Европа поощрява агресията спрямо себе си!

Експерт: Методите за противодействие са неадекватни
21 апр 2017 09:00, Петя Славова
70
 Европа поощрява агресията спрямо себе си!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Европа поощрява агресията спрямо себе си. Досегашните методи за противодействие на терора са неадектватни. Военните методи се оказват несъстоятелни. Стратегическата концепция и организация за национална сигурност не отговаря на предизвикателството.

За това алармира експертът по сиггурност Христо Смоленов в студиото на "България сутрин" след снощния терористичен акт в сърцето на Париж, при който загина полицай, а двама други са в тежко състояние.

Според него да се хвърлят обвинения срещу френските или британските служби е нечестно от страна на политиците, които създават ситуация на безсилие.

Още по темата

"Френските полицаи много съвестно си гледат работата. Терористите направиха френския президент Оланд жалък. Тероризмът не  може да бъде контриран с военни или полицейски операции. Борбата с тероризма трябва да бъде специален приоритет на ЕС", каза още Христо Смоленов.

Той е на мнение, че убийството на Осама бин Ладен е било преподчиняване на Ал Кайда и тя е била трансформирана в "Ислямска държава".

"Някой има интерес да сме в насипно състояние. Редно е България да преосмисли собствените си приоритети. Самоубийственият път на Европа ме притеснява. Води се мощна психологическа война срещу цивилизацията на Европа", обясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът Николай Кръстев се съгласи с мнението, че отглеждаме собствените си убийци. Той посочи пропуските на френската външна политика в Близкия Изток като причина за ставащото във Франция в последната година и половина.

"Франция първоначално подкрепяше сериозно режима на Башар Асад, а сега се обърна срещу него. Това създава напрежение във Франция", подчерта той.

Eкспертът по сигурност проф. Николай Радулов посочи в телефонна връзка в сутрешния блок, че се изискват много познания, нови умения и съоръжения в борбата срещу тероризма.

"Изоставането на службите след падането на Желязната завеса още не е преодоляно. "Ислямска държава" си е поставила за цел да разбие ЕС. С поделяне на част от общите ресурси няма да стане. Подобни вълци единаци ще се появяват непрекъснато във Франция", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Социологът Мира Радева е на мнение, че докато има богати страни, които акумулират висок стандарт и такива, в които има война и бедност, това напрежение ще се засилва.

"Терористичните актове стават ежедневие. Този акт няма да засили влиянието на Марин льо Пен, а обратно - ще стресне французите и ще ги накара да търсят умерени решения", сподели тя.


70
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига бе!"Ислямска държава" си поставила за цел,туй,след това онуй,А НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ПОСОЧИ ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК ЗА ТОЗИ СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ-СВЕТОВНИЯТ ЦИОНИЗЪМ И НЕГОВИТЕ ПРОИЗВОДНИ,ИЗРАЕЛ И САЩ,С "ОТРОЧЕТАТА" ИМ ЦРУ И МОСАД И ТЕХНИТЕ ФИЛИАЛИ,КАТО МИ-6 И МОЖЕ БИ,ГРУ!!!

А вие се бийте с въздушните кули,като Ал Кайда и ИД,създадени от горепосочените световни терористични централи!!!

С тази "борба",скоро ще ликвидират Света!

Ама никой не му е виновен на Света,за малоумието!
56
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Слаби политици , слаби държави! От това се възползва ИД!
55
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До "хахахаа" Имаше навремето една комедийна сценка на Мирча Кришан за ученик, който научил само урока за краставицата и каквото и да го питат на изпита отговарял все за краставицата.
Та и твоята работа - тук темата е атентата във Франция и сигурността там, а ти - хайде да кажем нещо срещу Русия. И сигурно се мислиш за много оригинален с п'росташките изрази, кито използваш.
54
9
 
1
 
! Отговори
хахахаа преди 1 година
какъв рев за "изпадналата" Франция! Алоу, я си вижте съветската тоалетна ве! Не можете да им стъпите на малкия пръст! Дохода на 1 французин е на руснак х10. франция е 6 икономика в света, а Расия - 2 пъти по- голяма, къде е? На кон в ауспуха!
53
6
 
0
 
! Отговори
колкото преди 1 година
и да плюете по нас, европейците, турко -русите не си подобрявате позициите! Точно обратното! Ядете хурката!
52
0
 
11
 
! Отговори
ззз преди 1 година
Абе тази е болна БЕ!
Егaти заключенията направи!
Всеки един такъв атентат качва с няклко процента рейтинга на Льопенката, а и няма как да не е така.
Няма как и на теория и на практика либералната европейска политика да се справи с първобитната ислямска пумuя.
Все повече европейци се убеждават, че единствено и САМО твърдата ръка ще справи с ислямския тумор.
Естествено никой ВЕЧЕ не се заблуждава, че ще е лесни и безкръвно, но алтернативата е ужасяваща.
51
0
 
5
 
! Отговори
Бахуро преди 1 година
До 48: Пич, ти можеш ли да намериш 1млн цивилизовани гюзлемета, тъй де - турци.
50
0
 
