Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд

Северна Корея нямало да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ
447
Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд
Снимка: Reuters, архив

Армията на Северна Корея ще нанесе моментално безпощаден ядрен удар, ако дори един американски снаряд падне на суверенната й територия, предупреди днес в. "Нодон синмун", централният печатен орган на Корейската трудова партия, предаде БТА като цитира ТАСС.

Още по темата
В статията се казва, че решението на САЩ да изпрати самолетоносача "Карл Винсън" към Корейския полуостров изостря до краен предел обстановката в този регион. При това положение, посочва изданието, "Пхенян няма да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ".

"Нотон синмун" предупреди, че "революционните въоръжени сили на КНДР разполагат с ефективни военни средства за сдържане, способни с един удар да превърнат в пепел" този, който извърши агресия срещу страната.

Малко преди отбелязването на 15 април на 105-ата годишнина от раждането на основателя на Северна Корея Ким Ир-сен, Тихоокеанското командване на американската армия изпрати към полуострова ударна група на своите военноморски сили, начело със самолетоносача "Карл Винсън", припомни ТАСС.
 
По-рано днес американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила".

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не правете войнаправете гейй-паарадироско плевнелиеф
262
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ако се започнеНе съм сигурен, че разбираш в колко грешка си. Ядрените отпадъци ще достигнат до 50км от мястото на експлозията, две-три ядрени глави апокалипсис не правят. Това не е САЩ-Русия, където биха летели десет хиляди, а САЩ-дебело човече с диабет и параноя. Няколко ядрени бомби тук-таме дори корейския полуостров няма да увредят цялостно, камо ли света.
261
1
 
13
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Мъдри политици няма. Останаха такива като Боко, Бабата, Ердухан, Путин, Шулц, Доньо, Килъри итнт. Ще гризем дървото, такава е програмата.
260
4
 
13
 
! Отговори
нн преди 7 години
САЩ не биха скочили на Северна Корея. Никога не са нападали наистина силна армия.Самите американци не са добри войници (като изключим самолетите). Това е многократно доказано през годините. Ако го направят ще е колосална грешка. Мисля че целят унищожаване на азиатските икономики. Може да изстрелят ракети и да пуснат някоя бомба, но нищо повече.
259
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Националната авиокомпания "Ер Чайна" също преустанови полетите си до Пхенян заради драстично намалелия брой пътници. Вашингтон изпрати в региона военно-морска ескадра, водена от самолетоносача "Карл Уинсън", което според експерти, трябва да послужи за сигнал към властите в КНДР. В Туитър Тръмп нарече тези сили "армада" и добави, че изпратените към полуострова подводници са "много по-мощни от самолетоносача. Боядисаната перука също е казал че ако някой му го подаде по дебел ще отложи войната!
258
4
 
10
 
! Отговори
ако се започне преди 7 години
Светът ще загине,ако американците започнат с ядрено оръжие да ударят КНДР.Ядрения облак ще покрие Земята,радиацията ще умори голяма част от населението на земята,другите ще започнат да се израждат вследствие радиоактивното заразяване на води и храни,въобще пълен апокалипсис.Дано има достатъчно мъдри политици и да не се стига до там.
257
11
 
8
 
! Отговори
Еврейтор преди 7 години
Янките вече тестваха новата бомба носител.Ще му пкуснат една водородна и Ким ще се предаде. Японците през ВСВ и те бяха фанатици.
256
4
 
22
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
пълни глупости СК демонстрира сила заради непрестанните военни учения на САЩ около СК за 60г СК не са нападнали никого САЩ нападнаха над 10 страни да не би сега кораби на СК да са до бреговете на САЩ?
255
10
 
6
 
! Отговори
Промит мозък преди 7 години
Корейците едва ли искат да живеят така както им е наложена от негово величество слънцето на нацията Ким и неговата рода. Това е форма на наследствена комунистическа монархия. Бедния народ пасе трева (буквално) а оня ходи да си лекува подаграта.Ние сме длъжни да освободим тоя народ и да му подариме правото да бачка за без пари на западните фирми, но от друга страна да има възможност да прави каквото си иска. Това е наш дълг на демократи и народни освободители!Доналд Тръмп
254
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив стига се манипулирали пансии умрели. Първо СК винаги е заплашвала САЩ с удар. Второ преди месец изстреля балестична ракета към Япония , която падна близо до острова. При ответна реакция на Япония вече щеше да им война. Трето СК постоянно заплашва Южна Корея и от време на а време гърми по нея с ракети. Стига се мъчихте да ги оправдавате ... вече смешни ставате.
253
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А българите заплашиха Турция, че ще привикат посланика им за разговор, ако пак се намеси...за да му се извинят. :)
252
3
 
14
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
там е работата че четете само заглавиетоот Пхенян не заплашват никой казват само че ако някой ги нападне те ще отговорят
251
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончо твитна вече, че Китай ще е виновен, ако не вразуми Ким. Така че Дончо има карт бланш и ще ги опуца, 100%.
250
1
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Типични ***- краварски техники за сплашване.И отново под претекст за мир ,любов и демокрация.Стига лъжливи призиви, САЩ са еднолично виновни за всеки един конфликт от 1945 насам.Съсипаха десетки държави и унищожиха световният баланс.Алчни за петрол,печатащи долари и предизвикващи икононически кризи и войни на 10000 километра от тях.Жалка изкуствена аномалия ,това е САЩ!! Краят им идва и за всеки подкрепящ ги има място в АДА!!
249
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поп ГруюМинуси ли ми слагате? Доводи и аргументи ми слагайте! ИСТИНАТА не я събарят минусите ви.ХОРА, БДЕТЕ!ЧЕ, АКО НЕ БДИТЕ, РУСНАЦИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ И ЩЕ ВИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ!P.S.Руснаците винаги идват...
248
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оранжевият клоун ще получи ритник по мутрата от малкият Ким.
247
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай и Русия изпратиха свои кораби-разузнавачи, които да следят американския самолетоносач, движещ се към бреговете на Северна Корея. За това съобщава "Дейли Телеграф. Пекин е помолил Москва да окаже съдействие в разрешаването на кризата на Корейския полуостров. В Пекин расте безпокойството от слуховете, че американският президент Доналд Тръмп се стреми да разпали война с Пхенян заради "ядрените му амбиции. В същото време Китай прекратява пътуванията до Северна корея. Войната е на една крачка!
246
5
 
26
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Ако трябва да си говорим сериозно, няма по подготвени за война на тази планета от Северна Корея. Те са готови и за нашествие на извънземни. Наистина го мисля. Просто това са добре въоръжени фанатици, които не мислят за живота си. Това е част от начина на мислене в Азия. САЩ нямат абсолютно никакъв шанс при сухоземна операция.
245
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЧовече, севернокорейците заплашват не територията на САЩ, а американските бази в района - РК, Гуам, Окинава, барабар с прилежащите територии...И кога са заплашвали базите на САЩ?
244
2
 
14
 
! Отговори
Ефрейтор преди 7 години
СК е идеален повод за ядрена война. Няма друг такъв кандидат. Садам го обесиха конвенционално. Ким ще го гърмят с новата водородна бомба.