Туск говори с Мей: ЕС ще се придържа към графика за Brexit

Той сравни обрата около Великобритания със сценарий на Хичкок
Обновена: 18 апр 2017 19:05 | 18 апр 2017 17:45, Елка Василева
10
Туск говори с Мей: ЕС ще се придържа към графика за Brexit
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е имал разговор по телефона с Тереза Мей, който е преминал в добър дух и е бил проведен след обявената от британския премиер новина за свикване на предсрочни парламентарни избори в страната, предаде Ройтерс.

Туск, който ще председателства среща на върха на 27-те държави членки от ЕС на 29 април за приемане на обща преговорна позиция за плана на Великобритания за излизане от съюза до 2019 г., съобщи това в Тwitter.

В отделна публикация в същата социална мрежа бившият полски премиер сравни изненадващия обрат в събитията около излизането на Великобритания от ЕС със сценарий на Алфред Хичкок, който е известен с напрегнатите ситуации във филмите си: "Хичкок е режисирал Brexit: първо земетресение и после напрежението нараства."

Туск имаше предвид изказване, приписвано на режисьора, че добрият филм "трябва да започва със земетресение, а след това напрежението да нараства", отбелязва Ройтерс.

Говорителят на Туск Пребен Аман заяви след разговора между председателя на Европейския съвет и британския премиер, че ЕС ще се придържа към графика за подготовка за започване на преговорите за Brexit-а въпреки свикването на предсрочни избори във Великобритания.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Мурафети! преди 6 години
Камерън се провали с референдума и подаде оставка.Мей предусеща тоталното ocupaне и бърза да избяга - да се оттърве от обвиненията, когато неизбежният провал настъпи.
6
2
 
6
 
! Отговори
Theresa May преди 6 години
Brexit means brexit.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая да беше направила изборите преди да подпише Article 50 преди 3 седмици!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Придържайте се и ги притискайте до стената, не ги оставяйте да се изметнат. Такава *** като UK няма никъде по света. То бяха обещания, заплахи... Като им сервираха сметката за развода, и те като проумяха какво ще стане, сега правят цирк след цирк. Казвам ви, няма да се отървем от тях толкова лесно. 9 месеца докато подпишат молбата си чакаха астероид да удари земята, та работата да се размине. Сега си правят нарочно избори, че да дойде някоя партия, която да развали нещата. Трагично и жалко.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аборигените от острова взеха да изтрезняват...обаче... късно е либе за китка.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, той и Ципрас се правеше на велик за т.нар. Грекзит, плаши с референдуми, след това нас..ра опашката и се чудеше как да не си изпълни обещанията и заканите срещу лошите европейци. Сега е по-нисък от тревата. Да не стане така, че ингилизите накрая да реват като маленки деца.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АхА, демек няма да излязат!