Кмет прати на Меркел сметка = ?736 000, пръснати за мигранти

Канцлерът била обещала да няма бреме върху местните бюджети
12 апр 2017 15:45, Елка Василева
13
Кмет прати на Меркел сметка = ?736 000, пръснати за мигранти
Снимка: архив, Reuters

Германският град Фрайберг е изпратил на федералния канцлер Ангела Меркел сметка за направените разходи за бежанците, които общината е приела миналата година, предаде ДПА.

Говорител на общината в саксонския град каза пред вестник "Фрайе пресе", че изпратената от кмета Свен Крюгер сметка възлиза на 736 хиляди евро, изхарчени за настаняването на 1700 бежанци.

В интервю за онлайн изданието на сп. "Фокус" самият Крюгер обясни, че Меркел многократно е обещавала, че няма да има увеличение на данъците или да се вземат кредити за финансиране на бежанската криза. По думите на кмета канцлерът е обещала също, че няма да има "допълнително бреме върху бюджетите на местните власти".

Свен Крюгер посочи, че понастоящем в града пребивават 1700 кандидати за убежище и вече получили бежански статут. Те съставляват 4 на сто от населението на града.

Във Фрайберг, разположен до границата с Чехия, живеят близо 42 хиляди души.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Троя до 12 Умник си преди 7 години
И понеже виждам,че пращиш от акъл, сигурно ще ми отговориш :За тези цифри къде ще настаниш един човек? Сигурно в тоалетната.Ама и там трябва да се пуска водата.Р.S.(...което ти най-вероятно не правиш!)
10
0
 
5
 
! Отговори
Троя до 10 ууу преди 7 години
Дори и така да е, с 1,20? на ден не можеш да осигуриш само водата за пиене на един човек!МИСЛЕТЕ!
9
1
 
7
 
! Отговори
Троя преди 7 години
736 000? за 1700 човека за 1година.432? на човек за 1г.36? на човек за 1м.1,20? на човек за 1ден!Това сигурно са извънземни,които са усвоили фотосинтезата! ХОРА, МИСЛЕТЕ!!!!(Отнася се и за пишещите,и за четящите)
8
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хи-хи. Само така. Като завалят сметките, ще ги питам третополовите каква песен ще запеят. "Дайте да дадем" нещо не е на мoда.Бе тия еврохейци с дефицит на мозъчно вещество не виждат ли, че ще докарат нещата до кървава саморазправа?
7
0
 
63
 
! Отговори
Защо се жалват? преди 7 години
И на какво им дава право този бежански статут?Да получават безплатна храна и квартира, да ползват безплатен градски транспорт, да получават джобни и от време на време да изнасилват по някоя немкиня или малко момче, или да пребиват по някой възрастен или подрастващ немец. Нищо работа, как може така да издребняват тези местни градски властници?Аааа, да! И от време на време ще проповядват ислям и ще палят косите на германските момичета, за да ги научат да ходят със забрадки. Възпитателна дейност
6
1
 
46
 
! Отговори
Недоумявам преди 7 години
Като българин недоумявам с какво толкова са по-лоши нашите евророми, като за тях не дават и една стотинка/ те сами си ги вземат/........че кметовете на два немски града заявиха публично че предпочитат да се махнат българи и румънци а на тяхно място бежанци, известно повече с това, че вместо биберон са видяли първо калашник...
5
1
 
74
 
! Отговори
бъдеща пенсионерка преди 7 години
И нашите кметове да и изпратят сметките, защото тя ги покани!
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееее ! Баце и той ГЛАДЕН !!!
3
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 ние сме богати ! На всички можем да даваме ! Само за БЪЛГАРИ ! НЯМА !!!!
2
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предлагам и ние да преметнем и изпратим, колко ни струва засиленият граничен контрол, хилядите придобивки и екстри, които ползват хилядите нелегални мигранти.
1
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
736 000 евро е изхарчила общината за 1700 човека за миналата година430 евро за всеки човек, 860 левапри нас сметката е доста по-голяма....