И бъдещият ни еврокомисар е... Мария Габриел

Най-вероятно ресорът й ще бъде свързан с младежката политика
4 апр 2017 08:37, Златко Желев
103
И бъдещият ни еврокомисар е... Мария Габриел
Снимка: Reuters

Евродепутатът ни Мария Габриел ще е новият български еврокомисар, твърди"Стандарт", като цитира свои източници. Името й се обсъжда за ованкантената позиция в Европейската комисия, която остана празна след оставката на Кристалина Георгиева от началото на годината.

Задачата да изпрати нов еврокомисар на страната ни ще е една от първите за новия кабинет на Бойко Борисов, който се очаква да бъде сформиран до края на месеца или най-късно в началото на май.

Служебният кабинет на проф. Огнян Герджиков вече обяви, че не мисли да изпраща наш представител в Европейската комисия.

Преговорите за ресор тепърва предстоят. Но по всяка вероятност Мария Габриел ще поеме ресор, свързан с политиката за младежта в ЕС.

Мария Габриел е евродепутат от групата на Европейската народна партия (ЕНП) от 2009 г. насам. Тя е и зам.-председател на ЕНП-Жени и още зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата.

Габриел е изключително активна в ЕП по отношение на защита на правата на жените и равенството между половете. През 2013 г. Габриел получи приза за "Евродепутат на годината" в категория "Равенство на половете".
 


103
Още от
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 11 месеца
К...АТА НА БОЙКО
73
0
 
2
 
! Отговори
Истинските преди 11 месеца
Когато доживеем да видим да ни управляват хора като Костадин Костадинов, Пламен Пасков, Стела Банкова, Цвета Кирилова, все хора които милеят за България ще тръгнем напред. Кажете ми кой друг ще откаже 1 600 000 лв, законни, но нередни пари.
72
0
 
2
 
! Отговори
Пълна послушковица преди 11 месеца
Изглежда такава, йес-дама без собствено мнение. Такива за съжаление ни са дупедатите.
71
1
 
1
 
! Отговори
морския преди 11 месеца
До Атлас :***,научи правописа!Кога се пише "във" и кога "в".И ти ли си от платените комунотролчета?
70
0
 
3
 
! Отговори
Атлас преди 11 месеца
Изглежда от вчерашния астероид е кацнало ново извънземно във обрулената ни държавичка.Това същество може поне да ни каже има ли ягоди на Марс
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вижте снимката - бездушен, овчи поглед на пластмасова и еднопланова личност.

Тая женичка е ум от калибъра на Бюрека. Ще се впише сред другите слабоадекватни евроклитори.
68
1
 
2
 
! Отговори
Fidan преди 11 месеца
O, kakva europeiska diskriminacia kam sposobnite umni bulgarski maje...:-)
67
4
 
8
 
! Отговори
luckyman преди 11 месеца
Хм, еврейка?! Язък за барутя, пак сме в киреча!
66
4
 
11
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 месеца
До Петър Папазов

Какво и е достойното? Съпруга и ли? Това, че си е сменила българското име? Поне едно тире да беше сложила. Това, че прави нещо за България ли? Не това не е достойно. Това е налгост, кариеризъм и жажда за власт.
65
9
 
6
 
! Отговори
Петър Папазов преди 11 месеца
Към примитивите, които най-често са анонимни! Тук някой от вас си призна че иска Мара отварачката за еврокомисар! Да това заслужавате примитиви! Никога не съм подкрепял ГЕРБ но ако се спрат на Мария Недялкова-Габриел ще ги поздравя. Има и други достойни но те се в други партии и нямат шанс.
64
7
 
9
 
! Отговори
:( преди 11 месеца
Тая си е дала оная работа на французин, а ние да се надяваме ,че ще се пожертва за нас...Боже ,защо така ни наказваш!!!
63
6
 
17
 
! Отговори
Кико преди 11 месеца
Мария Габриел за огромно съжаление е послушна поклонница на толеризма, мултикултурализма, политкоректността и т.н. инкарнации на ислямизацията. Редовно посещава ислямски държави и се снима с техните "религиозни" водачи, в Тунис, Мароко и др. Изключително лош избор за България на фона на световната ислямска завоевателна агресия, маскирана като бежанска криза! Уви...
62
37
 
17
 
! Отговори
морския преди 11 месеца
Ей,това червените злобари нямат мярка.То бива завист,но тяхната няма граници.Особенно сега когато по- голяма част от българите се осъзна,че дойде ли червената терористично-крадлива партия на власт-за народа ни и имиджа на България ще е поредната катастрофа.Никога повече комунистическите предатели във властта!!!
61
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За сега няма доказателства, че Габриел е мъж. Ресора за който ще отговаря е за третополовото екземпляр.
60
9
 
36
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Все искат да пращаме отявлени евробюрократи без топки. Тая грозновата женица никога за нищо няма да защити български интерес. Или пък да обявим България за протекторат на ЕС и барем ще се отървем от нашенските бюрократи. Защо са ни 240 депутата като правилата ни ги пишат в ЕС.
59
2
 
4
 
! Отговори
silence преди 11 месеца
До Do 38- № 37. Гавраил е донесъл на Мария-Богородица благата вест. Изобразява се с цвете,за разлика от Михайл,който е с меч. В книжките с факти от истинската история на човечеството се твърди,че той /заедно с Йоан Кръстител/ е признал Исус за месия,въпреки че Яков е роден по всички еврейски правила и той би трябвало сда е първороден. На практика това е пример как авторитетите в обществото налагат изключенията от правилата,по които заставят останалите да живеят.
ДругаркЯта е поредна,а не послед
58
6
 
22
 
! Отговори
БОЙКО ВРАЗУМИ СЕ преди 11 месеца
Генерале, не и тази, кому е нужно да ни излагаш така?
57
3
 
22
 
! Отговори
64 преди 11 месеца
До Анонимен 66

Прав си, гледах я в тубата и си връщам думите обратно. Много е зле!!!
56
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Грешиш. Истинските българи никога не обругаваме някой, който не го заслужава. Това девойче обаче напълно си е жаслужило подигравките и аз това всички сме толкова единодушни с тях към нея.
55
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не познавам женицата, но се моля да не е поредното протеже на мутрата, с фалшива диплома и компетенции, като на началника :) :) :)