Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите

Той обясни, че не е хубаво и други да напускат съюза
25 мар 2017 12:25, Петя Славова
134
Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите
Снимка: БТА

Разпадане на ЕС може да разпали война на Западните Балкани. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за вестник "Файненшъл таймс", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Юнкер заяви, че по време на посещението на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в Брюксел е отправил следното предупреждение към него: "Казах на вицепрезидента: Не говорете това, не призовавайте и други да напуснат (ЕС), защото ако ЕС се разпадне, ще имаме нова война на Западните Балкани", каза той, коментирайки предстоящото излизане на Великобритания от съюза.

"Ако ги оставим сами - Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Македония, Албания, всички тези страни - ще имаме нова война", заяви Юнкер, цитиран от БТА.

"Хората мислят, че с излизането на Великобритания от ЕС всичко приключва. Не, това е само началото", каза той, посочвайки, че напускането на ЕС ще излезе на Лондон общо около 60 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Специалиста по укриване на данъци вече и в ролята на бащица за Балканите!?
11
0
 
13
 
! Отговори
ЮНКЕР ЗА КОЯ БАНКА преди 7 години
се беше цанил за работа....след като се разпадне ЕС
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме и на ***,Радев и сие. Те са си накупили имотите по чужбина и са си пратили децата там. Да му мисли простия бг народ.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юнкер е алкохолик и изобщо не е познал... Този път войната е в запада заради безумната политика на такива като него . На Балканите вече няма да позволим война и да ни се месят американци и западняци , повече в този капан няма да влезем .
8
1
 
23
 
! Отговори
нЕмам думи преди 7 години
Когато някой чувства края си започва да прави черни прокоби,че без тЕх идва края същия речник горе,долу използва и тиквата само дето и сега като пътувам по провинцията гледам и все едно сме си на война. Западнали или разрушени села и най-лошото без млади хора тук таме старци и се броят всеки ден. Какво по-лошо може да ни се случи да дойде някой от вън ли да не би НАТО да си мръдна пръста за Кипър както сме я подкарали след някоя друга година всеки който пожелае ще се настани тук без проблеми.
7
4
 
24
 
! Отговори
баю20577 преди 7 години
На този само като му видят изкривената физиомутрия и война не им трябва на хората умират от смех! За какъв се има този за по умен от всички ли? Слушам го много пъти по чужди телевизии където е без превод и направо падам. Та този главата не го слуша. Такива остротии говори че направо сам не си вярва. Всички ли са като него там на западналия запад? И ние сме тръгнали към тях с какво са повече от нас? С ТОВА ЧЕ ЗАБОГАТЯХА ОТ КОЛОНИИТЕ В АФРИКА ЛИ? Робовладелци ни учат на демокроция????
6
3
 
24
 
! Отговори
Петров преди 7 години
"Ако ги оставим сами - Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Македония, Албания, всички тези страни - ще имаме нова война", заяви Юнкер, цитиран от БТА.======================================================Оказва се че очилатият чичко Юнкер си е същият неоколониалст като дядовците му. Тръгнал да се разпорежда с чужди земи сякаш са на бащаму.
5
1
 
32
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Хаха. То война вече има и не на Балканите а в сърцето на ЕС! Брюксел и Париж са арена на бойни действия. Въпрос на време е сблъсък на ценности. Ах тия ценности дето ни ги повтаряте всеки ден и час като отче наш хахаха
4
4
 
23
 
! Отговори
Ground Zero преди 7 години
Най доброто решение срещу агресията на неприятелски страни като Турция е България да започне разработка и създаването на ядрени оръжия. Както Израел, трябва да покажем че можем да възпираме гнусните агресори. Имаме си ядрени мощности, произвеждаме плутоний, няма проблем да го направим за доброто на нас самите!
3
10
 
24
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
САМО МУТРАТА МОЖЕ ДА РАЗПАЛИ ВОЙНА ЗА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ,МНОГО ПРОПАДНА ТИКВАТА НА ВСИЧКО Е ГОТОВ САМО ДА Е НА ВЛАСТ,КАТО НИЩО И В ВОЙНА ЩЕ НИ ВКАРА.
2
2
 
18
 
! Отговори
kadafi преди 7 години
Те и на САЩ им излизат скъпо свалянето на режимите *** си воюват.
1
3
 
15
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
айде сега ще се плашим, или по скоро на някой му се иска за отвличане от проблемите