Седем ареста са извършени след атаката в Лондон

Нападателят е действал сам, вдъхновен от международния тероризъм
23 мар 2017 11:20, Елка Василева
9
Седем ареста са извършени след атаката в Лондон
Снимка: Reuters

Британската полиция е извършила седем ареста и е претърсила шест адреса след нападението край парламента, съобщи командващият звеното за борба с тероризма към Скотланд ярд Марк Роули, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

По последни данни при атаката са загинали общо четирима души, включително нападателят, около 40 са ранени.

Двайсет и девет души са приети в болница, седем от тях са в критично състояние. Снощи британската полиция съобщи за петима загинали, припомня Ройтерс.

Още по темата

Роули съобщи, че полицията е претърсила адреси в Лондон, Бирмингам и в други части на страната в рамките на разследването.

"Все още вярваме, че този нападател е действал сам и е бил вдъхновен от международния тероризъм. На този етап нямаме конкретни данни за други заплахи за обществото", подчерта той.

Загиналите са от различни националности, добави Роули. Трите жертви са намушканият 48-годишен полицай Кийт Палмър и двама цивилни - жена на възраст между 40 и 50 години и мъж на възраст между 50 и 60 години. Освен тях беше убит и нападателят.

Очаква се френският външен министър Жан-Марк Еро да пристигне в Лондон, за да посети в болницата тримата ранени френски гимназисти на възраст 15 и 16 години.

Мостът Уестминстър, по който нападателят прегази хора с автомобила си, все още е отцепен от полицията. Разположената наблизо метростанция Уестминстър е недостъпна, защото е зад кордона, пише БТА.

Очаква се парламентът да възобнови работа по-късно днес. Снощи премиерът Тереза Мей заяви, че това е признак, че нападението няма да разруши британската демокрация или нормалния живот в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Започнаха театралните мерки. Сега ще арестуват някой за месец за отчитане на дейност. После ще го пуснат тихомълком. И така до следващия атентат от последовател на религията на мира, демокрацията, правата на хората и жените.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ei jurnalistcheta , mostat si e otvoren stiga ste lagali horata
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя първите седем години не са му стигнали
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Armagedonхубаво е да има дъждец, за да може да има и качулки , от ония белите островърхи, с дупки за очичките. Трябва да се решават наболели , глобални "проблеми", а без дъждец - как да извадиш качулка, ше те сметнат за луд, ако се закачулиш без да има дъжд... :)))
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте да спреме с тази гейска толерантност и мултикултуризъм и всичко ще се оправи
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanлъки, не знам да ли лъки, ама офчиците хич няма да са лъки, ако знаят какво ги чака, каква манжда им е забъркана от Брат-чедите ... :)))
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ингилизите отново заблуждават, бил сам????! Това е цяло гнездо фанатици, измити мозъци от исляма, които искат да върнат света в 12 век. Жените им за тях са добичета за секс, безгласни букви само за раждане. Вижте ги само как ги опаковат, все едно някой иска да ги види. А самите фанатици виждали ли сте как протестират в Лондон, облечени в някакви бели рокли, с гнусни бради и сандали.И тези ще ни накарат да заживеем пи техен начин?Освен да ги намразят още милиони и да ги гонят друго не остава
1
0
 
6
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
седем - седем, все от някъде трябва да се почне!