Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд

Северна Корея нямало да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ
447
Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд
Снимка: Reuters, архив

Армията на Северна Корея ще нанесе моментално безпощаден ядрен удар, ако дори един американски снаряд падне на суверенната й територия, предупреди днес в. "Нодон синмун", централният печатен орган на Корейската трудова партия, предаде БТА като цитира ТАСС.

Още по темата
В статията се казва, че решението на САЩ да изпрати самолетоносача "Карл Винсън" към Корейския полуостров изостря до краен предел обстановката в този регион. При това положение, посочва изданието, "Пхенян няма да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ".

"Нотон синмун" предупреди, че "революционните въоръжени сили на КНДР разполагат с ефективни военни средства за сдържане, способни с един удар да превърнат в пепел" този, който извърши агресия срещу страната.

Малко преди отбелязването на 15 април на 105-ата годишнина от раждането на основателя на Северна Корея Ким Ир-сен, Тихоокеанското командване на американската армия изпрати към полуострова ударна група на своите военноморски сили, начело със самолетоносача "Карл Винсън", припомни ТАСС.
 
По-рано днес американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила".

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари