Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма

Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция
16 мар 2017 18:00,
256
Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма
Снимка: Reuters

Ердоган отправи поредните си критики срещу Европейския съюз.

След като обвини редица държави в "нацистки практики" и нарече други "останки от фашизъм", сега турският президент обяви, че ЕС и Европейският съд водят "кръстоносен поход" срещу исляма.

Още по темата
Повод за острото изказване стана решението, което позволява на европейските компании да забраняват на служителите си носенето на религиозни или политически символи, включително традиционната за исляма забрадка (хиджаб).

"Съдът на Европейския съюз, моите уважавани братя, са започнали кръстоносен поход за борба против (мюсюлманския) полумесец", заяви Ердоган в телевизионна реч, пише AFP, цитирана от "Фокус".

"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент.

Междувременно лидерите на Франция и Германия – Франсоа Оланд и Ангела Меркел – осъдиха "неприемливите" коментари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с които обвини двете европейски държави, че действат като "нацисти".

Оланд и Меркел "осъждат сравнението с нацизма и агресивните изявления срещу Германия и други държави-членки като неприемливи", се казва в съвместно изявление на двамата лидери, разпространено след проведен телефонен разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРДОГЬОНСКИЯ БОКЛЮК ДА СИ СЕДИ В ЕРДОГЪЗИЯ И ДА НЕ ПРИПАРВА ДО СТРАНИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!-----------В МОМЕНТА *** ОТ ЕРДОГЪЗОНИЯ ОЩЕ НЕ ГО РАЗБИРАТ НО ЕРДОГЬОН УНИЩОЖАВА РЕНОМЕТО НА ЦЯЛАТА РЕЛИГИЯ !!! :D------------АЗ ЛИЧНО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ СТАВАЩОТО !!! ЕРДОГЬОН ЩЕ СЪСИПЕ ДОТАКАВА СТЕПЕН РЕНОМЕТО НА ИСЛЯМА КАТО РЕЛИГИЯ , ЧЕ ТЯ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ПРЕД СВЕТА КАТО ЧИТАВА :D
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заминавай си в турция бе,!
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам какви ги говорят Ердоган и останалите козари се питам, тоя вярват ли си, болни ли са или смъркат нещо? Един с вид на месар се кефеше, как щял да пусне камиларите. И какви като ги пусне, Турция ще остане незасегната, ще цъфне и ще върже. То наш Боко е *** и страхлив всеки го знае и му се подиграва. Обаче любителите на кози и мъжко са си повярвали, че определят политиката в Европа.Те успяха да обединяват започналата да се разпада Европа. Като прекалят,ЕС ще им спре инвестициите и вноса
137
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРДОГЬОН ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПИ В СТРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ОТ ЗНТАЧИМИТЕ!!!
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZA OBIKNOVENNIAT ZAPADNIAK NIE SME BALKANI ZA TIAX VSICHKI SME DOLNI TE PREDPOCHITATA DA OBSHUVAT S NEGROIDNI S BANDLADESHZI PAKISTANZI INDIIZI AZIATZI BEZ SAVETSKITE BIVSHI REPUBLIKI NIE SME VRAGOVE ZA TIAX NE MISLETE CHE ZAPADA MU E IZGORIAL .....ZA NAS BALGARIA IM E NUJNA ZA OPORNA TERITORIA PROTIV RUSIA ako turzia napadne balgaria she vidite kolko she i pomognat
135
1
 
13
 
! Отговори
Ха! преди 7 години
Де да беше прав Ердоган. Сега на Света София щеше да стърчи кръст и да се вее знамето на въсзтановената Византийска Империя. Ама ще почакаме още.
134
6
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Като ви знам какви сте войници българската армия за два часа ще ви направи сюнет на всичките от Одрин до Цариград.Така че не се сили много, че вие до момента нямате спечелена война срещу нас!
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички беди и войни на този свят са следствиеот алчността на капитала.Запада достави нови технологиина турците с които те се замогнаха и се взеха на сериозно без да сеотчете агресивният им манталитет,като нация.За изолация вече е късно пък и алчността няма да го позволи.Войната заличава противопоставянето и дългове..за известно време.После пак отначало.Просто цикли.
132
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето ердоган лесно може да се укроти.Пълна изолация на турция затваряне на Европейските граници.Спиране на Европейски туристи към турция, спиране вноса на плодове и зеленчуци.И кученцето само ще клекне, и ще заподскача в очакване на кокалче.
131
16
 
