След Brexit: Нови правила за работа за българите

Ще продължим да предлагаме сигурност, каза посланикът у нас
30 мар 2017 11:15,
28
След Brexit: Нови правила за работа за българите
Кадър: bTV

Великобритания ще промени правилата, по които българите ще кандидатстват за работа, обяви посланикът на Обединеното кралство у нас Ема Хопкинс.

Острова обаче ще продължи да предлага сигурно убежище на чужденците, които живеят там, каза още дипломатът пред bTV.

Хопкинс потвърди, че в момента българските студенти и работници продължават да имат право да учат и работят в Обединеното кралство.

Още по темата

"Един от приоритетите е да дадем сигурност на онези, които са вече в Обединеното кралство", каза посланикът. Тя допълни, че заради притесненията на хората какво ще се случи с тях след Brexit, Великобритания ще определи на възможно най-ранен етап положението на вече живеещите у нас.

"Решението да напуснем означава да поставим своите правила, своите миграционни правила", каза тя.

Посланикът обясни, че предстои Великобритания да каже в кои сектори на икономиката се нуждае от работна ръка и да привлича работници там.

"А по отношение на образованието винаги сме искали да имаме международни студенти. Четири от топ 10 на университетите в света са британски. Затова нашето желание е много скоро да обявим какво ще бъде положението за академичната година 2018/2019 г. – за да може студентите, които възнамеряват да учат, да имат сигурност за техния статут", каза още Хопкинс.

Дипломатът коментира и целостта на Обединеното кралство след Brexit.

"Много ценим Шотландия, Северна Ирландия, Уелс и Англия да бъдат партньори, такива каквито са. В голяма степен се надяваме това да се съхрани. В хода на преговорите премиерът ще преговаря от името на всички части на Обединеното кралство", каза Хопкинс.

Според нея в момента няма основание за втори референдум в Шотландия.

"Сега е подходящо и уместно съюзът ни да бъде по-единен и да се надява и работи за бъдещето на Обединеното кралство. Искаме да запазим зоната за свободно пътуване между Северна Ирландия и Ирландия. Не искаме да се върнем към границите на миналото", каза още посланикът.

Тя обясни и че страната й няма намерение да поставя разрушителни бариери.

"Искаме те да бъдат конструктивни и сме сигурни, че ще постигнем важно и добро споразумение", каза още посланикът в контекста на икономическия ефект от Brexit.

"Обединеното кралство ще води преговори от позицията на сила. В момента заетостта е най-добра, силно капитализирана икономика, най-големите финансови пазари на света са у нас. Така че тръгваме от много силна икономическа позиция", каза още Хопкинс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
29
 
! Отговори
Поздрави от БГ преди 7 години
Да си наемат пакистанци да им берат ягодите.
5
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРИТАНИЯ ВРЪЩА СВОЕТО ВЕЛИЧИЕ.ЩЕ МОГАТ ПАК С ПЪЛНИ ГЪРДИ ДА ПЕЯТ " ВЛАДЕЙ, БРИТАНИЙО "Пък, че ще има визи, сигурно е!
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ни..... За Канада визите отпадат
3
6
 
26
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Най-големите финансови пазари са при вас точно благодатение на ЕС, *** п....о! Факт ю олл.
2
5
 
48
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
С други думи - идвайте у нас да плащате със заеми 9000 лири на година за висше образование, бакалавър, но ако търсите работа, както досега, ще има да взимате.Иска ми се голяма част от поляци, българи, литовци и други източно-европейци да се махнат от Великобритания и ще видите как до няколко месеца икономиката им ще рухне и ще викат да се присъединяват към ЕС до гроб.
1
13
 
41
 
! Отговори
сори преди 7 години
До 3 години всички българи от острова ще бъдат изритани .