Двама полицаи - ранени на протестите в Кьолн

Ситуацията е била "много динамична", казват от полицията
22 апр 2017 21:27, Петя Славова
17
Двама полицаи - ранени на протестите в Кьолн
Снимка: Reuters


Двама полицаи бяха ранени и полицейска кола беше подпалена днес по време на протестите в Кьолн, където близо 600 делегати на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия се събраха, за да обсъдят политическата си стратегия за федералните избори през септември, предаде Ройтерс.

Лидерката на партията Фрауке Петри претърпя тежко поражение в началото на конгреса, когато делегатите отхвърлиха нейното предложение за умереност и бъдещи съюзи с други партии, вместо дългосрочна опозиция.

По думите на полицейски говорител ситуацията е била "много динамична" и "доста агресивна" в някои части на града.

Около 4000 полицаи бяха мобилизирани в очакване на 50 000 протестиращи, включително около 1000 крайнолеви активисти, пише БТА.

Телевизиите показаха група от около 50 демонстранти в сблъсък с конна полициия и според репортери полицаите са използвали лютив газ срещу някои демонстранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Нфб преди 7 години
има диспропорционално използване на сила от страна на полицията и използване на химическо оръжие срещу мирния протест..а
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От контакти с шваби ще ви кажа, пълно е с наивници сред тях. Огромната част са с убеждението, че муслиманите са добри и толерантни, че с тях може да си живее и вбъдеще. Малко преди убийствата в Германия говорих с млада германка. Тя подскочи като иказах, че скъпо ще плащат за тези т.н.мигранти, защото целта им е унищожаване на Християнството и налагане на исляма. Казах й, че 500 години сме загубили от развитието си и1.5 милиона българи са избити. Заяви, че българите сме нетолерантни и агресивни.
9
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Ти неофашист ли си или да? Фюрерът ви е в ада, вървете и вие там! Крайно време е и у нас да има закон за криминализиране на всякакво величаене на Хитлаа, както е в Австрия и Германия!
8
1
 
12
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 7 години
Аз във Ройтерс не намерих тази Новина но 1:1 копиран Текст от БТА
7
3
 
15
 
! Отговори
до 3 от Германия преди 7 години
Не са спуснати от Руски спътници. Църква, Профсъюзи, Зелени, Леви, Соц.демократи и т.н. Антифашисти (последните всъщностса новите фашисти) - всички под командването на Меркел и Шулц протестират срещу единствената ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ - Алтернатива за Германия. Такава глупост само в Германия има, във Франция, Холандия, Полша, Великобритания, Унгария, Швеция, Дания, Италия, Финландия и Норвегия подобни на АзГ партии отдавна са приети за нормална част от политическия ландшафт.
6
7
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Така се върви към края на европейската цивилизация ....с шепа безумци - като Мурксул..и тълпи неолиберални хомосексуални извратеняци!
5
8
 
33
 
! Отговори
АзГ симпатизант преди 7 години
Наивноста на германците няма граница, все още много имат илюзия за мултикулти. Демонстрантите срещу здравомислещите от АзГ говорят за толерантност, но не са толерантни към критиците си, толерантни са само към "травматизираните" нашественици. Дано утре Марин Ле Пен да поведе във Франция.
4
4
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Май нещо не си схванал, пробвай пак!
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 2 дни беше рожденият дан на Фюрера, но и сега не е късно. Добре че протестират, че още не са готови за гражданска война.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
50 000 протестиращи?! ха ха ха, знаем ги как се броят тези умни и грасиви, всички броят до 10
1
2
 
46
 
! Отговори
нострадамус преди 7 години
Това е бъдещето на Германия- протести, хаос, противопоставяне и атентати