5
 
! Отговори
браво на СУЛТАНА преди 7 години
Не убиждайте Великия СУЛТАН,скоро България ще бъде провинция на СУЛТАНА....третополовия ви съюз се разпада и БГ просто ще бъде десерт за великия СУЛТАН и тогава какво правят българските третополови управници....и да не разчитаме на *** чиновници че ще спасят Българияяяя
130
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Възмутен съм от интригите на Ердоган !Щял да пусне имигрантите в Европа -защо изобщо ги е пуснал в Турция?! Щом ги е пунал там-да си ги държи! Не Европа води кръстоносен поход срещу исляма,а исляма води тотална битка на всички нива с човешката цивилиза ция и се стреми НА ВСЯКА ЦЕНА,С ВСИЧКИ СРЕДСТВА ДА ГОСПОДСТВА! Това не трябва да се допуска!!! Няма на света такава кръвожадна религия като исляма! Има толкова религии по света,но само ислямистите се стремят към световно господство! Позор!
129
2
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До EVETА защо стояхте и гледахте сеир когато атака палеха сеждетата (молитвените килимчета)?-------------Харесваше ни да гледаме, аз например им ръкоплясках!
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде де! Откога ги чакаме кръстоносците. И ние ще помогнем. А от другата страна са кюрдите.
127
1
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До АнонименДа не си ме поканил ти, че да ме гониш ще стоя където си искам, по скоро Турция ще дойте тук!----------Как? Като в Сирия ли дето изядохте пердаха от Асад?
126
1
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Реджепа не само,че не дава свобода на кюрдите,но и ги избива.Сега се вайка,защо не става по неговият план.Той методично иска да насели мюсюлмани в Европа,след което да обяви ,че Европа му е на сърцето,където е била Османската империя.Прозрачен пазарлък с ЕС като на конският пазар...
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До EVETНормалните хора не те ненавиждат по причина, че си мюсюлманин. Такива, които мразят някого само заради религията му, ги има по цял свят.Джамията в София едва ли ще се намери някой да я запали. Ние знаем, че тя е ценен паметник на културата. За да не бъде съборена дори по времето на социализма, значи има причини. Както виждаш, не е направена на музей, тя си е действащ храм. Това означава, че нормалните мюсюлмани са уважавани тук.
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердогане не ние Европейците се натискаме да ходим във ислямистките ви държави.Вие сте тези които искате да дойдете в Европа, така че по кротко.Ще се съобразявате с Европейските закони, и начин на живот ако искате да изглеждате като цивилизована държава.За нас Европейците е по добре да си стоите във вашите зверилници държави.
123
1
 
10
 
! Отговори
И аз това питам преди 7 години
Къде е свободата на религията?Преди няколко години мюсюлманин възропта в Северна Европа, че били накърнени религиозните му чувства - от неговия прозорец се виждала къща, на чиято фасада бил изобразен кръст. И властите наредих да бъде махнат този кръст. Сградата била жилище на християнски свещеник, пастор.Същевременно, из цяла Европа се вирят минарета. Никой не ни пита за нашите религиозни чувства! Ние пък питаме, колко от мюсюлманите, дошли в ЕС, работят и колко от тях са на социални помощи?
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете Европа,оставете ефендито........натискайте си парцалите след две седмици.......да не съжаляваме после........
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука се е включил един платен *** на ДОСТ и вече пяна хвърля от злоба и страх, че му се развалят сплетните. Ислямската религия е твърде много експлоатирана от представящи се за мюсулмани, превърнали се в ислямисти. Ние мюсулманите в България си обичаме Родината и ако се наложи пак ще я защитим срещу всеки наш враг. А той добре да си помисли дали това което прави е добре за неговите деца и за всички деца на тази Родина. Нека мъдростта надделее.