Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма

Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция
16 мар 2017 18:00,
256
Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма
Снимка: Reuters

Ердоган отправи поредните си критики срещу Европейския съюз.

След като обвини редица държави в "нацистки практики" и нарече други "останки от фашизъм", сега турският президент обяви, че ЕС и Европейският съд водят "кръстоносен поход" срещу исляма.

Още по темата
Повод за острото изказване стана решението, което позволява на европейските компании да забраняват на служителите си носенето на религиозни или политически символи, включително традиционната за исляма забрадка (хиджаб).

"Съдът на Европейския съюз, моите уважавани братя, са започнали кръстоносен поход за борба против (мюсюлманския) полумесец", заяви Ердоган в телевизионна реч, пише AFP, цитирана от "Фокус".

"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент.

Междувременно лидерите на Франция и Германия – Франсоа Оланд и Ангела Меркел – осъдиха "неприемливите" коментари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с които обвини двете европейски държави, че действат като "нацисти".

Оланд и Меркел "осъждат сравнението с нацизма и агресивните изявления срещу Германия и други държави-членки като неприемливи", се казва в съвместно изявление на двамата лидери, разпространено след проведен телефонен разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
ЕТНО--РУСОФИЛ преди 7 години
КОМУНИЗМА И РУСОФИЛСТВОТО ----СЪЩО СЕ "РЕЛИГИИ"ЕТНО--РУСОФИЛИ , ЗА НАШИТЕ ***!!!!
159
6
 
3
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 7 години
НЯМА ТОЛЕРАНТНОСТ , КЪМ ТЕЗИ ---КОИТО НЕ ПРИЗНАВАТ , ПРАВОТО НА ЧОВЕКА НА РЕЛИГИОЗНА СВОБОДА!!!РЕЛИГИЯТА Е НЕЩО ---ТВЪРДЕ ЛИЧНО !!!/....Комунизма ---също е религия за нашите русофили--АМА ГИ ТЪРПИМЕ... ///ЗАТОВА----БЪЛГАРИТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ , ЗАЩОТО ИМАТ СОБСТВЕНА "ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ---ДОСТ"!!!!!!!!!!!!!!!
158
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турския етнос в Европа само преди два дена в Холандия изяде един хубав бой, а министрите му изпъдрни. На какво толкова се радваш. Вие турците сте неадекватни.
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма толерантност за религии, които ментално са в десети век, но се мъчат да се върнат в седми !
156
5
 
4
 
! Отговори
ОБИЧАМЕ ГО ЕРДОГАН! преди 7 години
ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ С МЕРКЕЛ ....А , ПОСЛЕ И С ДРУГИТЕ!!!НЯМА ДРУГ НАЧИН!АВСРИЙЦИТЕ СА "СЛАБИ РАКИИ" и НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛЯНИ В ЕС-----ЩЕ КЛЕКНАТ БЪРЗО...ЩОТО СА КАТО НАС!!!!!
155
3
 
4
 
! Отговори
ПОСОКАТА Е: преди 7 години
ПРИЗНАВАНЕ НА ТУРСКИЯ ЕТНОС ......И В ЕВРОПА!!НЕМА ДРУГ НАЧИН , ДРУГАРИИИИИИИ......ХА,ХА,ХАААААААААААА...НИЕ ВЕЧЕ СМЕ "НОВАТОРИТЕ" в ЕС....НАШИЯ ЕТНО-МОДЕЛ СЕ МУЛТИПЛИЦИРА В ЕВРОПА!!
154
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
Къде е свободата на религията в Турция ?Там за да ремонтират църква трябва специално разрешение от държавата. Във всяка диктатура (включително и тази на Ердоган) има вграден недостатък:диктатора не може да се коригира. Т.е. крахът е неизбежен. Въпросът е колко хора ще страдат.
153
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Посокат е друга10 милиона турци, преселили се към Европа..и от колко време са се преселили? десетилетия, т.е. от няколко поколения. тези, които сега стоят на "стендбай" в турция, не са никакви турци. и ги докараха твоите приятелчета - юдео-масоните, за да предизвикат това, което сега става и всички да намразят мюсюлманите, въпреки, че те от няколко поколения живеят там.какво е виновен света, като на долара му трябват жертви, за да продължава да е жив, въпрки, че и за WC не става
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като толкова е загрубяла играта и европейските лидери да играят твърдо, като ще пуска бежанците в Европа, всички турци в Европа да се депортират обратно в Турция !!!
151
1
 
