Тръмп изпрати Меркел и атакува: Берлин дължи пари на НАТО

US-президентът смята, че Германия трябва да се изплъти и на САЩ
18 мар 2017 17:40,
96
Тръмп изпрати Меркел и атакува: Берлин дължи пари на НАТО
Снимка: Reuters

Ден след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, американският президент Донад Тръмп обвини Германия, че дължи много пари на НАТО.

"Германия дължи огромни суми" на НАТО и на САЩ, които й "предоставят много силна и скъпоструваща отбрана", написа държавният глава в Twitter.

В два туита президентът на САЩ пише, че "Германия дължи огромни суми пари на НАТО и САЩ трябва да получават повече за много силната и много скъпата отбрана, която те предоставят на Германия!", съобщи БТА.

Още по темата
В първия туит той започва с твърдението, че е имал "ОТЛИЧНА" среща с германския канцлер в петък във Вашингтон, за разлика от това което мнозина наблюдатели описаха като обтегната среща, подчертала различията между двамата ръководители особено в областта на търговията и имиграцията.

"Въпреки това, което сте чули от ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, аз имах ОТЛИЧНА среща с канцлера Ангела Меркел", написа президентът от луксозната си резиденция във Флорида, където той прекарва уикенда.

Меркел увери президента на САЩ, че Германия е увеличила до 2 процента от брутния си вътрешен продукт(БВП)дела на военните разходи на първата им персонална среща в петък.

"Ние се ангажираме днес с целта от 2 процента(от БВП - бел. ред. )до 2024 година", заяви Меркел на общата пресконференция , на която се откроиха разногласията между двамата лидери, припомня АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
18
 
7
 
! Отговори
Горби преди 7 години
Оле Тръмпи ама ти си наистина Доналд ***! Не знам откъде се взе таквоз чудо начело на Америка!
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати демагозите. За създадената несигурпност и вълна от мигранти накрая трябва да се плаща. Ами пичове да ни бяхте поканили и нас на масата не само за плащане на сметките - кои печели от продажбата на оръжия и медикаменти, кои печели от петрола и транспорта, кои възстановява и строи и чии компании са там.Ами търсете ги тях...
20
4
 
10
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
До АнонименА какво да му е отношението към медиите след като се опитаха да му дескридитират цялата кампания. Медиите като BBC, CNN и големите вестници New Yourk Times,Washinton Post....просто не ги допускат много до Белия дом и трябва да купуват информацията и пресконференциите от други медии, струва им скъпо и затова ги е яд и плюят.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да гледаме рално на нещата...И да плащаме мизериите не ги забъркваме ние нали...Ще плащаме и ще сме безгласни букви.Цяла Европа се тресе от атентати и мигранти.Да не би Европа е виновна за това.Щатите са нали.Ама океана е далеч и ние да обираме негативите.Най добре е САЩ да се приберат зад океана,Е.С.да си създаде боеспособна армия и да има съгласие със съседите Да говорим истината САЩ имаха пръст в Украйна.Затова и Русия анексира Крим.Всички неразбории в светът започват от тях.Това е...
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"US-президентът смята, че Германия трябва да се изплъти и на САЩ"Триполивите да се изплътят на травеститите от НАТО, ще има яко изплътяване според най-добрите евроатлантически традиции.
17
3
 
15
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
А тука е прав човека, и ние не даваме пари за отбрана, и си мислим, че думата "НАТО" ни пази от всичко. На леля Меркел да и става ясно да създава бързо европейския Вермахт, че накрая на Тръмп ще му писне и ще се изтегли от Европа (идеята е на Айзенхауер всъщност)
16
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***,не мога да го приема като сериозен човек,президент на най мощната държава.Самите му изказвания,държане кофти отношение към медиите и въобще.
15
0
 
22
 
! Отговори
Даскал преди 7 години
Ами да плЪщат тогава...
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нато при варшавския договор! Там да си броят борчовете.
13
0
 
17
 
! Отговори
редакторА преди 7 години
ЕЙ АВТОРА --- "изплати" не изплъти
12
0
 
0
 
! Отговори
До Циганин преди 7 години
Суске суске обоце!
11
0
 
14
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
то не е къс но и на нас фа го рекне, щото някой бивши вождове от писледните години тук в Бг решиха първо че вс е цветя и рози и второ че нвкой от НАТО ще идва да ни пази а ние ще свием разхофите за отбрсна и армията колкото фа имс заплсти и да излиза някой на паради и поклонение.
10
4
 
26
 
! Отговори
Криза! преди 7 години
Абе да разбираме ли, че Нато не функционира вече? Па прав си е Бай Дончо, щом не плащате нема Нато... После решиха да правят Ес армия, ама никой не иска да служи... Егати и съюза по-зле е даже и от Ссср... Мани, мани!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До PlattaМдаа, прав сте, това "Германия трябва да се изплъти" в заглавието май ще да е изплащане с жива път.
8
4
 
24
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Гедерейката ще трябва да се бръкне за отбрана и няма да има за клетите мигранти​!Ужас!!!!
7
6
 
34
 
! Отговори
Честито преди 7 години
Три години от връщането на Крим в Русия.
6
0
 
32
 
! Отговори
Platta преди 7 години
Плътски работи е правил някой ***
5
0
 
41
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Моля , на Верчето да намалите заплЪтата , или пък тя си мисли само за плът , и от там идва заплЪти ;)
4
0
 
50
 
! Отговори
,,Ъъъъ".... преди 7 години
Доста са неграмотните в тази страничка от интернет, но иначе цензурата им работи, като по Живково време.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отлична за Тръмп, за Меркел/ едва ли, няма ръкостискане, само яко потупване