14
 
! Отговори
321 преди 1 година
A aз искам да знам защо европейски кораби патрулират покрай африканския бряг и щом забележат гумена лодка или дюшек с накачулени емигранти на няколко километра от брега, раздават им спасителни пояси, после ги товарят и ги карат в Италия или изобщо някъде в Европа.
И при това говорят за някакъв си неизвестен "трафикант", ами това е най-големия трафикант самият Европеиски съюз
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един опитващ се да се извърти демокрет-ениз-иран перест-ройчик!Над четвърт век разрушаваха държавата и света- и пак ще се преустойстват!Само Белене за вас,демокр-атуни!Мястото на ***-анарите,некадърниците и престъпниците е в дрънголника!
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз, мисля, че те вече се подиграват със слабостта на Франция .
Всяка седмица ги избиват алаховци, но французите щели да бъдат умерени и нямало да гласуват за Люпен. Тогава никой не им е виновен
47
0
 
12
 
! Отговори
МРАВКА преди 1 година
БЕЗ ДА СЪМ ЕКСПЕРТ ПО СИГУРНОСТА И СОЦИОЛОГ МИ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО ЧЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПЪКЛЕН ПЛАН ЗА ИСЯМИЗИРАНЕТО НА ЕВРОПА.ТОЗИ ПЛАН СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА С АКТИВНАТА ПОДКРЕПА НА ПРОДАЖНИТЕ И ПРЕСТЪПНИ ПРАВИТЕЛСТВА НА ВСИЧКИ СТРАНИ В Е.С. БЕЗ УНГАРИЯ.НИКАКВИ СЛУЖБИ,ПОЛИЦИЯ И РАЗУЗНАВАНИЯ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С ТЕРОРИЗМА.ТОВА Е ЯСНО И НА ДЕЦАТА.ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е ИСЛЯМИСТИТЕ В ИСЛЯМСКИТЕ ДЪРЖАВИ,ХРИСТИЯНИТЕ В ХРИСТИЯНСКИТЕ.ВСИЧКО ДРУГО Е МАНИПОЛАЦИЯ ,ЛЪЖИ И ИЗМАМИ.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко от представящите се за светски турци-кемалисти ще са джихадисти и бойци на исляма?
Кой може да ги разпознае?
Как ще им си дава политическо убежище?
Ердоганя каза: "Всички които са гласували против на референдума са наши смъртни връгове.Изнасилвайте жените и дъщерите им!"
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48,а всъщност привидното е лъжовно.....Те и българските турци са светски,но сънуват турско господство в БГ,това дори от коментари във форума е видно.
Имаме от една страна демографска криза - БГ,а от друга страна огромно население на чужда държава,което може да реши да се настани тук..Дори само изселниците да се върнат-пак ще са ни много.. И проблемите ще започнат когато те решат,а повярвайте те ще решат,че имат права тук,че искат да управляват тук,че имат право примерно на федерация....
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Орбанист
Именно. Евреите искат Европа да е слаба и разединена, за да няма шанс никой да им се противопостави и да ги нарече с истинското им име, както направи Хитлер.

Ако се интересувате от истинската същност и дело на последния, гледайте "The greatest story never told". Има го в YouTube.
43
0
 
12
 
! Отговори
Циник до 48 преди 1 година
Ти чакай първо да "разпределят" расовите африкански *** от Италия....бойците от Боку Харам вече точат мачететата - и те да се включат във веселбата! Миналата седмица "пак спасиха" 8 000мак@ка !
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да си внасяте мюсюлмани. Толкова ли е сложно?

Проблемът е и винаги е бил в исляма. Ислямът не е съвместим с никоя цивилизация, камо ли западната такава. Никога няма да има мир, докато тая нечовешка и деструктивна идеология не бъде изпепелена.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давате ли си сметка,че сега към Европа ще тръгнат и много турци,които не приемат новата политика след референдума.В Турция имаме 50% гласували или не гласували,но определено против новите порядки,които ще бъдат наложени....Помислете сега какво ще стане.. ако тези милиони светски турци решат да търсят политическо убежище към Европа.
Тогава освен обичайния поток ще приижда и още 1 от турци,които макар и светски си остават мюсюлмани
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам колко още французи ще избият амуджите а и колко трябва за да се вдигнат на Кръстоносен поход, за да ликвидират веднъж и завинаги исляма. Ще има още и още, това е ясно. С меменца, цветенца, песнички и държане за ръце няма да стане. Какво стана с наследниците на Жана Д'арк, с войните на Наполеон? Толкова беззъби и инертни, вероятно и страхливи не съм очаквал да видя Западна Европа. И така до кога? Докато не хвърлят отрова във водата за пиене или храните и загинат хиляди.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Франция първоначално подкрепяше сериозно режима на Башар Асад, а сега се обърна срещу него. Това създава напрежение във Франция"

По-де.билно разсъждение не бях чел. Точно това създавало напрежение? От всичките атентати и правителствена им.потентност, зора бил от някакво си отношение към нещо си на хиляди километри?
Тия са за присаждане на мозък.
38
0
 
17
 
! Отговори
Просто е преди 1 година
Всички говорят пълни глупости...вече е повече от ясно че исляма се превърна в политика, а не е вече религия, следователно трябва да се забрани, всеки който е известен на службите да бъде екстрадиран в сунитска държата и там да си създават Шериат, а страните които го изповядват трябва да бъдат отлъчени като Свеврна Корея.