Добруджанец глобен в Австрия, бил "собственик" на 160 коли

Оказва се обаче, че човекът не е напускал България
6 апр 2017 22:06, Петя Славова
12
Добруджанец глобен в Австрия, бил "собственик" на 160 коли
Снимка: Reuters

Жител на село край Добрич трябва да плати глоба за превишена скорост, наложена му в Австрия, макар той никога да не е напускал пределите на България, съобщават от Окръжния съд.

Глобата от 75 евро му е наложена за това, че на 20 февруари миналата година е надвишил със 7 километра разрешената в района максимална скорост от 50 километра в час. По думите на Славейко, той никога не е бил в чужбина, а колата, с която е извършено нарушението е негова само по документи, пише БТА.

Пред магистратите 38-годишният мъж от село Победа е признал, че на негово име са регистрирани около 160 автомобила. Той обаче не знае къде се намират, тъй като са били прехвърлени на румънски граждани.

Това е поредното дело, при което за нарушения в чужбина се търси отговорност от фиктивни собственици на автомобили в Добрич, съобщи докладчикът по делото съдия Петър Монев, който е и ръководител на Наказателното отделение.

Те прехвърлят собствеността върху колите си най-често на чужди граждани, като едновременно с това издават пълномощно на купувачите. С тези пълномощни новите собственици могат да управляват в чужбина, а при извършени нарушения в страните от ЕС, налаганите им глоби впоследствие се търсят от хората, на чието име е регистриран автомобилът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До предишнияНе всеки, а един точно определен етнос, както в България, така и в Румъния. Какво те кефи не разбрах....
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме кефи как всеки един, намиращ се на тази територия, се занимава с разни далавери,съобразно нивото си. Ей го този,коли на негово име регистрира,други пък берат, трети се крият в храсталаците за двадесет кинта. Във всяка една сфера пада яко крадене. Като колкото по-нагоре,толкова по-добре. В независимата съдебна система, въобще не стават такива работи. Драгалевския мавър, окраде света. Шиши и мусака,те пък цяла банка. Оня с магнолиите и той не отстъпва.
9
4
 
2
 
! Отговори
Хей № 9 преди 7 години
Ти да не си прокурор или съдия та веднага определи: "престъпна схема"?
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факта, че си признава, че колата е негова само по документи, показва, че е наясно, че участва в престъпна схема. Сега да си плати глобата, защото това е най-малкото, което заслужава.
7
1
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Сега ДАИ да се самосезира и да провери как тия коли минават технически преглед.От 160 дали и 16 минават реално.Другите минават без да са влизали в България.
6
2
 
42
 
! Отговори
Хаха прост народ преди 7 години
Колата не била негова само по документа, хахаха *** народ.Някой върти далаверите а този се прави че нищо не знае. Да си плаща като поп сега.Стана ми интересно а кой плаща застраховките на тези 160 коли?
5
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като има 160 коли да им плаща глобите.
4
2
 
42
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Време е тази далавера на началниците на КАТ в граничните с Румъния области да бъде прекратена.
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еми да си плаща... има късмет че е само една глобата
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радар заснел круцата на бай Петко със 25 km
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново ,,много умни ,, върха сме по непознаване на законите !!!