Меркел поиска общо решение на Европа за бежанците

Има напредък, но и много работа, обясни германският канцлер
25 мар 2017 09:29, Петя Славова
72
Меркел поиска общо решение на Европа за бежанците
Снимка: БТА

Европа трябва да намери общо решение на бежанската криза, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за италианската телевизия, излъчено снощи, предаде ДПА.

В общност, основана на принципа на солидарността, всяка страна трябва да допринася според възможностите си, каза още Меркел. По думите й през последните две години е постигнат голям напредък, но има още работа за вършене.

Тя говори и за папа Франциск, като окачестви като трогателни и вдъхновяващи последните му изказвания.
Вчера той се срещна с 27-те лидери на държавите от ЕС преди днешния им форум на върха в Рим по случай 60 години от подписването на Римските договори.

Още по темата

"Мисля, че далеч не сме направили всичко добре. И което е останало недовършено, е време сега да бъде доведено докрай, имаме добра база за това", каза Меркел в интервюто, цитирана от ТАСС.

"Когато отваряхме външните граници, ние не мислехме за укрепване на външните граници. Когато въвеждахме единната валута, не бяхме готови за кризата. Но в момента поправяме всичко това чрез банковия съюз и стабилизационните механизми. Най-важното е всичко това да се прави в атмосфера на солидарност", заяви германският канцлер.

"Трябва да гарантираме (условия) хората да не бягат (от своите страни), да разрешим кризите като тази в Сирия и да правим това заедно", каза Меркел, цитирана от БТА.

Тя също така отново изрази една от основните тези на икономическата си политика: "Трябва да съгласуваме истински правила и това няма как да се направи без икономии".

За случката по време на срещата й с президента на САЩ Доналд Тръмп (когато се твърдеше, че той не се бил ръкувал с Меркел) германският канцлер каза, че е имало "достатъчно ръкостискания". "Не мисля, че това е било лош сигнал за Европа. Само заедно можем да бъдем силни", заяви Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
24
 
! Отговори
Решение преди 7 години
Общото решение на Европа е - всичката *** само в Германия да ходи, ай честито
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 27Ти общо взето нямаш думата. Те умните щи кажат , какво ще вземат и какво ще вземеш ти. За това минаваме на две скорости. Едната е за топкаджии другата скорост за жени. Познай ти от коя страна, ще си :) С приказки проблеми,не се решават.
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабата няма полезен ход. Благодарение на неолиберализма и *** желание за евтина работна ръка сега Европа се тресе по шевовете. Банките са им виновни, че храним враждебни и презиращи ни нашественици, че не работят за благото на собствените си нации, а рушат националните държави - основата на Европа. Когато политика и икономика се прави в лъскави офиси по високите етажи от хора загубили връзка с реалностите на живота, така става.
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези фашистки практики с квотите. Като сте ги поканили оставете ги свободно и демократично да се настанят където те самите пожелаят!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"До 23 Няма значение речна ли била каква била....човека не чака милостиня еврокинти,прави си го сам..."Милостиня от еврокинти? :DНаясно ли си, че ЕС заяви, че няма да ни даде нито цент за оградата и че я строим със собствени средства? Май не си.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23 Няма значение речна ли била каква била....човека не чака милостиня еврокинти,прави си го сам...
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"*** в Европа има много по умни хора от тебе, които не гледат пред селския си нос. Много си далече от истината,че можеш да се справиш с хуманитарна криза или напрежение с 1 милион бежанци.":DДобре, ще оставим бежанците на по-умните хора в Европа, там да си ги посрещат в милиони бройки с хляб и сол. Ние по-простите селяни ще продължаваме да не допускаме навлеците у нас. :)
12
1
 
13
 
! Отговори
българина преди 7 години
Когато тази бъде обесена проблема ще се реши от самосебе си
11
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз преди седмици казах..... не бабата ами цяла Европа ще му клекне на Ердо.....Ердоган е голям!Той знае какво иска и още по важно постига го...Ах де да имахме и ние такъв с оголени гърди който не еееебава.....ама нямааааа
10
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Смешник в Европа има много по умни хора от тебе, които не гледат пред селския си нос. Много си далече от истината,че можеш да се справиш с хуманитарна криза или напрежение с 1 милион бежанци. Прекалено си беден и глупав да играеш такива игри. Остави ги на хората с топки :))
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сега Европа няма проблеми с бежанците защото Ердоган и ги спестява. Не се знае обаче до кога.
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами поканиха си ги, защото вие щяхте да имате проблеми! Чудя се как точно щяхме да спрем 1 милион бежанци на нашата граница? Сърбите и Македония едвам се справиха с 10 000 ? Понеже сте бедни и егоистични сега плюете :) Втората вълна Меркел,ще каже спрете си ги там те са на вашата градина и се оправяйте тогава ,ще ви гледам тъпътее физиономии :) Германия за разлика от вас има топки.
7
0
 
12
 
! Отговори
цирк преди 7 години
След дъжд качулка....
6
2
 
19
 
! Отговори
nina преди 7 години
Така ли?-нали до вчера даваше акъл всяка държава по квота да приема "нещастните бегълци"? Правилно казва по-долу ЕСХАЧ!
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали ти ги покани,***?Ние като си каним гости не ги пращаме по комшиите.Оправяй се и не ни натрапвай гостите си.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Когато отваряхме външните граници, ние не мислехме за укрепване на външните граници."Пак си плямпа глупости и изобщо не осъзнава какво причини на европейците .Сега пък искала да разпределя пришълци по всички държави . Тази женица е пълно куку
3
3
 
44
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
"Общо решение" според гедерейката, означава тя да ги кани, а цяла Европа да ги приема и заселва.Целта на ляво- толерастката е след 50 г. в Европа да няма нации, религии, етноси, полове, а всичко да е омешано арабско- турско- европейско и да се роди Новият Човек в Новия Световен Ред!
2
2
 
38
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Много интересно и зад кое решение трябва да застане ЕС зад това на Меркел ханъм и брюкселските лентяи или зад Орбан и Вишеградската четворка.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
bla bla bla ubi evropa babishkero