Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд

Северна Корея нямало да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ
447
Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд
Снимка: Reuters, архив

Армията на Северна Корея ще нанесе моментално безпощаден ядрен удар, ако дори един американски снаряд падне на суверенната й територия, предупреди днес в. "Нодон синмун", централният печатен орган на Корейската трудова партия, предаде БТА като цитира ТАСС.

Още по темата
В статията се казва, че решението на САЩ да изпрати самолетоносача "Карл Винсън" към Корейския полуостров изостря до краен предел обстановката в този регион. При това положение, посочва изданието, "Пхенян няма да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ".

"Нотон синмун" предупреди, че "революционните въоръжени сили на КНДР разполагат с ефективни военни средства за сдържане, способни с един удар да превърнат в пепел" този, който извърши агресия срещу страната.

Малко преди отбелязването на 15 април на 105-ата годишнина от раждането на основателя на Северна Корея Ким Ир-сен, Тихоокеанското командване на американската армия изпрати към полуострова ударна група на своите военноморски сили, начело със самолетоносача "Карл Винсън", припомни ТАСС.
 
По-рано днес американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила".

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците бягали от Корейския полуостров. Случайно били минавали транзит. Оня лудия внук им пуснал филмче и те напълнили памперса, задръстили WC-тата по корабите.
342
1
 
5
 
! Отговори
rreeeww преди 6 години
Всеки се гаси как си иска вече върху тъ пите щати :D
341
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ставам. Има ли новини от фронта?
340
1
 
7
 
! Отговори
Хуманист преди 6 години
Аз ако съм на Американците ще се опитам да купя или вербувам някой от стотиците верни на Ун хора от неговото обкръжение .Да му сложи нещо в стаята или в чашата.Ароматизаторче или да изпуснат някакъв газ или знам ли и аз какво.Със сигурност имат хиляди варианти да учистят някой по доста хитър и професионален начин .То е ясно че рано или късно ще се запукат.Но трябва ли да измират милиони Северняци и САЩ да хвърлят на празно още няколко Трилиона за ненужни войни!
339
3
 
5
 
! Отговори
тя преди 6 години
Така , така - все някой трябва да спре световния жатдар!
338
6
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд - ЗА ЕДИН ПИСТОЛЕТЕН КУРШУМ ТРЯБВА ДА Е ЗАПЛАХАТА !
337
1
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Северна Корея нямало да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ - СЪВСЕМ ПРАВИЛНО. ДА НАНСЯТ ПРЕВАНТИВЕН УДАР КОРЕЙЦИТЕ
336
3
 
4
 
! Отговори
до Боби преди 6 години
За Да направят това което си написал ще са им нужни стотици ракетни установки и хиляди ракети.Със сигурност те разполагат в пъти по малко от ракетните установки разположени от САЩ и Южняците.Може да имат няколко десетки ракети но не и стотици както си написал !!!
335
4
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
ЦРУ трябва да измислят някакъв начин да отровят Ун НО преди това трябва да вземат частни уроци от Путин и Мосад защото те имат много по голям опит в този тип убийства!
334
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ няма да нападнат ако в Севрна Корея няма предатели.. А очевидно нямат предателите защото там предателите ги избиват.. Така че САЩ няма да нападне и ще стане за смях..
333
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея е силна защото убива предателите и страхливците като Чингис Хан.. А родните на предателите в трудов лагер..Само общество армия може да противостои на парите на САЩ и ционистите.
332
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не му спретнат един безкръвен преврат на тоя?
331
0
 
2
 
! Отговори
луноо, лунооо преди 6 години
Имат паметници като на макетата
330
3
 
4
 
! Отговори
Мхм преди 6 години
До Анонимен 389Има, да. Ама евреите баш ги брига... колко атомни бомби имат сега, 200?А на курейския сатрап дано му видят сметката преди да е направил голяма беля.
329
4
 
5
 
! Отговори
1914 преди 6 години
До АнонименТи да не си мислиш,че тук Русия няма да е зад гърба на корейците случайно? :)Американците не са толкова зле,че да нападнат Корея и да си вкарат такъв автогол,голяма случка щеше да им се случи.Те много добре знаят какво притежават корейците и какви са им възможностите,щото ако говореха само празни приказки корейците,досега да беше станало както в Сирия,Ирак и т.н
328
4
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Северна Корея ще стане първата държава самоунищожила се от нейното си ядрено оръжие.САЩ и Южна Корея са разположели ракетен щит който е пригоден за много по голяма територия .САЩ са разположели ракетни установки изключително гъсто с цел да свалят всяка Северно Корейска ракета още на нейна територия! Пуснете им 1 томахавка и се надявайте Прасчо да изпълни заканата си и после атомните им бомби ще им падат върху главите!
327
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз за 10 ти път ,ще обясня на бавно развиващите се. Има подписано споразумение на ООН в средата на века , според което никоя държава няма право да създава ядрено оръжие за военни цели освен вече придобилите го. Какво не е ясно? Има закон подписан от всички включително Русия и Китай ?!
326
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако излезе накрая, че Идил не е творение на САЩ?Колкото до Виетнам, там СССР беше зад гърба им.Явно, че чак когато двамата големи се разберат или неутрализират, светът ще мирне.
325
4
 
4
 
! Отговори
. преди 6 години
До ЕдинОбясни логиката кой има право да има ядрен арсенал и кой не. Защо примерно Иран не може да има ядрена програма или дали на България ще се позволи да има такава ако някога пожелае.Истината е че хулиганите не искат да пускат нови хулигани в бандата и използват активно ООН. Това е по-важното от цялата работа, а не дали е диктатор или каквото и да е.
324
0
 
6
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Един - 376 - по принцип не мислех да ти отговоря, но .. По празниците Америка с "развитите технологии и демократичния контрол" използва в Афганистан МОАБ. По собственото си творение - ИДИЛ. И това, само и единствено за да може Тръмп да спре протестите срещу себе си и да се превърне в Добрият Мистър Президент накрая. Това ли е, как беше ... стриктната директива за контрол? По големия бие по малкия. Демократично, а? Айде недей да говориш за нещо, което не се зачита напоследък като ООН.