ЕС мисли санкции за африкански лидери заради мигрантите

Държави в Африка отказвали да приемат обратно свои граждани
28 мар 2017 07:53,
12
ЕС мисли санкции за африкански лидери заради мигрантите
Снимка: архив Reuters

В ЕС се чуват гласове за санкции срещу африкански лидери заради мигрантите.

Европейският съюз трябва да помисли за ограничаване на визите за високопоставени представители на африкански и други държави, които отказват да приемат обратно нелегални имигранти от Европа. Това обяви германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата
Мезиер участва в Брюксел в среща на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС, на която миграцията бе главна тема.

По-късно той обяви пред журналисти, че ЕС трябва да използва всички средства за оказване на натиск, за да накара страните да сътрудничат на Европа в усилията за депортиране на онези, които не отговарят на условията за получаване на бежански статут.

Европейските правителства стават все по-раздразнителни след отказите на някои африкански и азиатски държави да приемат обратно хората, които не отговарят на условията за получаване на бежански статут, но унищожават документите си, за да направят по-трудно депортирането им обратно.

Стотици хиляди мигранти пристигат всяка година в Европа, напомня Ройтерс.

"Ако дадена страна не е готова да приеме обратно своите граждани, тя трябва да разбере, че политиките за издаване на визи, които позволяват пътуване в Европа, няма да са толкова щедри, колкото са били, може би дори за ръководството на страната", каза още Томас де Мезиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога всички брахте диаманти от Африка не мислихте, сега е късно.....
10
2
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
ЕС да мисли как ще оцелее и как ще успее да спаси християнството и да ни запази бели.Санкции трябваше да се наложат над САЩ ,още при Виетнам,Афганистан и Ирак.Техният глад за петрол и фалшива от никого нежелана демокрация, унищожиха десетки мирни държави.Арабските държави трябва да бъдат диктатури , тези животни имат нужда от репресия за да са кротки.И на нас ще ни дойде добре ,ама сме вече много извратени няма как да спазваме правила .
9
3
 
20
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
И аз това се питам , като обикалят с кораби и ги товарят в либииски води , защо не ги разтоварват по либииските пристанища . Като го направят 2-3 пъти и ще се замислят
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да се чудят как да принудят африканските държави как да си приемат съкровищата,трябва да забранят на всякакви НПО да обикалят с корабите в Средиземно море и да ги уж спасяват направо от либийския бряг . Онези съкровища изобщо няма да тръгнат ако не знаят че ще ги спасят . Това е безумно. Кой нормален обикаля по улиците и прибира клошари в дома си . Ето, точно това правят тези нпо .
7
2
 
31
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Смятайте какви пришълци идват от африканските държави щом и там не ги искат!
6
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки има право да напусне Африка. Преди 100 000 г. всички сме тръгнали оттам
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете им месото от диетата, че стават раздразнителни. Как е Либия? Има ли кой да вършее демокрацията там, или реколтата ще остане пак неприбрана?
4
2
 
32
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Стотици хиляди мигранти пристигат всяка година в Европа"Мне...не ПРИСТИГАТ - ИЗВОЗВАТ ГИ ЛУКСОЗНО Фронтекс, Италианската, и Немската флоти!След 10тина години Европа ще прилича на Ямайка!И тези м***ймуни никога няма да работят...ще се плодят, и разрушават социалните системи на приелите ги страни! Десетки милиарди - откраднати от джоба на европейския данъкоплатец!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и като им спрете визите? те минават през браздата на талази,вие ще спирате визите на тези,дето искат законно през пункта. сетихте се, от както европа почерня.
2
2
 
35
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ес толкова се е раздразнил чак почерня от раздразнение, неевропейци има на всеки ъгъл във всеки град. Халифата е неизбежен пък вие пак се дразнете. Лицемери
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Томас, въпреки че е от партията на Меркел, често успява да покаже, че има топки и твърди позиции спрямо нелегалната имиграция. Така трябва!