9
 
! Отговори
Посокат е друга преди 7 години
Поход е придвижване на хора в някаква посока. Не зная християни да се движат към Турция, но всички могат да изброят повече от 10 милиона турци, преселили се към Европа. Това е завоевателен поход!
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицемерието му е близък роднина.
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 185Защо "крещиш" бе ?? няма да си по убедителен, вервай ми
148
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧОВЕК КОЙТО УВАЖАВА ИСЛЯМА ДОРИ МИНИМАЛНО НИКОГА НЕ БИ ЗАМЕСИЛ ИСЛЯМА В ТАКЪВ СКАНДАЛ!!!!ЕРДОГЬОН НЕ ДАМА И ПЕТ ПАРИ ЗА ИСЛЯМА ИНТЕРЕСУВА ГО САМО РЕЙТИНГА МУ!!!ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ЕРДОГЬОН РЕАЛНО ПЛЮЯТ ПО ИСЛЯМА В МОМЕНТА !
147
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано има още читави и смели турци да му спретнат на тоя *** един успешен преврат, иначе лошо ги чака !!!
146
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент..Да бе, а ко се замисли човек, юдео-масонската секта прокламира свобода и свободия на всичко, но не и свобода на религията, ако тя е ислям. Ако е бяло братство, свидетели на "йеховата", фенове на мормонското "многоженство и оргии" - това може, обаче религията на скромните и послушни женици със забрадки, верни на мъжа си - не може!Ами не сте спреведливи европеерасите и трансатлантическите сектанти, не сте справедливи
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО НАБЛЮДАВАМ ОТ НЕЩО СМЕШНО КАТО ТОВА , ЧЕ ХОЛАНДИЯ НЕ ДОПУСНАЛА ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ЕРДОГАНИЯ СЕ СТИГА ВЕЧЕ ДО РЕЛИГИОЗНА ВОЙНА ~!!АКО ЕРДОГЬОН Е ЛИЦЕТО НА ИСЛЯМА ТО АЗ С ТАКИВА НИЩО ОБЩО НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ!!!ГЛУПЕНДИРА ЕРДОГЬОН СЕ ОТЪЖДЕСТВИ КАТО ВЕЛИК ИСЛЯМСКИ ВОДАЧ НА ВСИЧКИ ИСЛЯМИСТИ :D Е НАЧИ АКО АРДОГЬОН НЕ ЗАКОПАЕ ИСЛЯМА НЯМА КОЙ :D
144
0
 
13
 
! Отговори
До редактора преди 7 години
По добре спрете всякакви новини идващи от Ердоган. Не виждаме да има друго становище освен неговото от Турция. Би трябвало да има опозиция там. С тези новини вярно,че имате някакъв рейтинг, но така давате само поле за действие на троловете от ДОСТ, които явно работят против стабилността в България. А ако държите на рейтинг, пишете и за действията на опозицията вътре и вън от Турция. Да има малко справедливост. Поне нагледна. Съгласни ли сте.
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези тъ:::панари които си мислят, че управляват Турция не разбират ли, Турция се срива с главоломна скорост. Като се преустановят инвестициите, туризма, като се има предвид военните разходи, много е ясно, кризата скоро ще ги удари.Лирата се обезценява всеки ден, това значи огромна инфлация.И какво ще направи Ердоган, ще напада ли?Кого,нас ли?И това значи война. Как ще я спечели, колко ресурс ще има? Да, ще загинат много хора но повече държава Турция няма да има.Този у-од върви по пътя на Хитлер
142
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЪВ МОМЕНТА СЛАБОУМНИЦИТЕ ОТ ЕРДОГАНИЯ ВИКАТ УРА УРА АМА ТОВА УРА ЩЕ ОСТАНЕ ЧУТО САМО В *** ИМ!ЕРДОГЬОН ПЪРВО СЪСИПА РЕНОМЕТО НА РЕЛИГИЯТА ИСЛЯМ КАТО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА СИ САМО И САМО ДА Е НА ВЛАСТ!!!СЕГА ОБРЪЩА НЕЩАТА НЕ ТОЙ ДА Е ВИНОВЕН А РЕЛИГИЯТА БИЛА ВИНОВНА!!!РЕЛИГИОЗНИТЕ ВОЙНИ СА НЕЩО МНОГО СЕРИОЗНО И НЕ СА НИКАК ПРОСТО НЕЩО!*** ЕРДОГЬОН ЩЕ НАСТРОИ ЦЕЛИЯ СВЯТ СРЕЩУ ИСЛЯМА ОТВРАТИТЕЛЕН ГЛУПЕНДИР!
141
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе аз ако напиша какво наистина мисля за Исляма в интернет......в България ще ме изтрие първия ***, който ме види......а на запад пък ще ми потропат на вратата, за да ми връчат призовка за съда - за хейт спийч и расизъм. :)Така че, добри бисери ги вади Ердоган. Май само си търси повод да пусне бежанците, за които прибра милиарди от ЕС за да ги приютява!