Швеция иска да върне 5000 мигранти на Унгария, но – не!

Будапеща отказва да ги приеме, макар че ги е регистрирала
28 мар 2017 09:07, Елка Василева
69
Швеция иска да върне 5000 мигранти на Унгария, но – не!
Снимка: архив, Reuters

Швеция се опита да върне в Унгария пет хиляди пристигнали от там мигранти, но унгарските власти отказаха да ги приемат, съобщава агенция ТАСС. Сега вероятно въпросът ще се решава в съда, пише в. "Свенска дагбладет".

Министърът на правосъдието и миграцията на Швеция Морган Йохансон заявил пред изданието, че са получили делата на почти пет хиляди лица, регистрирани като бежанци в Унгария. "(...), но когато ги връщаме обратно, там не ги приемат", посочил министърът пред в. "Свенска дагбладет".

Шведското правителство е обърнало внимание на Унгария, че нарушава Дъблинския регламент, съгласно който бежанците трябва да получат убежище в първата надеждна страна, в която са пристигнали. Ако след това бежанец отиде в друга държава от ЕС, то трябва да бъде върнат в първата страна, в която е пристигнал.

Йохансон отбеляза, че отговорността за спазването на Дъблинския регламент е на Европейската комисия.

Европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос ще се опита да убеди унгарските власти в необходимостта да приемат мигрантите, пристигнали в Швеция от Унгария, но ако това не стане, следващата стъпка на кралството ще бъде да се обърне към съда на ЕС, заяви министърът на правосъдието Морган Йохансон.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: УнгарияШвециябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
53
 
1
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Да ги приемем в България. Без това имаме нужда от младо население заради демографския проблем.
16
2
 
57
 
! Отговори
дръндер преди 7 години
Шведите да се оплачат на гедерейката!Тя ги покани, нейни са плановете за ислямизиране на Европа!Ние помагаме на истински бежанци, не на клети мигранти.У нас такова нещо веднага ще свали от власт всяко правителство.
15
1
 
64
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Обаче унгарците се оказаха доста курназ и не цепят басма никому!А иначе са малка нация и доста задлъжняла.....Явно за да се промени ид.и.о*тс.ката политика на ЕС за мигрантите,трябва няколко страни да се обединят и да излязат с обща(и твърда) позиция по въпроса!
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Швеция в ес ли е
13
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злобничък смях от Балканския към Скандинавския полуостров.Не е като да не ви предупреждавахме, нали?И не се крийте зад Дъблим-мъблин-педи-регламента. Ако го наложите силово, това по-скоро ще взриви съюза, отколкото нещо да постигнете.Ей, вдигна ми се настроението.
12
1
 
67
 
! Отговори
бахмааму преди 7 години
Аз не разбирам какво им се чудят!?Нямали документи,30 год мъже се правят на 14 годишни,баси простотиите!Ами като нямат документи ги изринвате в Сомалия заедно с нашенските мушмуроци с по 3 присъди,и това е!Баси проблема,баси чудото!
11
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези шведи не знаят ли за нашия премиер? Да му кихнат некоя кинта и веднага ще ги приеме. Може да приеме парите с отвръщение, защото е патриот, но няма да ги върне. Да му мусли българинът който ще хи издържа.
10
0
 
77
 
! Отговори
българка преди 7 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ НАРУШИТЕЛ НА ДЪБЛИНСКИЯ РЕГЛАМЕНТ Е САМАТА МЕРКЕЛ !!! Тези тамбурки да ги пратят при нея - тя да си ги обгрижва. Били минали през Унгария - ами те няма откъде другаде да минат, просто пътят е оттам. Не могат да дойдат откъм Гренландия, нали ? Защо се оправдават с нас, ние сме транзитна зона. Нито ние ги искаме, нито те нас. Който ги е поканил, да си ги гощава. НО ОРБАН НЯМА ДА СЕ ОГЪНЕ - ШАПКА МУ СВАЛЯМ !!!!
9
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанци са стотиците хиляди живеещи в Турция и надяващи се един ден да се приберат , а тези са си готованци.
8
0
 
63
 
! Отговори
интегриращ толераст преди 7 години
Ще си ги къткате,ще им се радвате,ще им раздавате плюшени мечета и балончета,а те ще ви се чудят на акъла!Да не забравите и помощите,и то така повечко,та шмеркел и оланд да ви ръкоплещат!!И между другото,от кога на нелегалните емигранти им викате бежанци!?
7
0
 
71
 
! Отговори
Во преди 7 години
Аз имам усещането ,че ако сега Унгария не остиска на този шантаж,това ще се случи и с нас.Като ни върнат 40 000 ойде държавата.Не стига че ще ги храним ами те се и размножават..за нула време састанали 200 000.Тия и като спят пак се размножават.А скандинавските извратеняци понеже са много отворени защо ги връщат,наситиха ли се русите булки на смрадливците? Я си ги дръжте,там има нужда да ви се показва правилната ориентация ,че много се изчанчихте от скука.
6
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведите от кога пък тръгнаха да връщат мигранти? Да не би да палят коли, обират магазини, нападат и изнасилват жени посред бял ден? Това не са либералните ценности.
5
0
 
59
 
! Отговори
474 преди 7 години
То май никой вече не ги иска! А познайте на кого ще ги натресат?!
4
5
 
0
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
test
3
0
 
65
 
! Отговори
Борисчо преди 7 години
Нали Боко каза, че Дъблинското споразумение не важи?Знаете ли ние колко сме регистрирали? Молете се да не ни ги върнат... че ние си нямаме Орбан !!!
2
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Орбан, истински лидер!!
1
0
 
76
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Имам чувството, че продължава яко да се бъркат мигранти с бежанци. Бежанец си ако бягаш от войната в съседна страна, мигранти са всички останали, реално в Европа бежанци няма!