгради комплекса. Впоследствие молът беше отново отворен.

Полицията заяви, че двама мъже, задържани по случая, са били освободени.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Рашо преди 7 години
Сега туморите се пукат от яд, попречиха им да се възкачат на небето при девиците
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OT 2 MILIONA PI6MAN BEJANCI - 20% SA TERORISTI, 80 % ISLIAMISTI ! EVALA MERKEL !
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sami vcaraha valca v cocharata
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трима камикадзета, обаче задържали един, другите двама ги освободили, или има и други двама
10
0
 
12
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Мюслитата освен хатентати нещо друго могат ли да правят?! Май не а
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепям с две ръце коментар 6 . Докато има и един от тези измислени бежанци -ще има и опасност .
8
1
 
5
 
! Отговори
x преди 7 години
Изобщо не е изненадваща подкрепата на Гърция, като имаме предвид че Ципрас е ляв и е настъроен против всички които искат пари от Гърция,независимо, че е на законно основание това искане. А и иска достлук с Ердоганов,че са дупе до дупе...последното се отнася и за България...Политиците да внимават много какво правят и плещят!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
POSRE6TAHA GI S BUKETI,TORTI,6OKOLADI I PODARACI ! SEGA IM VRA6TAT TORBI S BOMBI ! NAZDRAVE NA GLUPACITE OT EC !
6
1
 
16
 
! Отговори
Ще припомня - 2 преди 7 години
Западна Германия заяви: "Българите са наши съюзници от двете световни войни! Ако само един турски войник навлезе в България, в рамките на едно денонощие ще изгоним всичките три милиона турски граждани, които в момента пребивават на наша територия!" Тогава турците там бяха три милиона.Та, ако и сега заявят, че при следващия разкрит заговор за подготвян атентат ще изгонят всички мюсюлмани,намиращи на територията на Германия, нещата там ще се променят.Но вече я няма Западна Германия. Има Меркел!
5
0
 
10
 
! Отговори
Ще припомня нещо преди 7 години
По време на така наречения Възродителен процес турска подводница се оказа срещу Варненския залив. Заговори се за възможно нашествие. Все още имаше Варшавски договор, но Горбачов заяви, че нито един съветски войник няма да излезе извън границите на СССР, за да защитава чужди интереси (макар че нашите не смееха да направят каквото и да било, без да се допитат до Кремъл!).Тогава все още имаше две Германии. И Западната заяви: "Българите са наши съюзници от двете световни войни!" ... Продължавам ...
4
3
 
6
 
! Отговори
Муслим преди 7 години
Добре е преди атентат да се обръсне брадата, и да се обуят дънки и тенска на някоя богохулна музикална група, като Сепултура или *** Дет
3
0
 
15
 
! Отговори
Някой преди 7 години
"...нападението било планирано от 24-годишен мъж от Оберхаузен, който бил определил точно време и място на атентата...Полицията заяви, че двама мъже, задържани по случая, са били освободени." - защо ли продължавам да се ядосвам.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вместо да заловят всички, защото всички бежанци трябва да са заподозряни те ги освобождават . Ама че нехайство към живота на нормалните хора
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми така де, не са се гръмнали, освободили са ги и сега на поправителен... Другия път ще ги стръжат от стените на съседните сгради. С тази толерантност нищо добро не ни очаква.