Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма

Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция
16 мар 2017 18:00,
256
Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма
Снимка: Reuters

Ердоган отправи поредните си критики срещу Европейския съюз.

След като обвини редица държави в "нацистки практики" и нарече други "останки от фашизъм", сега турският президент обяви, че ЕС и Европейският съд водят "кръстоносен поход" срещу исляма.

Още по темата
Повод за острото изказване стана решението, което позволява на европейските компании да забраняват на служителите си носенето на религиозни или политически символи, включително традиционната за исляма забрадка (хиджаб).

"Съдът на Европейския съюз, моите уважавани братя, са започнали кръстоносен поход за борба против (мюсюлманския) полумесец", заяви Ердоган в телевизионна реч, пише AFP, цитирана от "Фокус".

"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент.

Междувременно лидерите на Франция и Германия – Франсоа Оланд и Ангела Меркел – осъдиха "неприемливите" коментари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с които обвини двете европейски държави, че действат като "нацисти".

Оланд и Меркел "осъждат сравнението с нацизма и агресивните изявления срещу Германия и други държави-членки като неприемливи", се казва в съвместно изявление на двамата лидери, разпространено след проведен телефонен разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
5
 
! Отговори
Ислямовед преди 7 години
"Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция"Сори, Евроган Ефенди, но исляма не е религия, а военно-политически сатанински култ към смъртта! Лека полека народите взеха да се събуждат и да осъзнават истината за исляма, макар, че има много измислени либерали, които се опитват да наливат още упойка, увещавайки ни, че исляма е "религията на мира"! Ама но-пасаран брат ми, мандалото падна!
179
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗапада мрази мюсюлманите, защото от началото на религията им не се занимават с нищо друго, освен да колят, палят и изнасилват масово. Никой не ви мрази, защото някой пропагандира такова нещо.Мразят ви, защото във вас има по-малко човещина отколкото в един тостер.Между другото е петък. Айде на метани в джамията и после хубаво затрупайте майките и сестрите си с камъни, задето са си открили кутрето на лявата ръка. Идва ми една фраза на ум: идат като тигри, бягат като овци.
178
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките тия заплахи на Хитлеган знаете как ми звучат? Като признак на дълбоко отчаяние и безсилие.Един човек с истинска власт, мощ и влияние няма нужда постоянно да се бие в гърдите, да си мери атрибутите с целия свят и да се плюнчи гневно и сприхаво по новините. Ердоханята няма пръста да си мръдне срещу България докато сме в ЕС. Само се надявам еврохомосите да спрат да му се дупят, че вече става възжалко.Едно е сигурно - интересни времена идат.
177
2
 
4
 
! Отговори
Султанати преди 7 години
Спирай интернета! Пускай ходжата да пей а ти с женати обикаляйте света на шопинг...Ей хитрец излезе тоз Йеведек... стадото голямо.
176
2
 
10
 
! Отговори
Аман заман преди 7 години
Такава диктатура ще настъпи, че самите Турци ще побягнат...горко им.Реджеп до 2029 година ще мачка като султан народа си. Но в ЕС няма са ви искаме!!!
175
2
 
3
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До браво на СУЛТАНА:Ха,ха,ха........май ти наистина си в 18 век!!!!Кой ще му даде десерт на ТЪПАНАРЯ?Кюрдите ли?То,Не се подслади в Руско-турската война,та днес ли?Идват избори в много държави в Европа,и май ще ви гонят?!
174
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция затъва икономически.Добре е, че Русия е подкрепя, защото Турция дори не може да се изхрани сама с огромното си население.Дано да успеем да съхраним най-голямото си богатсво-земята и водата, които ни изхранват.
173
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искате да се оттървете от мигрантите''? Обявете че в ЕС могат да се настанят само в България със статут на БГ граждани
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнпго ми е кеф, че води. Само така. Ердо в дупката!
171
18
 
6
 
! Отговори
100% TURK преди 7 години
Само така Ердо ! Без прошка ......Цялата истина в лицето !
170
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кръстоносен поход. Хахахаха хахахМай е турски поход към ЕС от глад и да не те слушат. *** вземи млъкни вече,че се излагаш яко.
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган света ще обърне, но ще спечели. Въори въпрос е какво ще спечели. Той отдавна се изживява като султан. Всички тия въздушни балони са за отвличане на вниманието. И " преврата" и сега референдума. Що пара потроши за тия театрални постановки. Турция има все по-големи проблеми и икономически и военни и каши отвсякъде. Нито Ирак, нито Сирия, нито Иран го понасят. Да не говориме за туризъм, пълните затвори ударът по свободния печат.
168
2
 
12
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 7 години
Турция има проблем с кюрдите а те имат партия... референдума няма да мине защото хората са Кемалисти... Ердоган ще се опита да фалшифицира референдума.
167
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердогановите министри бяха ударени яко. А как е удярил Ердо не се видя. Знаеме как удря по Сирия. Пълна трагедия. Ако така удря навсякъде си е за ожалване. Откак падна на главата си от коня нещо съвзем здаде багажа.
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 202а пък Доган каква реч дръпнал, другари, съвсем ще позеленее сюлимана на Грузия до Мароко.четох я - издържана във философско-кабалистичен дух, говорейки за Цялалото, нещо което едва ли избирателите му изобщо ще захапят за какво говори.Говори за нисък стандарт, ама когато "раздаваше порциите" не мислеше за това и не само той, ами всички около него. Мислехте за себе си! Сега, когато ви припари под крачетата, виждайки, че офцете вече НЕ кълват на гола кука - извадихме Заедността
165
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Ердоган удари как Европа заглъхва!!!
164
1
 
7
 
! Отговори
кой знае защо преди 7 години
И в двата случая насъсква турското население против Европа.
163
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Кръстоносен поход?Айде нема нужда,не им искаме вмирисаните на овчо земи,пък били и Свети!Искаме си НАШАТА Европа без ислям!И за целта е нужна РЕКОНКИСТА,а не Кръстоносен поход!
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а пък Доган каква реч дръпнал, другари, съвсем ще позеленее сюлимана на Грузия до Мароко
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Във всяка диктатура (включително и тази на Ердоган) има вграден недостатък:диктатора не може да се коригира. Т.е. крахът е неизбежен.-що бе, вашите 31, 32 и 33 да не би да се коригират, спрямо номера 1-30, или май направо ви спускат задачите, като 30 изобщо не знае това, дето знае 33, но си мисли, че знае ?! Да не би да няма диктатура при вас?! Не диктатура, ами казармена дисциплина и да си отрезвял за истината - ше те пуснат да излезеш само с краката напред!