Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд

Северна Корея нямало да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ
447
Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд
Снимка: Reuters, архив

Армията на Северна Корея ще нанесе моментално безпощаден ядрен удар, ако дори един американски снаряд падне на суверенната й територия, предупреди днес в. "Нодон синмун", централният печатен орган на Корейската трудова партия, предаде БТА като цитира ТАСС.

Още по темата
В статията се казва, че решението на САЩ да изпрати самолетоносача "Карл Винсън" към Корейския полуостров изостря до краен предел обстановката в този регион. При това положение, посочва изданието, "Пхенян няма да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ".

"Нотон синмун" предупреди, че "революционните въоръжени сили на КНДР разполагат с ефективни военни средства за сдържане, способни с един удар да превърнат в пепел" този, който извърши агресия срещу страната.

Малко преди отбелязването на 15 април на 105-ата годишнина от раждането на основателя на Северна Корея Ким Ир-сен, Тихоокеанското командване на американската армия изпрати към полуострова ударна група на своите военноморски сили, начело със самолетоносача "Карл Винсън", припомни ТАСС.
 
По-рано днес американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила".

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Аз си мисля , че не Корея е спряла да водите на Флорида , а САЩ са се приселили до Северна Корея и последната не може да вдига банкет , а трябва да бъде готова. Северна Корея може да си прави всичко на своя територия и Самолетоносача на САЩ не трябва да се приближава, колкото и малака държава да е Северна Корея. На времето Виетнам направиха смешна Америка.
322
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът на кндр мрази своя диктатор.Ако има начин той да бъде свален без жертви, ок.
321
5
 
10
 
! Отговори
Давай СК преди 7 години
Крайно време е Ким да нюкне САЩ и да се мирне светът. Амн от американските терористи. Некаамериканците да видят какво са причил по света в Ирак,Виетнам, Афганистан,Сирия и още дестеки държави
320
2
 
2
 
! Отговори
до 382 преди 7 години
Това са оправдания за зле подбран аргумент.
319
0
 
7
 
! Отговори
До 380 преди 7 години
ИД и Ал Кайда си набират наемници от всякъде..... Джон макейн и Ал Багдади са си авери още от 2014 има ги снимани заедно...... САЩ колко пъти бомбардират В Сирия все така че после ИД и Ал Кайда започват настъпление....... ИД и Ал Кайда са американски създания
318
5
 
5
 
! Отговори
Свин Чуг Ун преди 7 години
Тоя робовладелец колкото по-дълго го търпят толкова по-опасен става, крайно време е да яде шамарите и да хваща гората. Някоя петилетка партизанска борба добре ще му се отрази на талията. Разбира се, по стар комунярски обичай вместо това ще избяга я в Китай, я в Сибир...
317
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ИД не е прокси на САЩ.Половината от бойците му са от бившите републики на СССР, нали така?
316
5
 
7
 
! Отговори
Вън ГМО-тата преди 7 години
Я да видим сега американските ГМО-та какво ще направят дали ще се пробват на лудите СК или ще подвият опашката. САЩ по принцип със силен противник не воюва.използв други да го правят----- например техните проксита ИД и Ал Кайда....Само дето в СК не става
315
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илюзия е, че народите искат да живеят в диктатура.Свин мало-ум си го въобразява и той на свой ред.
314
7
 
8
 
! Отговори
читател преди 7 години
ГДР беше многократно по-силна икономически и военно. Рухна за часове.Същото ще се случи и в СК.Не може един народ да живее разделен до крайност, едната част просперираща, другата в мизерия.Въпрос на време.
313
5
 
6
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Мда? Стратегическо търпение? И сега какво ще направят? С един самолетоносач? Ще поуплашат гаргите. Първо, опитите на суверенна държава да развива ракетна технология не бъркат Америка. Господ не им е дал правото да са единствените притежатели. Страх ги е, когато някой има технология и то е очевидно. Северна Корея не е нападнала съседите си, за да правят тези демонстрации. Но .. не могат да направят нищо. Което също е очевидно. Безсмислена клоунада от Тръмп, в опит да накара Америка да му вярва.
312
14
 
13
 
! Отговори
Честен преди 7 години
Браво на корейците!В пълното си право са, да отговорят на най-голямата терористична държава САЩ по подобаващ начин.Честните и миролюбиви хора искат САЩ да изпитат това което сътвориха в Хирошима и Нагасаки.
311
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката е един път! Взели снимка от деветомайския Парад на победата в Русия, сменили фона с такъв от Пхенян и сложили няколко емблеми на военната техника.Добре, но емблемите са 1:1, дори са в един и същи цветове. Който е правил монтажа, няма елементарна представа от засветяване, светлосенки ... поредният аматьор-провокатор.
310
3
 
4
 
! Отговори
братушките тука преди 7 години
атакуват яко. Ако така бяхте в Сирия...
309
4
 
10
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До МРАВКА 364 Абе мульо, световния агресор САЩ ще смаже този папатак за 11минути бе.Имаш ли акъл.То и Садам имаше огромна армия , ама го измъкнаха от землянката като плъх. Така ли е ? Така е ...
308
6
 
7
 
! Отговори
Mi преди 7 години
Тези ако си изстрелват толкова некадърно ракетите най много да се самоунищожат.
307
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 363Това да не са Калибри, бе умник!
306
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Северна Корея едва ли имат добри противоракетни системи - на атаката ще отговорят с атака, непремерено силна при това. Полуостровът ще пламне. Така ще се стабилизира веднаж за винаги. Супер тактика няма що. Цяла Европа успя да се освободи от комунистическата диктатура почти без единн куршум - но тогава имаше добри и силни политици, а сега.......
305
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Крали Марко.... тръгнал срещу братята...Каин и Авел също са били братя. Колкото по-далеч от тяхната задушаваща прегръдка, толкова по-добре за България.
304
15
 
29
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
сащ отдавна са спукан балон. Това са им предсмъртни конвулсии. Единствената непобедима страна се казва Русия и са наши братя по кръв и религия. И Хитлер и Наполеон са ги мислили за изостанали ....Докато не са налапали папура. Който е тръгнал срещу братята му е идвал края на земният път. Руското оръжие превъзхожда в пъти краваро-наркоманската ***. Справка : вижте я сами